Elionoe Skrevet 20. november 2015 Del Skrevet 20. november 2015 Vil du dele en oppskrift enten det er middagsrett, kaker, gjærbakst, snacks, smoothie osv. Jeg lytter gjerne 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/408612-vil-du-dele-en-oppskrift/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elionoe Skrevet 20. november 2015 Forfatter Del Skrevet 20. november 2015 Fredagens middag står i ovnen: Hjemmelaget fiskegrateng med pasta4 dl g makaroniPose med hvit saus3 dl melk + fiskekraft400 g frossen fisk1 knust kavring1 dl revet ostsaltpepperFremgangsmåte:Del torsken i biter. Kok opp saltet vann, trekk kaserollen og la torsken trekke i 10 minutter. Kok makaronien mør, hell av vannet. Lag den hvite sausen som anvist på pakken med 3 dl melk + fiskekraft. Kok opp sausen og rør godt. og tilsett fisken som er skåret i biter og halvdelen av osten. Smak til med krydder. Hell blandingen i en smurt ildfast form, dryss knust kavring og ost på toppen. Stekes ved 225 gr. i 30 minutter.Serveres med raspet gulrot + syrlig eple til. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/408612-vil-du-dele-en-oppskrift/#findComment-3662567 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elionoe Skrevet 20. november 2015 Forfatter Del Skrevet 20. november 2015 BananbollerIngredienser:25 g gjær100 g smør2 dl melk1 dl sukker1 ts kardemomme2 bananer (ca 250 g uten skall)50 g rosinerca 500 g hvetemelPensling:1 eggFremgangsmåte:Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, sukker og kardemomme. Mos bananene med stavmikser og ha i sammen med rosinene. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 60 min.Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Del deigen i 16 emner. Trill jevne boller og sett dem på stekeplate (8 stk fordelt på 2 plater). La bollene heve seg luftige, ca 30 min (se tips).Pisk sammen egg med en gaffel og pensle jevnt over bollene. Stek bollene på midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min.Tips: Hvis du hever bollene over vanndamp går hevingen mye fortere. Ha vann i en stor kjele og varm opp vannet til småkokende. Sett platen med bollene over dampen. Etterhevingen går da på ca 10-15 min. 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/408612-vil-du-dele-en-oppskrift/#findComment-3662602 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Madelenemie Skrevet 20. november 2015 Del Skrevet 20. november 2015 Det er vanskelig å velge, men for et par uker siden smakte jeg en utrolig god:grønnkål-smoothie. Den innehold grønnkål, spinatblader, cashewnøtter, annanas, eplejuice, ( de lager den fersk i butikken hver dag) jeg trengte en smoothieforfriskning, for meg går det mye i samme tralten, frosne bær, frukt banan og ulike juicer, men deilig med noe så knallgrønt og annerledes og godt.Ellers fransk fiskesuppe er god, ganske annerledes fra den norske, rød på fargen og andre mer kraftfulle smaker: FISKESUPPEN1 dl olivenolje1 løk, finhakket4 hvitløkfedd, finhakketca. 1/2 rød chili, finhakket1 gulrot, i små terninger3 tomater, i terninger2,5 ss tomatpuré1 ts tørket timian½ ts fennikelfrø¼ anisfrø2 stjerneanis4 dl hvitvin10 dl fiske- eller skalldyrkraft½ dl presset appelsin½ sitron, presset (smak til)salt og pepperGARNITYR1 fennikel, i tynne skiver600-800 g fiskefilet (ulike sorter, for eksempel torsk, laks, steinbit, bleiflabb, uerfilet, i terninger)200 g rensede reker2-4 sjøkreps1 g safranfriske krydderurterURTESMØR100 g smør1 hvitløkfedd, finhakket¼ sitron, saft og skall1-2 ss friske krydderurter, finhakket (for eksempel persille eller dill)nykvernet sort pepperTILBEHØRgodt brødFinn frem alle ingrediensene til fiskesuppen, slik at du har alt klart før du begynner.Ha olivenolje i en vid kjele eller gryte, og fres løk, hvitløk og chili i et par minutter. Tilsett gulrot og tomatpuré og la det surre med. Skjær et kryss ved stilken til tomatene og legg dem i kokende vann i et par minutter, til skinnet lett lar seg fjerne. Ha tomaten oppi gryta, sammen med krydderet, appelsinsaft, hvitvin og fiske- og/eller skalldyrkraft. La suppen koke i ca. 30 minutter. Ta ut stjerneanisen og kjør suppen med en stavmikser eller foodprosessor, til den er helt jevn. Du kan eventuelt sile suppen om du ønsker det, men jeg foretrekker en jevnet suppe. La suppen redusere ytterligere, til du har ca. 10 dl suppe igjen. