Gå til innhold

Er det bra eller ikke bra å ta kosttilskudd?


tjohei1

Anbefalte innlegg

Jeg leste en artikkel i vg om at kosttilskudd ga større sjanse for kreft. Er det bra eller ikke bra med kosttilskudd? De færreste har vel et optimalt kosthold og da bør man vel ta tilskudd?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kosttilskudd er en veldig stor sekkebetegnelse, og MYE i denne sekken er penger ut av vinduet eller i verste fall dårlig for helsen. Hvis man ikke har fått påvist mineral- vitaminmangel, er det bare D-vitamin i vintermånedene man trenger. Noen undersøkelser tyder på ingen eller negativ effekt av forskjellige tvanlige tilskudd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er best å spise mat. Hvis du ikke har noen intoleranser eller aversjoner slik at du må kutte ut matvarer, og du stort sett spiser en variert og balansert diett med mest mulig naturlig mat i riktig mengde, vil du få i deg det du trenger av alle næringsstoffer.

 

Forresten: Optimalt er ikke det samme som perfekt. Det er alltid et visst slingsringsmonn. Optimalt er hva du klarer å leve med i det lange løp, med hverdagens små og store utfordringer. Kostholdet behøver ikke være perfekt for å dekke behovet for næringsstoffer. Ingen vet heller hva et perfekt kosthold er. Om vi måtte spise bare helt riktig hele tiden, ville vi blitt syke av å gå ned i vekt, siden man da må kutte litt i matinntaket.

Endret av Bella Dotte
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...