Gå til innhold

Juletre-dryss


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvert år sleit vi med dryss fra treet, men så fikk jeg et tips om å ha bakepulver i vannet! Og det fungerer veldig bra, nå er det ikke stort som detter ned, og det varer godt over nyttår...

Et lite tips - fra meg - til dere.

Anonymkode: 94edc...57f

Skrevet
9 timer siden, AnonymBruker skrev:

Hvert år sleit vi med dryss fra treet, men så fikk jeg et tips om å ha bakepulver i vannet! Og det fungerer veldig bra, nå er det ikke stort som detter ned, og det varer godt over nyttår...

Anonymkode: 94edc...57f

Er du sikker på det?  Hvor mye har du oppi pr. vanning, da?

Skrevet

Jeg bare 'tullet' litt, vel.

Det er nok bedre med en syre i stedet, og sukker. Sukkeret fordi da får treet mer næring, og syre fordi det da ikke begynner å gjære. Bruk sitronbrus. I en granskog så er også jordsmonnet ganske surt, så jeg vil tro det er lurt å ha surt vann også pga. det. Et annet tips er å lage et friskt kutt rett før treet settes i vann, slik at det ikke kommer luft i åregangene som gjør at treet slutter å ta opp vann.

Anonymkode: 94edc...57f

Skrevet
4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg bare 'tullet' litt, vel.

Det er nok bedre med en syre i stedet, og sukker. Sukkeret fordi da får treet mer næring, og syre fordi det da ikke begynner å gjære. Bruk sitronbrus. I en granskog så er også jordsmonnet ganske surt, så jeg vil tro det er lurt å ha surt vann også pga. det. Et annet tips er å lage et friskt kutt rett før treet settes i vann, slik at det ikke kommer luft i åregangene som gjør at treet slutter å ta opp vann.

Anonymkode: 94edc...57f

Det enkleste er plast-tre, vel.

Anonymkode: 80d78...dff

Skrevet
12 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg bare 'tullet' litt, vel.

 

Man må virkelig kjede seg om man oppretter en ny tråd med tips som bare er "tull". 

Skrevet
4 minutter siden, Xtra skrev:

Man må virkelig kjede seg om man oppretter en ny tråd med tips som bare er "tull". 

'Tull', ikke "tull". Er nok en subtil forskjell.

Anonymkode: 80d78...dff

Skrevet
35 minutes ago, Xtra said:

Man må virkelig kjede seg om man oppretter en ny tråd med tips som bare er "tull". 

Sitronbrus og frisk snittflate er alt annet enn 'tull'!

Anonymkode: 94edc...57f

Skrevet
4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Sitronbrus og frisk snittflate er alt annet enn 'tull'!

Anonymkode: 94edc...57f

Joda, men det er jo råd som er ganske godt kjent fra før.  Derimot hadde jeg aldri hørt om bakepulver, derfor var jeg skeptisk og spurte nærmere.

Skrevet
2 minutes ago, laban said:

Joda, men det er jo råd som er ganske godt kjent fra før.  Derimot hadde jeg aldri hørt om bakepulver, derfor var jeg skeptisk og spurte nærmere.

Mulig det ville forverret situasjonen ift. rent vann.

Anonymkode: 94edc...57f

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...