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og safran.Tilsett fennikel og la det putre i ca. 3 minutter, og tilsett deretter fiskebitene. La suppen trekke i ytterligere 3 minutter, til fisken er ferdig. Del sjøkrepsen i to og fjern paven (sitter i hodet) og tarmen. La også sjøkrepsen trekke med suppen, til den er gjennomvarm.Tilsett rekene rett før servering, sammen med finhakkede friske krydderurter. Pass på at suppen ikke koker etter at du har tilsatt sjømaten.Server suppen umiddelbart. Som tilbehør smaker det godt med brød og urtesmør. Bland sammen alle ingrediensene til urtesmøret og rør det jevnt med en stavmikser eller lignende, til alt er godt blandet. Sett urtesmøret kaldt frem til det skal benyttes.ENJOY! I morgen vurderer jeg lage en fiskesuppe basert på blåskjell, men tror jeg bytter ut noen ingredienser....legger den ut om det blir bra:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/408612-vil-du-dele-en-oppskrift/#findComment-3662605 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mammanito Skrevet 21. november 2015 Del Skrevet 21. november 2015 Min favorittsmoothie er denne mangosmoothien 3 dl ferskpresset appelsinjuice1 mango1/2 banan (gjerne frosne bananskiver)1 bananyoghurt (barneyoghurt) - eller en vaniljeyoghurt Kjøres i blender eller smoothiemaskin til den får passe konsistens. Serveres i høye glass, gjerne med et par isbiter og sugerør. 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/408612-vil-du-dele-en-oppskrift/#findComment-3662628 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elionoe Skrevet 27. november 2015 Forfatter Del Skrevet 27. november 2015 Nå har jeg ryddet kjøkkenet og skal nå kose meg med å skrive et brev før jeg gjør klar middagen slik at den står klar til å kunne putre til samboeren min kommer hjem. Dette er en av våres favorittmiddager, nesten bedre enn "den norske fredagstacoen" :)Meksikansk gryte500 g karbonadedeig1 stor hakket løk1 finhakket hvitløk1 paprika i biter1 stk. gulrot i små staver1 grønn chilica. 1 pk. finhakket bacon (kan droppes)Dette brukes i en panne og helles over i en stor kjeleTilsett:2 bokser hakkede tomater2-3 dl kjøttkraft (evt. buljong)ChilipepperPepperSpisskummenHvit pepperHvitløkskrydderSitronpepperKorianderLa dette putre en god stund, gjerne opp til en time, på svak varme.Serveres med ris eller "tacotilbehør". 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/408612-vil-du-dele-en-oppskrift/#findComment-3663536 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elionoe Skrevet 29. november 2015 Forfatter Del Skrevet 29. november 2015 Noen sunne tipsHva med å lage en fargerik wok med masse godt oppi og fisk eller det kjøttet du måtte ønske? Ja, kjøtt er ikke nødvendig om man ikke ønsker det. Når jeg lager wok (som regel med kylling) bruker jeg bl.a. løk, gulrøtter, brokkoli, liten pakke minimais, chili, asparges, paprika i ulike farger, sukkererter, bønnespirer, vannkastanjer osv. Dette blir mye wok og er utrolig greit å fryse ned. Du trenger ikke å woke alle grønnsakene, men putte de ferske og ferdig oppkuttet i frysen. Om du ikke har wokpanne, kan du woke grønnsakene raskt og på sterk varme i en vanlig stekepanne. Det finnes mange gode woksauser!For å få litt frukt i kroppen kan man jo lage fruktsalat til dessert, som bl.a. kan inneholde eple, pære, appelsin, melon, banan, druer, kiwi, ananas (gjerne fersk), rosiner osv. Gjerne ha litt sitron over slik at ikke eplene og bananene blir brune.Noe jeg synes er godt, er bærcoctail hvor jeg blander blåbær, bringebær og jordbær i biter sammen med mager vaniljekesam. 