Gå til innhold

Hva skal du spise og drikke på julaften ?


Anbefalte innlegg

Skrevet
8 timer siden, påskelilje skrev:

Gjør det! Vi tar alltid med oss CB's julebrus når vi feirer jul eller nyttår på Vestlandet. Julebrus andre steder i landet smaker fælt 😮 😄 

Jeg har alliert meg med datra som har lovet å passe på at faren har (nok) ingefærøl i huset. 🤣

Skrevet

Jeg er mest glad i frokosten. Julebrød (uten rosiner), eggsalat og juleskinke. Men til middag blir det ribbe også skal jeg drikke brus. :)

Skrevet
3 timer siden, Lillemus skrev:

Jeg har alliert meg med datra som har lovet å passe på at faren har (nok) ingefærøl i huset. 🤣

Det var lurt!!! Ønsker dere en god jul!!!

Skrevet
12 timer siden, Mari- skrev:

Vi spiser røkt pinnekjøtt med kålrotstappe, rosenkål og poteter. Champagne har vært fast drikke til de siste årene for min del - en helt fortreffelig kombinasjon, og noe som gjør julemiddagen litt mindre tung og traust, kjenner jeg.  Min mann foretrekker dog øl og akevitt. Riskrem og varme bjørnebær til dessert. 

Du må ikke glemme julepølsene...... :- ) Forøvrig 100% enig med deg i champagnen!

Skrevet

Stemmer det at alle dere som skal ha pinnekjøtt er fra vestlandet? Og hvilken saus har dere til riskremen?

Anonymkode: 10cbe...1ae

Skrevet
5 timer siden, AnonymBruker skrev:

Stemmer det at alle dere som skal ha pinnekjøtt er fra vestlandet? Og hvilken saus har dere til riskremen?

Anonymkode: 10cbe...1ae

Vi spiser pinnekjøtt, og moren min kommer fra vestlandet. Jeg vokste opp på østlandet og den gangen var det ikke så mange som spiste pinnekjøtt på julaften. Nå har jeg inntrykk av at også mange østlendinger velger pinnekjøtt. 

Vi har en eller annen slags variant av rød bærsaus til riskremen. Noen år har den blitt laget med kirsebær, andre år med bringbær. (Det er ikke jeg som lager sausen, så jeg vet bare hvordan den smaker...)

Skrevet
8 timer siden, knas skrev:

Ordentlig champagne, eller all slags musserende?

Champagne, eller eventuelt en noe rimeligere Crémant. 

Skrevet
8 timer siden, XbellaX skrev:

Du må ikke glemme julepølsene...... :- ) Forøvrig 100% enig med deg i champagnen!

Så hyggelig å «se» deg Bella, det var jammen lenge siden! God jul til deg!🎄

...men julepølser..?🤔 Neeei. 

Skrevet
22 minutter siden, Mari- skrev:

Champagne, eller eventuelt en noe rimeligere Crémant. 

Takk for tips! 

Skrevet

Koker rødkål og steker medisterkaker as we speek! Her er det også ribbe med medisterkaker, rødkål, rosenkål, poteter og deilig saus, med karamellpudding til dessert. Vi drikker vanligvis øl og akevitt til, men i år blir det vin tror jeg. Mamma vil ha ingefærøl da. Vi spiser multer og krumkaker til gaveøkningen vi😊🎄 Gleder meg til i morgen jeg nå😊

Skrevet

Grandiosa, og pepsi max. Evnt wiener pølser og lomper.

Anonymkode: f5b80...3c4

Skrevet
9 timer siden, AnonymBruker skrev:

Stemmer det at alle dere som skal ha pinnekjøtt er fra vestlandet? Og hvilken saus har dere til riskremen?

Anonymkode: 10cbe...1ae

Vi skal ha riskrem og når vi lager selv har vi alltid rørt jordbærsyltetøy som vi laget da vi rørte bær om sommeren. I år skal vi bort på julaften og jeg er lovet riskrem til dessert (bonusmora tør vel ikke annet! 🤣), men hva slags saus det blir vet jeg ikke. :D 

Skrevet
15 timer siden, XbellaX skrev:

Du må ikke glemme julepølsene...... :- ) Forøvrig 100% enig med deg i champagnen!

