Gjest motisaz Skrevet 20. juni 2002 Del Skrevet 20. juni 2002 hører hele tida at det er mest gunstig å spise mat med lav GI, for å holde vekta og sånn. Men hva om en vil legge på seg da..er det da gunstig å spise mat med høy GI? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lene3~dulcina Skrevet 20. juni 2002 Del Skrevet 20. juni 2002 hvis en vil legge på seg da er det kunstig å spiser mat med HØY glykemisk indeks, lettopptakelig karbohydrat som skal gjør at kroppen skille mest insulin mulig, derfor lagres det som fett (gå opp vekt) tror jeg.. feks: riskaker, sukker, loff/baguete, pasta/risnudler, puffet ris, poteter, rosin osv. selvsagt GI varierer avhengig av matens sammensetning. Destå mer fett, og protein da blir det langsomere fordøyelse og GI gå ned også. Så tips er å spise destå fettfritt som mulig av de høyest GI matvarer, da går du opp garantert i vekt! les her også: http://www.dagbladet.no/dinside/2002/04/26/327349.html http://www.iform.no/kosthold/glykemiskeindex.shtml http://www.mendosa.com/gilists.htm http://www.mendosa.com/gi.htm lykke til 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ernæringsfysiolog Monica F Dahlseide Skrevet 22. juni 2002 Del Skrevet 22. juni 2002 Heisann motisaz, Nei, jeg anbefaler ikke å velge mat med høy GI for å gå opp i vekt. Denne maten er ofte veldig raffinert og gir lite viktige næringsstoffer. Det er viktig å ta vare på helsa selv om man ønsker å gå opp i vekt. Det er veldig mye fokus på dette med GI og vekt i Norge for tiden, men det kan til tider overdrives noe. Så lenge kroppen får det den trenger av næring, vil den ikke begynne å omdanne denne næringen til fett. Det er overskuddet som omdannes til fett. Insulinen sin fremste oppgave er å transportere glukosen i blodet inn i cellen for produksjon av energi. Det er kun ved for høye nivåer av glukose at omdanningen til fett skjer – dvs dersom man spiser mer mat enn man trenger. Dvs at det er mengden og ikke nødvendigvis typen karbohydrater som er viktig. Dersom du ønsker å gå opp i vekt, er det mengden med kalorier som er viktig – enten det kommer fra karbohydrater, proteiner eller fett. Fett er selvfølgelig det næringsstoffet rikest på kalorier – og som det er lettest å gå opp i vekt med. Det er da viktig å velge av det sunne umettede fettet som du får i vegetabilske oljer, nøtter, fet fisk etc. Vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.