AnonymBruker Skrevet 7. desember 2016 Skrevet 7. desember 2016 Hva skjer med det harde på frukt når vi spiser det? Tenker på fordøyelsen. Blir det forbrent/omdannet det og, eller bare går det rett gjennom? Tenker på f.eks. det hvite som er rundt appelsinbåter, altså den hinnen, og de trådene (spiser jo såklart ikke det ytre skallet). Eller på en ananas, hvor det liksom er slike "lommer" (som ved alle sitrusfrukter, vil jeg tippe), tenker på det som er rundt lommen, som liksom pakker det samme. Harde ting som f.eks. steiner vil nok bare gå rett gjennom systemet, men hva skjer med ting som liksom er "mellom" dette i nivå, som ikke smaker noe og som er litt hardt, men likevel ikke så hardt og uspiselig som steiner, og det ytterste gule skallet på en appelsin (f.eks). Anonymkode: f7769...277 0 Siter
Lillemus Skrevet 7. desember 2016 Skrevet 7. desember 2016 Magesyra tar nok knekken på det meste, skjønt maiskorn går jo rett gjennom... 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 7. desember 2016 Skrevet 7. desember 2016 3 hours ago, Lillemus said: Magesyra tar nok knekken på det meste, skjønt maiskorn går jo rett gjennom... Stemmer nok det, magesyre er tross alt surere enn kokka. Men er det næring i det, altså kalorier?`Tipper det er næring i epleskall - har hørt det er mye proteiner i det - men den hvite tråden i midten av klementinen, er det kalorier i den? Det lurer jeg på nå. Anonymkode: f7769...277 0 Siter
Lillemus Skrevet 7. desember 2016 Skrevet 7. desember 2016 1 time siden, AnonymBruker skrev: Stemmer nok det, magesyre er tross alt surere enn kokka. Men er det næring i det, altså kalorier?`Tipper det er næring i epleskall - har hørt det er mye proteiner i det - men den hvite tråden i midten av klementinen, er det kalorier i den? Det lurer jeg på nå. Anonymkode: f7769...277 Det er sikkert ørlite kalorier, men forsvinnende lite, det er jo ikke mer enn ca. 23 kcal i en hel klementin. Og du skal spise temmelig mange kilo klementiner dersom det hvite skal utgjøre noe kaloriinntak å snakke om. 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 7. desember 2016 Skrevet 7. desember 2016 2 minutes ago, Lillemus said: Det er sikkert ørlite kalorier, men forsvinnende lite, det er jo ikke mer enn ca. 23 kcal i en hel klementin. Og du skal spise temmelig mange kilo klementiner dersom det hvite skal utgjøre noe kaloriinntak å snakke om. Driter i om jeg spiser de kaloriene, men lurer bare på hva som er "sannheten". Om det hvite "inneholder" kcal. Anonymkode: f7769...277 0 Siter
Lillemus Skrevet 7. desember 2016 Skrevet 7. desember 2016 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Driter i om jeg spiser de kaloriene, men lurer bare på hva som er "sannheten". Om det hvite "inneholder" kcal. Anonymkode: f7769...277 Det gjør det nok. 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 7. desember 2016 Skrevet 7. desember 2016 2 minutes ago, Lillemus said: Det gjør det nok. Har du en kildehenvisning? Anonymkode: f7769...277 0 Siter
Lillemus Skrevet 7. desember 2016 Skrevet 7. desember 2016 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Har du en kildehenvisning? Anonymkode: f7769...277 Nei. Men finnes det noe annet av mat/drikke enn vann som overhodet ikke inneholder kalorier? 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 7. desember 2016 Skrevet 7. desember 2016 Just now, Lillemus said: Nei. Men finnes det noe annet av mat/drikke enn vann som overhodet ikke inneholder kalorier? Du har et poeng der. Kanskje det er mye kostfiber i det hvite, og skallet. Anonymkode: f7769...277 0 Siter
morsan Skrevet 8. desember 2016 Skrevet 8. desember 2016 Her står det om det hvite inni skallet på appelsin ihevrtfall. Full av c-vitamin og pectin. http://www.foodgenetics.com/2010/07/06/is-orange-pith-good-for-you/ 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 8. desember 2016 Skrevet 8. desember 2016 5 hours ago, morsan said: Her står det om det hvite inni skallet på appelsin ihevrtfall. Full av c-vitamin og pectin. http://www.foodgenetics.com/2010/07/06/is-orange-pith-good-for-you/ Ifølge den kan det virke som det er lurt å spise "rubb og stubb"... de "busene" de har i julekake er vel også sitrusskall. Anonymkode: f7769...277 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.