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/408612-vil-du-dele-en-oppskrift/#findComment-3663770 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. desember 2015 Del Skrevet 2. desember 2015 Kok opp en tre liters kasserolle med vann. Når det koker legg i pølser ca 3 pr person. La det ligge i kjelen å trekke seg i ti minutter. Åpne en pakke lomper, en pakke sprøstekt løk, og sett frem ketchup og evnt sennep (for de viderekommende gourmeter). Nyt og kos. Anonymkode: 1d62f...88f 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/408612-vil-du-dele-en-oppskrift/#findComment-3664360 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gargamel Skrevet 2. desember 2015 Del Skrevet 2. desember 2015 Mine tips- Bytt ut tomaten i gresk salat med vannmelon- Til torsk kan man servere en blanding av hakket bacon og chorizo- ta litt sennep på ostesmørbrød (men ikke grillkrydder og annet dill). Ikke fortell det hvis de som skal spise det tror de ikke liker sennep.- Spis nybakt brød med brunost.- Bruk svart, uparfymert te, og ta litt ekte sukker i. - Spis knekkebrød med mye smør og banan.- Ikke ta sylte på brødskiva, men i lefse med rødbeter (hjemmelagde) og grov sennep.Sånn. Nå blir jeg vel kjendiskokk 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/408612-vil-du-dele-en-oppskrift/#findComment-3664392 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elionoe Skrevet 2. desember 2015 Forfatter Del Skrevet 2. desember 2015 (endret) Disse har jeg laget i dag og ble gooode! Vepsebol (Vepsebol er hentet fra detsoteliv.no)Oppskriften gir ca 80 stk. Ingredienser:3 eggehviter2 ts vaniljesukker200 g sukker200 g kokesjokolade200 g mandlerFremgangsmåte:Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukker litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk videre til du får en tykk og glatt marengs. Tilsett grovt hakkede mandler og kokesjokolade (dette kan gjøres raskt i food processor). Hvis du ønsker, kan en del av mandlene byttes ut med kokos, se tips.Sett små topper ved hjelp av to teskjeer på stekeplater dekket med bakepapir. Stek kakene sssssssssssssmidt i ovnen ved 180°C i ca 10 min. La kakene avkjøles helt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.Tips: Hvis du ønsker, kan 100 g av mandlene byttes ut med 100 g kokos.Som du ser på bildet blir "Vepsebol" hvite på utsiden. Inni er de imidlertid mørkebrune på grunn av den hakkede sjokoladen."Vepsebol" oppbevares i kakeboks med matpapir mellom lagene. Kakene er myke og skjøre og må behandles med forsiktighet! Endret 2. desember 2015 av Elionoe 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/408612-vil-du-dele-en-oppskrift/#findComment-3664406 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elionoe Skrevet 15. desember 2015 Forfatter Del Skrevet 15. desember 2015 Lasagne er godt, og enda bedre når den er laget fra bunnen av: Lasagne (hjemmelaget)Kjøttfyllet 800 g kyllingkjøttdeig1 løk, i terninger1 gulrøtter, i terninger1 rød paprika, i biter2 bokser hermetiske tomater1 dl vannLitt kvernet svart pepperLitt kvernet hvit pepper1 ts paprikapulver1 ts karripulver1 ts oregano1 ts chilipulver2 ts sitronpepperBèchamelsaus:7 dl H-melk, oppvarmet mot kokepunktet6 ss smør4 ss hvetemelca 1/4 ts saltpastaplaterparmesan, revetHa grønnsakene, den stekte kjøttdeigen, tomatene og krydderet i en stor gryte og la det småkoke til mesteparten av væsken er fordampet. Tilsett vann og buljongterning smak deg frem). La sausen småkoke ca. 30 minutter, og tilsett eventuelt mere vann dersom væsken fordamper. Smak til med salt, pepper og ytterligere med krydder underveis.LasagneMot slutten av koketiden lager du Bèchamelsausen: Smelt smøret i en gryte