Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Ernæringsfysiolog Monica F Dahlseide

Hei på deg motisaz,

Det er ikke store forskjellen på hermetiserte bønner og kokte bønner i næringsinnhold. Den største forskjellen er innholdet av salt. 2.4 dl egne-kokte bønner (uten tilsatt salt) gir kun rundt 3 mg natrium, mens samme mengde hermetiserte gir hele 700-800 mg. Dette er en betydelig mengde med tanke på at man for friske, voksne mennesker ikke anbefaler mer enn 2400 mg daglig (det samme som ca 6 g salt). Det er helt greit å bruke litt kokte bønner, men det er flott om du også fortsetter å koke noe selv.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/61725-b%C3%B8nner/#findComment-272954
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...