Jump to content
AnonymBruker

Slank deg røykfri

Recommended Posts

AnonymBruker

Slank deg røykfri

Slutt å røyke og gå ned i vekt. Det er den sensasjonelle konklusjonen etter et forskningsprosjekt ved Karolinska sykehuset i Stockholm. Kvinner som faster samtidig som de stumper røyken går ned i vekt og har mindre røyksug. Myten om at røykestopp og slanking ikke hører sammen, faller.Forskerne ved den meget anerkjente institusjonen fant at fastende kvinner har mye lettere for å slutte med røyken. De kjente ikke det samme røyksuget som kontrollgruppen av kvinner med et vanlig kosthold.

Dette resultatet er stikk i strid med tidligere antakelser om røyking og vekt. 

 

Overraskende

 

Dermed kan profesjonelle røykeavvennere verden over lære seg en ny lekse. Det har rådet en generell enighet om at man skal konsentrere seg om en ting om gangen for ikke å mislykkes i alt. Nå har denne myten falt.

I går ble de oppsiktsvekkende resultatene presentert i Svenska Läkaresällskapet i Stockholm. I dag blir resultatene fra undersøkelsen presentert i Norge. 
- Undersøkelsen viser rett og slett at kvinnene som slanket seg lettere klarte å slutte med røyken. Hvorfor vet vi ikke ennå. Vi har rett og slett ingen skikkelig gode forklaringer på dette, sier Dag S. Thelle, professor ved Universitetet i Oslo. Han holdt et innlegg under presentasjonen av undersøkelsen i Stockholm i går.

 

Avstår i redsel

 

Bakgrunnen for studiene er at nesten alle går opp i vekt når de forsøker å slutte å røyke - i enkelte tilfeller er det snakk om mer enn ti kilo. Dette har gjort at mange, spesielt kvinner, ikke ønsker å stumpe røyken av redsel for å legge på seg.

Dessuten har det vist seg at mange begynner å røyke igjen selv med en beskjeden vektoppgang. 
I de svenske studiene som gikk over 16 uker deltok kvinner på mellom tretti og seksti år. Alle var overvektige og røykte minst ti sigaretter per dag.

137 kvinner deltok i gruppen som fastet ved hjelp av Nutrilett, mens 150 var med i kontrollgruppen som fikk allmenne kostholdsråd. Begge gruppene fikk avvenningsterapi og nikotintyggegummi.

Etter 16 uker var nesten halvparten av de fastende kvinnene røykfrie - mot drøye 36 prosent i kontrollgruppen.

Allerede fra begynnelsen viste det seg lett for de fastende kvinnene å slutte med røyken mens flesteparten i kontrollgruppen led av røyksug. 
Kvinnene som fastet gikk i gjennomsnitt ned 2,1 kilo i løpet av perioden, mens de andre kvinnene gikk opp 1,6 kilo i snitt.

- Dette forsøket er gjort etter alle kunstens regler, og forsøkspersonene har fått svært god oppfølging, sier Dag S. Thelle.

Anonymkode: ef7a7...638

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

AnonymBruker

I blant greit å legge til en lenke. Artikkelen du referer til er over 20 år gammel :) 

Anonymkode: b094e...c4d

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...