på lav varme, tilsett mel og rør godt sammen. La blandingen koke i ca 2 minutter, uten at den tar farge. Ta gryten vekk fra kokeplaten. Øs ca en øse av den varme melken oppi gryten og rør raskt. Gjenta dette, men du kan øke på med litt mere melk av gangen etterhvert som smør- og melblandingen blir jevn. Når sausen er jevn kan du sette gryten tilbake på platen på lav varme. Smak til med salt og la den koke et par minutter under omrøring.Bland kjøttsausen og den hvite sausen sammen. Legg lagvis saus og pastaplater i en ildfast form og strø ost på toppen.Stekes ved 200 gr. i ca 30-35 minutter. La lasagnen hvile 5-10 minutter før servering.Serveres med en grønn salat og hvitløksbaguett. 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/408612-vil-du-dele-en-oppskrift/#findComment-3667031 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Madelenemie Skrevet 15. desember 2015 Del Skrevet 15. desember 2015 Mine tips- Bytt ut tomaten i gresk salat med vannmelon- Til torsk kan man servere en blanding av hakket bacon og chorizo- ta litt sennep på ostesmørbrød (men ikke grillkrydder og annet dill). Ikke fortell det hvis de som skal spise det tror de ikke liker sennep.- Spis nybakt brød med brunost.- Bruk svart, uparfymert te, og ta litt ekte sukker i. - Spis knekkebrød med mye smør og banan.- Ikke ta sylte på brødskiva, men i lefse med rødbeter (hjemmelagde) og grov sennep.Sånn. Nå blir jeg vel kjendiskokkHei!Ja det var mye bra her syns jeg.Spesielt garnityr til torsk, ofte syns vi torsk blir litt kjedelig, men med en garnityr øker spenningen.Men noe som skal få stå, alene, og usminket, det er lettsaltet torsk, da trengs ikke annet enn godt tilbehør, særlig ikke noe mer vrient enn en god kålrotstappe, eller potetstappe med jordskokker, eller en søtpotet bakt til man kjenner lukten og smaken og en uimotståelig trang til å spise den:-)Ellers som (kjipt er det) glutenallergiker, men jeg baker likevel brød, er vørtebrød med brunost noe som jeg dessverre selv faller for fristelsen for, det er så godt:-) Og grillkrydder er "bannlyst", :-) så sennep og gode kryddere pleier gjøre større suksess.kjendiskokk: hva er uparfymert te forresten? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/408612-vil-du-dele-en-oppskrift/#findComment-3667089 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Madelenemie Skrevet 15. desember 2015 Del Skrevet 15. desember 2015 Lasagne er godt, og enda bedre når den er laget fra bunnen av: Lasagne (hjemmelaget)Kjøttfyllet 800 g kyllingkjøttdeig1 løk, i terninger1 gulrøtter, i terninger1 rød paprika, i biter2 bokser hermetiske tomater1 dl vannLitt kvernet svart pepperLitt kvernet hvit pepper1 ts paprikapulver1 ts karripulver1 ts oregano1 ts chilipulver2 ts sitronpepperBèchamelsaus:7 dl H-melk, oppvarmet mot kokepunktet6 ss smør4 ss hvetemelca 1/4 ts saltpastaplaterparmesan, revetHa grønnsakene, den stekte kjøttdeigen, tomatene og krydderet i en stor gryte og la det småkoke til mesteparten av væsken er fordampet. Tilsett vann og buljongterning smak deg frem). La sausen småkoke ca. 30 minutter, og tilsett eventuelt mere vann dersom væsken fordamper. Smak til med salt, pepper og ytterligere med krydder underveis.LasagneMot slutten av koketiden lager du Bèchamelsausen: Smelt smøret i en gryte på lav varme, tilsett mel og rør godt sammen. La blandingen koke i ca 2 minutter, uten at den tar farge. Ta gryten vekk fra kokeplaten. Øs ca en øse av den varme melken oppi gryten og rør raskt. Gjenta dette, men du kan øke på med litt mere melk av gangen etterhvert som smør- og melblandingen blir jevn. Når sausen er jevn kan du sette gryten tilbake på platen på lav varme. Smak til med salt og la den koke et par minutter under omrøring.Bland kjøttsausen og den hvite sausen sammen. Legg lagvis saus og pastaplater i en ildfast form og strø ost på toppen.Stekes ved 200 gr. i ca 30-35 