Gå til innhold

Det harde på frukt


Anbefalte innlegg

Hva skjer med det harde på frukt når vi spiser det? Tenker på fordøyelsen. Blir det forbrent/omdannet det og, eller bare går det rett gjennom? Tenker på f.eks. det hvite som er rundt appelsinbåter, altså den hinnen, og de trådene (spiser jo såklart ikke det ytre skallet). Eller på en ananas, hvor det liksom er slike "lommer" (som ved alle sitrusfrukter, vil jeg tippe), tenker på det som er rundt lommen, som liksom pakker det samme.

Harde ting som f.eks. steiner vil nok bare gå rett gjennom systemet, men hva skjer med ting som liksom er "mellom" dette i nivå, som ikke smaker noe og som er litt hardt, men likevel ikke så hardt og uspiselig som steiner, og det ytterste gule skallet på en appelsin (f.eks).

Anonymkode: f7769...277

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/415249-det-harde-p%C3%A5-frukt/
Del på andre sider

Fortsetter under...

3 hours ago, Lillemus said:

Magesyra tar nok knekken på det meste, skjønt maiskorn går jo rett gjennom...

Stemmer nok det, magesyre er tross alt surere enn kokka. Men er det næring i det, altså kalorier?`Tipper det er næring i epleskall - har hørt det er mye proteiner i det - men den hvite tråden i midten av klementinen, er det kalorier i den?

Det lurer jeg på nå.

Anonymkode: f7769...277

1 time siden, AnonymBruker skrev:

Stemmer nok det, magesyre er tross alt surere enn kokka. Men er det næring i det, altså kalorier?`Tipper det er næring i epleskall - har hørt det er mye proteiner i det - men den hvite tråden i midten av klementinen, er det kalorier i den?

Det lurer jeg på nå.

Anonymkode: f7769...277

Det er sikkert ørlite kalorier, men forsvinnende lite, det er jo ikke mer enn ca. 23 kcal i en hel klementin. Og du skal spise temmelig mange kilo klementiner dersom det hvite skal utgjøre noe kaloriinntak å snakke om.

2 minutes ago, Lillemus said:

Det er sikkert ørlite kalorier, men forsvinnende lite, det er jo ikke mer enn ca. 23 kcal i en hel klementin. Og du skal spise temmelig mange kilo klementiner dersom det hvite skal utgjøre noe kaloriinntak å snakke om.

Driter i om jeg spiser de kaloriene, men lurer bare på hva som er "sannheten".

Om det hvite "inneholder" kcal.

Anonymkode: f7769...277

Annonse

5 hours ago, morsan said:

Her står det om det hvite inni skallet på appelsin ihevrtfall. Full av c-vitamin og pectin.

http://www.foodgenetics.com/2010/07/06/is-orange-pith-good-for-you/

Ifølge den kan det virke som det er lurt å spise "rubb og stubb"... de "busene" de har i julekake er vel også sitrusskall.

Anonymkode: f7769...277

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...