Gå til innhold

Hvordan bør man straffe ungdomskriminelle?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

AnonymBruker

Foreningen Fri bekymret etter knivstikking i Oslo

PUBLISERT KLOKKEN07:01 IKNIVSTIKKING I OSLO

– Dette hatet mot skeive må vi som samfunn ta tak i, det kommer fra et sted, sier Marianne Gulli i foreningen Fri i Oslo til NRK.

Fri er foreningen for skeive i Norge, og er en premissleverandør for LHBT-politikk.

– Hvis politiet er på rett spor, så er det alvorlig at så unge personer føler på et sånt hat mot skeive. Da har vi også som samfunn sviktet disse barna, hvis de føler på et slikt hat i så ung alder, sier Gulli.
 

Anonymkode: 9f4d0...d58

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Vi har som samfunn svikter disse barna. Stakkars små.

Anonymkode: 9f4d0...d58

Lenke til kommentar
Del på andre sider

psykedeliker

Spørsmålet er hvilke lover og forskrifter vi må endre for å kunne ta i bruk de virkemidlene som allerede er tilgjengelige.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer an på.

Enten er de psykopater/dyssosial pf. Da virker ikke straff rehabiliterende. De er ofte behandlingsresistente eller manipulerer behandler. Da er det en fordel å holde dem fengslet så lenge som mulig og slå ned på neste lovbrudd raskt og fengsle på nytt. For å beskytte samfunnet. Men det er nok vanskelig å identifisere dette sikkert hos en ungdom.

Eller de kan være indoktrinert i et miljø/kultur som er skadelig. Da er det viktig å hjelpe dem til å få et liv utenfor miljøet og drive intensiv terapi og opplæring. Kanskje kan fengsel være et virkemiddel, såfremt fengsel ikke sender dem rett inn i et kriminelt miljø i tillegg.

Eller de kan utvise voldelig adferd som et resultat av traumer, dårlige oppvekstvilkår, eller psykiske lidelser uavhengig av årsak. Da er det nødvendig med intensiv terapi og behandling og kanskje kan fengsel virke mot sin hensikt.

Mulig listen ikke er uttømmende. Noe av straffens begrunnelse er behovet for hevn og «rettferdighet» (øye for øye, tann for tann, bare mindre barbarisk). Jeg synes ikke dette gjør seg gjeldende i det hele tatt for ungdom. De er barn, de er ikke fullt utviklet.

Jeg har også svært lite tro på den individualpreventive og allmennpreventive effekten av fengsel for de undergruppene av mennesker som av ulike årsaker utfører voldshandlinger uten at det er i ren affekt (og i affekt er det jo ikke overveid uansett, så risikoen for fengsel blir ikke vurdert). Psykopater/dyssosial pf vurdere konsekvenser i liten grad, så de vil fortsette å gjøre kriminelle handlinger selv om de allerede har erfart at fengsel er en veldig negativ konsekvens av det. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...