Gå til innhold

Liker du medister mat?


Liker du  mat laget av mediserdeig?  

10 stemmer

  1. 1. Liker du  mat laget av mediserdeig?

    • Ja
      6
    • Nei
      4


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Annonse

AnonymBruker
13 hours ago, AnonymBruker said:

Liker det kjempegodt! Nystekte medisterkaker med sennep spist i lompe, nam! Medisterpølser og såsisser kan jeg styre meg for, men kakene, de er gode. Og wienerpølser.

Anonymkode: bb218...5c0

Medisterkaker i lompe med sennep?

Makan.

Anonymkode: c773b...48c

Annonse

AnonymBruker
4 minutter siden, påskelilje skrev:

Jeg liker bollefrikasse :-)

Nydelig med masse grønnsaker og sånne medisterboller i lys saus! Mmmmmmmm!

Spiser det kanskje 2 ganger i året.

Rart du ikke spiser det oftere hvis det er så godt, vel.

Anonymkode: db154...a05

påskelilje
Et øyeblikk siden, AnonymBruker skrev:

Rart du ikke spiser det oftere hvis det er så godt, vel.

Anonymkode: db154...a05

Det er jo en del arbeid å lage det, og jeg liker generelt ikke å lage mat. I tillegg er det jo mye fett i medisterdeig, så det er vel ikke så himla sunt. Men grønnsakene blir veldig gode når de kommer sammen med bollene og sausen.

Jeg koker gulrøtter, kålrabi, purre og selleri for seg (store biter) til de er så vidt litt møre. Bruker det kokevannet til å lage lys saus (hiver oppi en buljongterning eller to for litt mer smak), lager boller som trekkes så vidt og har oppi grønnsakene til slutt, og lar dem trekke/småputre litt sammen til slutt. Hakket persille på toppen og kokte poteter. Mmmmmm!

Det beste er å få det servert hjemme hos min mor :-)

Jeg liker godt det som i mitt  barndomshjem het "frikadeller" men ikke har noe med de danske frikadellene å gjøre:

1/2 kg. medisterfarse krydres med salt, pepper og grillkrydder. (ev. noe mer sofistikert, men dette er altså barndomsminner :-)

Formes til boller og trekkes i buljongvann som er spedd med litt hvetemel. 
Serveres med poteter og kokte gulrøtter. 

4 timer siden, påskelilje skrev:

Det er jo en del arbeid å lage det, og jeg liker generelt ikke å lage mat. I tillegg er det jo mye fett i medisterdeig, så det er vel ikke så himla sunt. Men grønnsakene blir veldig gode når de kommer sammen med bollene og sausen.

Jeg koker gulrøtter, kålrabi, purre og selleri for seg (store biter) til de er så vidt litt møre. Bruker det kokevannet til å lage lys saus (hiver oppi en buljongterning eller to for litt mer smak), lager boller som trekkes så vidt og har oppi grønnsakene til slutt, og lar dem trekke/småputre litt sammen til slutt. Hakket persille på toppen og kokte poteter. Mmmmmm!

Det beste er å få det servert hjemme hos min mor :-)

Dette høres nydelig ut, og er nok en litt mer avansert variant av den retten jeg liker så godt. En middagsslager i mitt barndomshjem også. 
Tror vi må ha det til middag en dag til uka :-) 

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...