Gå til innhold

Ribbesteking


Anbefalte innlegg

Skrevet

Så de har fått slike ribbe-rister (til å legge under ribba når man steker, slik at den "buler opp" (slik at fettet renner (bedre) unna)), er det noe man trenger?

Koster jo ikke stort da... og er jo jul bare en gang i året?

Anonymkode: 47a34...840

Skrevet

Strengt tatt ikke nødvendig. Og ribba skal vel være så feit og fjong som mulig, uansett.

Anonymkode: f3964...122

Skrevet

Jeg har hatt en i flere år og synes den er helt knall.  Bare pass på at svoren ikke blir brent der hvor ribba er høyest.

Skrevet

På tv har jeg sett de legget en tallerken opp/ned under ribba, så sånn rist er ikke nødvendig, men sikkert kjekk å ha.

Skrevet

Jeg har også sånn rist og liker den godt, men som påpekt over her kan du benytte en tallerken oppned under, eller lage en forhøyning av aluminiumsfolie.

Skrevet
51 minutes ago, morsan said:

Jeg har også sånn rist og liker den godt, men som påpekt over her kan du benytte en tallerken oppned under, eller lage en forhøyning av aluminiumsfolie.

Leste at ribbefettet først og fremst la seg på rompa, mens brus og øl på magen...

Anonymkode: 47a34...840

Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Leste at ribbefettet først og fremst la seg på rompa, mens brus og øl på magen...

Anonymkode: 47a34...840

Ekstra kaloroer, hva enten de skyldes fett eller karbohydrater, legger seg der hvor genene dine bestemmer at de skal legge seg.

Skrevet
Just now, morsan said:

Ekstra kaloroer, hva enten de skyldes fett eller karbohydrater, legger seg der hvor genene dine bestemmer at de skal legge seg.

Så hvis genene bestemmer at det skal legge seg på baken, så gjør det det?

Anonymkode: 47a34...840

Skrevet
4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Så hvis genene bestemmer at det skal legge seg på baken, så gjør det det?

Anonymkode: 47a34...840

Ja, mest sannsynlig bestemmer genene at fett legges både her og der, men genene avgjør om du ligger an til fx stor rumpe, mage, pupper, lår...

Skrevet

Er ganske fint at det legger seg på puppene også ;-)

Skrevet

Rompe, pupper, lår, smal midje... oh yeah.

Anonymkode: 47a34...840

Skrevet

Det skrives rumpe. Med u. 

Mvh voksenopplæringen ;) 

Skrevet
1 hour ago, morsan said:

Det skrives rumpe. Med u. 

Mvh voksenopplæringen ;) 

Nja... kommer vel an på fyldigheten.

Anonymkode: 47a34...840

Skrevet
23 timer siden, AnonymBruker skrev:

Så de har fått slike ribbe-rister (til å legge under ribba når man steker, slik at den "buler opp" (slik at fettet renner (bedre) unna)), er det noe man trenger?

Koster jo ikke stort da... og er jo jul bare en gang i året?

Anonymkode: 47a34...840

 

Jeg hadde en slik men jeg brukte den aldri så den kastet jeg. Jeg bretter litt folie under slik at jeg kan tilpasse størrelsen på folie-kulen etter ribbestykket. Jeg steker ribba mer eller mindre et halvt døgn og da er det viktig at fettet renner der det skal.

Skrevet
24 minutes ago, XbellaX said:

Jeg hadde en slik men jeg brukte den aldri så den kastet jeg. Jeg bretter litt folie under slik at jeg kan tilpasse størrelsen på folie-kulen etter ribbestykket. Jeg steker ribba mer eller mindre et halvt døgn og da er det viktig at fettet renner der det skal.

Syns du ribba er den beste delen av grisen da? Og syns du grisen er det beste dyret?

Anonymkode: 47a34...840

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...