Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Hvis man spiser f.eks. smør, leverpostei, makrell i tomat eller noe annet som inneholder d-vitaminer og drikker melk til så utfyller det vel hverandre ganske så greit. Men man må passe på å få i seg litt fett også (jeg snakker ikke om mengder her), d-vitamin er et fettløselig vitamin og man trenger litt fett også for å ta opp vitaminet (tror jeg).

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395185-n%C3%A6ring-i-melk/#findComment-3506603
Del på andre sider

1) Er det ikke D-vitamin i melk?

 

2) Har det aldri vært D-vitamin i melk?

 

3) Hvorfor skal man drikke melk pga kalsium, når det kreves D-vitamin for å ta opp kalsium?

D vitamin er fettløselig, dvs at det følger fettet i matproduktet. H melk (som er den naturlige melka fea kua) inneholder ganske bra med d vitamin. De fleste drikker imidlertid fettfattig melk ( lettmelk, ejstra lett eller skummet) og der er det ikke mye d vitamin fordi fettet er fjernet. For noen år siden begynte Tine derfor å tilsette d vitamin i ekstra lettmelk.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/395185-n%C3%A6ring-i-melk/#findComment-3506721
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...