Gå til innhold

mage/ryggsmerter om natta


kvellis

Anbefalte innlegg

Min samboer på 32 år har hatt mage og ryggsmerter i 3/4 år. Smertene kommer om natten, og har blitt så sterke i det siste at han ikke får sove. Han har vært hos ulike leger som sier det er stress, at han må sykemelde seg og begynne å trene. Han har begynt å trene, men har like store smerter. Han har tatt røntgen og lab test uten resultat. Han har forsøkt kiropraktor (hadde store låsninger sa de), akupunktur (ingen hjelp) og nå sin første fysioterapitime. Musklene hans var visst veldig stive. Han var sykmeldt i 1,5 uke, hvor han da klarte å sove gjennom hele natta. Likedan i helgene. Dette sansynliggjør jo at det er jobben det er noe galt med. Han er selger, men har ingen stresset hverdag. Jobber aldri lenger enn kl 16, klarer alle budsjetter, og har kun 3-4 møter pr. dag. Han ligger ikke å tenker på jobben når han skal legge seg, men synes jobben er lite utfordrene, og ser derfor etter noe nytt. Hva skal vi gjøre? Han kan jo ikke bare sykmelde seg for livstid. Smertene er så store at jeg ofte må dytte ham ut av senga så han får gått litt. Er det kun massasje av ømme muskler som hjelper, eller bør han oppsøke f.eks. homopat/dietiker etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Stig Bruset, Allmenpraktiserende Lege

Kjære kvellis.

Det kan ta tid å bli bedre av sine ryggsmerter, men jeg er enig med kollegaer som anbefaler trening. Denne treningen bør gjøres riktig og helst under veiledning av fysioterapeut. Noen kan også ha god nytte av svømming i varmt vann. For smertene kan han eventuelt forsøke akupunktur. Jeg synes det er positivt at røntgen og blodprøver ikke viste noe alvorlig galt. Det er stor sjangse for at han skal kunne bli helt frisk.

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...