minutter. La lasagnen hvile 5-10 minutter før servering.Serveres med en grønn salat og hvitløksbaguett.Hei!Omtrent samme oppskrift bruker jeg, men hvorfor oppvarmet melk opp mot kokepunktet?Jeg lager en hvit saus med ost, mot slutten etter at den hvite sausen har kokt og tyknet, tilsetter så litt muskat, også masse ost. Jeg legger imidlertid lagvis, og blander ikke saus med kjøtt. Jeg lager imidlertid i vertafll dobbelt så mye saus som oppskrifter anbefaler, lasagne syns jeg ikke må være tørr.i kjøttsausen bruker jeg nokså de samme krydder som deg, men i tillegg har jeg et par eller en SS tomatpure, til en form.og jeg har ingen mål på krydder, så det forbauser og imponerer meg at du greier:-)Jeg har prøvd beregne, etter at jeg har blitt spurt om opskrift på ting, da holder det ikke si, ta disse krydderne....men jeg har fortsatt ikke gerid å beregne mer presise mål.den smørstekte kyllingen, sausen der, er slik at, lager man for mye, kan den settes på et glass i kjøleskapet og den holder seg lenge, men det er vanskelig å beregne mål ala tskje , men jeg prøver og øver på det. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/408612-vil-du-dele-en-oppskrift/#findComment-3667095 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elionoe Skrevet 15. desember 2015 Forfatter Del Skrevet 15. desember 2015 Omtrent samme oppskrift bruker jeg, men hvorfor oppvarmet melk opp mot kokepunktet? Jeg lager en hvit saus med ost, mot slutten etter at den hvite sausen har kokt og tyknet, tilsetter så litt muskat, også masse ost. i kjøttsausen bruker jeg nokså de samme krydder som deg, men i tillegg har jeg et par eller en SS tomatpure, til en form.og jeg har ingen mål på krydder, så det forbauser og imponerer meg at du greier:-)Jeg bruker heller ikke teskje når jeg selv krydrer. Det var en gang jeg forsøkte å måle opp hva jeg brukte og noterte det ned. Noe annet som ikke står i oppskriften, er at jeg brukte 2 finhakkede røde chili oppi. Jeg er glad i krydret mat og bruker chili i de fleste grytene jeg bruker. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/408612-vil-du-dele-en-oppskrift/#findComment-3667097 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gargamel Skrevet 15. desember 2015 Del Skrevet 15. desember 2015 kjendiskokk: hva er uparfymert te forresten?Earl Grey er f.eks tilsatt smak fra bergamottappelsin. Det er ikke noe galt i det, men jeg synes det er ok at te bare smaker te hvis jeg først skal ha te. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/408612-vil-du-dele-en-oppskrift/#findComment-3667098 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elionoe Skrevet 15. desember 2015 Forfatter Del Skrevet 15. desember 2015 Denne kaken har jeg laget i kveld. Jeg hadde den med på et møte og den ble svært godt mottatt. "Åh, det smaker jo som snickerssjokolade" hørte jeg rundt bordet. Jeg hadde med for lite kake SnickerskakeOppskriften er til stor langpanne.6 eggehviter5 dl sukker350 g salte peanøtter (1 pk Polly)200 g Ritz kjeks (1 pk)2 ts bakepulver2 ts vaniljesukkerGlasur:6 eggeplommer100 g melis100 g smør200 g lys kokesjokoladePisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk til du får en tykk marengs. Knus peanøtter og Ritz-kjeksen i food processor til en kornete masse. Vend inn i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20-25 min.Ta kaken ut av ovnen og avkjøl i formen. Hvelv forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.Til glasuren piskes eggeplommer og melis til tykk eggedosis. Smelt smøret i en liten kjele. Ha i sjokoladen i biter og la den smelte i smøret. Rør blandingen jevn og avkjøl til lunken. Ha sjokoladesmøret i eggedosisen. Avkjøl glasuren i kjøleskapet til den har en tykk og smørevennlig konsistens.Smør over kaken og del kaken opp i firkanter.Dryss gjerne over litt sjokoladestrøssel til pynt. 