Gå til innhold

Vasking av stekepanne - hvordan/hvorfor?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg pleier bare å sette stekepanna på plata, helle litt vann oppi når den har blitt god og varm, og så helle det ut. Tørker over med tørkepapir etterpå.

Man skal ikke ha såpe på jernpanner fordi såpen trekker inn i jernet og kan komme ut igjen i maten... (ellerno... skal ikke banne på dette, men det er det mutter har sagt til meg...)

Ulv I Faarikaal

Grunnen til at du ikke skal bruke såpe, er bare at såpa trekker inn i soten på panna, ikke inn i stålet. Senere når panna blir varm og soten med såpe i varmes opp, får du en ufyselig smak på maten. Om den ruster gjør ikkeno. Kok med vann på plata eller skyll med varmt vann og børst eller tørk med papir.

Jernpanner tåler det meste, bare ikke kjapp avkjøling når de er varme, da sprekker de med et smell !

Når sotlaget blir for tjukt, skrap og skrubb evt med drill og/eller stålbørste eller brenn det av med med en skibrenner.

Jernpanne tåler overoppheting, det gjør ikke teflon- eller silverstonepanner. Overoppheter du en teflonpanne eller gryte dannes en svært giftig gass, hold pusten !

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...