Gå til innhold

trenger tips til god middagsrett


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Hva med grillete/stekte lammekoteletter servert med ratatouille og couscous?

Ratatouille lages av paprika, squash, løk, hvitløk og aubergine som skjæres i biter og freses i gryte. Krydre med salt og pepper, timian og laurbærblader og hell over 1-2 bokser (avhengig av hvor mange dere er) hakkede tomater. La koke minst 30 minutter.

Du kan selvsagt variere tilbehøret som du vil. Du kan bruke andre typer kjøtt, bakte eller stekte poteter osv, det meste er godt med ratatouille.

Til dessert ville jeg laget ostekake, det er friskt og godt på denne tiden av året.

Du knuser ca 2 pakker med Maryland Cookies og blander med ca 100 g smeltet smør. Dette klemmer du ut i bunnen av en kakeform og legger i kjøleskap ca 20 minutter.

Pisk 500g kremost mykt og bland i 3 dl stivpisket fløte og 160 g sukker. 200g bringebær og 200 g rips blandes i foodprosessor med sukker etter smak. Deretter lar du det renne gjennom en sil for å bli kvitt frøene. Legg 12 plater gelatin i bløtt i kaldt vann i 5 minutter.

Klem ut vannet og legg det i en glassbolle sammen med saften av 3 lime. Smelt dette i vannbad.

Bland kremosten og bærsaften sammen og vend i gelatinen. Bre dette utover kjeksbunnen, og la stå i kjøleskap 4 timer før du serverer det.

Hva med grillete/stekte lammekoteletter servert med ratatouille og couscous?

Ratatouille lages av paprika, squash, løk, hvitløk og aubergine som skjæres i biter og freses i gryte. Krydre med salt og pepper, timian og laurbærblader og hell over 1-2 bokser (avhengig av hvor mange dere er) hakkede tomater. La koke minst 30 minutter.

Du kan selvsagt variere tilbehøret som du vil. Du kan bruke andre typer kjøtt, bakte eller stekte poteter osv, det meste er godt med ratatouille.

Til dessert ville jeg laget ostekake, det er friskt og godt på denne tiden av året.

Du knuser ca 2 pakker med Maryland Cookies og blander med ca 100 g smeltet smør. Dette klemmer du ut i bunnen av en kakeform og legger i kjøleskap ca 20 minutter.

Pisk 500g kremost mykt og bland i 3 dl stivpisket fløte og 160 g sukker. 200g bringebær og 200 g rips blandes i foodprosessor med sukker etter smak. Deretter lar du det renne gjennom en sil for å bli kvitt frøene. Legg 12 plater gelatin i bløtt i kaldt vann i 5 minutter.

Klem ut vannet og legg det i en glassbolle sammen med saften av 3 lime. Smelt dette i vannbad.

Bland kremosten og bærsaften sammen og vend i gelatinen. Bre dette utover kjeksbunnen, og la stå i kjøleskap 4 timer før du serverer det.

Først og fremst et tips til alle som er rådville på kjøkkenet: Gå sporenstreks ut og kjp "Den bærbare kokeboka" av Ulla-Lena Huser. Der finnes enkle retter som imponerer SKIKKELIG - både forretter, hovedretter, drinker og desserter.

Denne kyllinggryta er hentet derfra. Den er alltid populær, lett å lage og kan gjøres klar i forveien.

Til 4 pers

1 stekt/grillet kylling

1 stor purre

2 syrlige epler

1 liten rød paprika

olje til steking

1 1/2 ss karripulver (medium eller hot etter smak)

1 1/2 ts currypaste (på glass)

3 dl matfløte

1 ss mango chutney

1 glass Uncle Ben's indisk currysaus eller Pataks currysaus.

Rens og skjær purren i tynne ringer, eplene i terninger og paprikaen i strimler. Varm oljen og fres karripulveret litt. Tilsett purre, eple og paprika og fres det mykt og blankt. Bland inn fløte, mango chutney, curry paste og currysausen.

La alt putre i ca 10 minutter. sett stekeovnen på 200 grader.

Rens kyllingen for skinn og bein og del kjøttet i biter. Legg det i en ildfast form og hell sausen over. Stekes i ca 15 minutter.

Og det beste? ...den smaker enda bedre dagen etterpå!!!

polly1365380357

Hvis du bor på Østlandet blir det altfor varmt til å stå på kjøkkenet og kokke på fredag. Derfor: Lag den spanske suppen Gaspacho Andaluz. den er nydelig - og skal spises kald! Du finner masse oppskrifter på nettet om du søker på spansk mat.

Til forrett: Gaiamelon og spekeskinke (kjøp gjerne den løvtynne parmaskinken), og til dessert serverer du

et høyt glass kald, sterk espressokaffe med en diger kule vaniljeiskrem oppi og en god skvett cognac!

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...