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/408612-vil-du-dele-en-oppskrift/#findComment-3667100 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Madelenemie Skrevet 15. desember 2015 Del Skrevet 15. desember 2015 Earl Grey er f.eks tilsatt smak fra bergamottappelsin. Det er ikke noe galt i det, men jeg synes det er ok at te bare smaker te hvis jeg først skal ha te.hmdet visste jeg ikke.vel derfor liker min mann kanskje en bestemt indisk svart te, og ikke earl grey?til denne tilsetter man litt sukker og litt oppvarmet melk, teen MÅ være plain svart. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/408612-vil-du-dele-en-oppskrift/#findComment-3667108 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Madelenemie Skrevet 15. desember 2015 Del Skrevet 15. desember 2015 Denne kaken har jeg laget i kveld. Jeg hadde den med på et møte og den ble svært godt mottatt. "Åh, det smaker jo som snickerssjokolade" hørte jeg rundt bordet. Jeg hadde med for lite kake SnickerskakeOppskriften er til stor langpanne.6 eggehviter5 dl sukker350 g salte peanøtter (1 pk Polly)200 g Ritz kjeks (1 pk)2 ts bakepulver2 ts vaniljesukkerGlasur:6 eggeplommer100 g melis100 g smør200 g lys kokesjokoladePisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk til du får en tykk marengs. Knus peanøtter og Ritz-kjeksen i food processor til en kornete masse. Vend inn i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20-25 min.Ta kaken ut av ovnen og avkjøl i formen. Hvelv forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.Til glasuren piskes eggeplommer og melis til tykk eggedosis. Smelt smøret i en liten kjele. Ha i sjokoladen i biter og la den smelte i smøret. Rør blandingen jevn og avkjøl til lunken. Ha sjokoladesmøret i eggedosisen. Avkjøl glasuren i kjøleskapet til den har en tykk og smørevennlig konsistens.Smør over kaken og del kaken opp i firkanter.Dryss gjerne over litt sjokoladestrøssel til pynt.noe sånt har jeg ikke lagd før:-)så jeg prøver i morgen, da blir forhåpentligvis barna glade når de kommer fra skolen:-)Jeg må bake litt mer kaker for tiden....få litt ny inspirasjon, jeg har en stor begivenhet, rundt hjørnet, så greit å bake litt forskjellig for å få samlet planlegging og også kakevarianter:-) 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/408612-vil-du-dele-en-oppskrift/#findComment-3667109 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elionoe Skrevet 16. desember 2015 Forfatter Del Skrevet 16. desember 2015 INGREDIENSER- Havregryn- Hvetemel- Idun tørrgjær- Billigste olivenolja- Vann- Salt FREMGANGSMÅTELag en tykk, klissete røre, lå stå i bollen i 30 min, hell i former, la stå i 30 min, stek i ovnen på 200 grader, 45 min. SERVERINGSTIPSTin reker, rens dem, ta på skiva med majones/remulade.Dette hadde vært noe for min samboer, tror jeg Men hvor mye hvetemel i forhold til havregryn? 1/3 for å gjøre de sunnest mulig? De minnet meg litt om proteinrundstykker (se under). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/408612-vil-du-dele-en-oppskrift/#findComment-3667123 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elionoe Skrevet 16. desember 2015 Forfatter Del Skrevet 16. desember 2015 Proteinrundstykker400 g havregryn1 stor boks cottage cheese4 egg2 ts bakepulverFørst blander du egg, cottage cheese og bakepulver i en bolle. Kjør med en stavmikser helt til klumpene er borte. Jeg pleier også å tilsette litt krydder for ekstra smak. Basilikum, salt og cayenne pepper f.eks.Deretter har du oppi havregryn og blander hele røra med stavmikser. Form til passe størrelse på rundstykkene. Jeg pleier normalt å få 10 - 11 stykker av denne oppskriften. Svært enkle å forme og er gjort på 8 min.Stekes i ovnen på 200 gr (varmluft) i ca. 20 min. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/408612-vil-du-dele-en-oppskrift/#findComment-3667124 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.