Skal vel ikke være julepøler i nærheten av pinnekjøttet! Og ikke rosenkål heller, bare kålrotstappe. Eller jeg har til min forferdelse oppdaget at den ene broren min serverer pøler sammen med pinnekjøtt - men de bruker også HVIT saus til. 

God jul:-)

Skrevet
4 timer siden, frosken skrev:

Skal vel ikke være julepøler i nærheten av pinnekjøttet! Og ikke rosenkål heller, bare kålrotstappe. Eller jeg har til min forferdelse oppdaget at den ene broren min serverer pøler sammen med pinnekjøtt - men de bruker også HVIT saus til. 

God jul:-)

Joa, de hvite, ikke vossakorv eller noe sånt rart. Har enorme tillitsproblemer til mennesker som ikke spiser julepølser til pinnekjøtt.... bare nevner det. Betryggende at din bror tar ansvar i en sådan stund. :- ) 

 

16 timer siden, AnonymBruker skrev:

Stemmer det at alle dere som skal ha pinnekjøtt er fra vestlandet?

Anonymkode: 10cbe...1ae

Nei. Det er bare et tegn på at vi har god smak.

(Skjønt den hjemmelagde middagen til Kayia høres ganske fabelaktig ut den og).

Skrevet
13 timer siden, XbellaX skrev:

(Skjønt den hjemmelagde middagen til Kayia høres ganske fabelaktig ut den og).

Her står ribba allerede i ovnen, og der skal den stå i 7-8 timer. Da har fettet smeltet inn i kjøttet som er så mørt at det sier mmmm når vi spiser det 😊 Men først julebrunsj med nystekt julebrød, durdeigsbrød, lammerull, eggesalat, oster, skinker, hjemmelagd leverpostei og hjemmelagd sild i ymse varianter... mmm jul altså😃👍 

Goood jul bella og dere andre! 😃🥰🎄

Skrevet
20 timer siden, frosken skrev:

Skal vel ikke være julepøler i nærheten av pinnekjøttet! Og ikke rosenkål heller, bare kålrotstappe. Eller jeg har til min forferdelse oppdaget at den ene broren min serverer pøler sammen med pinnekjøtt - men de bruker også HVIT saus til. 

God jul:-)

Hvit saus??? Skandale. Vi bruker vossakorv sammen med pinnekjøttet. Og rikelig med kålrotstappe. Det er det beste jeg veit.

 

Skrevet
4 minutter siden, mariaflyfly skrev:

Hvit saus??? Skandale. Vi bruker vossakorv sammen med pinnekjøttet. Og rikelig med kålrotstappe. Det er det beste jeg veit.

 

Vossakorv... Det er definitivt en av de få tingene som står på min liste av ting som ikke er egnet som menneskemat. I selskap med oliven og stangselleri. Det smaker jo som blaut islandshest lukter.

Skrevet
2 minutter siden, Lillemus skrev:

Vossakorv... Det er definitivt en av de få tingene som står på min liste av ting som ikke er egnet som menneskemat. I selskap med oliven og stangselleri. Det smaker jo som blaut islandshest lukter.

Æsj, Jeg har aldri hatt nærkontakt med en blaut islandshest. 🤢Men vossakorv synes jeg faktisk er nydelig. 😄

Skrevet
20 timer siden, frosken skrev:

Skal vel ikke være julepøler i nærheten av pinnekjøttet! Og ikke rosenkål heller, bare kålrotstappe. Eller jeg har til min forferdelse oppdaget at den ene broren min serverer pøler sammen med pinnekjøtt - men de bruker også HVIT saus til. 

God jul:-)

Og jeg har lys sirup på pinnekjøttet. :) Men, hvit saus til var langt mer spesielt. Men sikkert godt da. Hvit saus til pølser er i hvert fall veldig godt. 

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...