Gå til innhold

Åneei! Jeg må bake eplekake!


Anbefalte innlegg

Mora mi kom drassende med en enorm pose med epler i dag, også sier hun til ungene: "Nå kommer sikkert mamma til å lage eplekake til dere!" Hun som veit hvor "glad" jeg er i å bake...*grrrmfff* Ungene i fyr og flamme, og kjempeglade fordi mamma endelig skal _bake_ noe!

Ja, jeg har et godt hjerte (det er jo noe alle veit), og kommer selvfølgelig ikke til å skuffe de to puddingene mine.

Men harrygud altså, jeg har aldri i mitt liv bakt eplekake! Åssen gjør man det da? Jeg vil ha den aller enkleste oppskrifta.

Takk.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/74484-%C3%A5neei-jeg-m%C3%A5-bake-eplekake/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har en oppskrift på en enkel eplekake :)

2 kopper sukker

3 kopper hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

Dette blandes

2 egg

1 kopp melk

150 gr smeltet smør

Dette piskes lett sammen.

Bland alt sammen.

Ha epler på toppen og strø på med sukker og kanel. Eller: hakk opp epler og blande rett i deigen

Stekes i rund form ved 200 grader i ca 30-40 minutter.

Lykke til!

200g margarin

200g sukker

200g hvetemel

3 egg

1 tskj. bakepulver

noen vaniljedråper

2-3 epler (gjerne litt syrlige)

Rør smør og sukker hvitt. Ha i et egg av gangen. Sikt inn hvetemel og bakepulver og rør forsiktig inn, tilsett vaniljedråpene.

Has i godt smurt form (jeg bruker springform 24cm, og drysser med hvetemel i tillegg til å smøre godt)

Skjær eplene i båter og legg dem tett i tett i ringer oppå røren. Strø litt sukker oppå (brunt sukker er topp!) og kanel etter smak og ønske.

Stekes nede i ovnen ved 225 grader i ca. 35 min.

100 g smør/margarin

2 dl melk

1 dl sukker

4 dl hvetemel

1 ts vaniljesukker

3 ts bakepulver

1 egg

2 - 3 epler

sukker

kanel

Steketemperatur: 175º Steketid: 30 – 40 minutter midterste rille

Sett ovnen på 175°.Smelt smøret i en kjele .Skrell eplene og del dem i biter. Ha på sukker og kanel..Ha melk i smøret..Rør inn sukker og en blanding av mel, vaniljesukker og bakepulver..Rør inn egget.Ha deigen i en smurt form. Spre eplebitene utover kaken og klem de litt ned.

Serveres lunken med krem eller vaniljeis

Denne bør være veldig grei...:o)

Eplekake

En supergod og enkel eplekake. Mener å ha funnet ut at litt sure epler gjør seg best i denne kaken.

2 egg

2 ½ dl sukker

100 g smør - smeltes

3 dl mel

2 ts bakepulver

1 dl melk

3 epler, gjerne litt sure

sukker og kanel

Slik gjør du:

Visp egg og sukker sammen. Ha i de andre ingrediensene og rør til en jevn røre.

Haes i en liten langpanne eller en sirkelform (24 cm) og stikk nedi epleskiver og strø over med sukker og kanel.

Stekes på 180 grader i ca 50 min. på midterste rille.

Lykke til!!!

Her er en oppskrift på en fruktkake.

Lettlaget og trivelig fruktkake.

1 dl sukker 4 egg 2 dl tørket frukt 1 ts salt 1 dl farin 4 ms (måleskjeer) sitronsaft nøtter 2 LITER god Cognac

Ta frem en mellomstor bolle Smak på Cognacen for å forsikre deg om at den er god. Hell den gjerne i et desilitermål og drikk. Repeteres. Sett på elvispen. Sjekk igjen cognacen om den holder kvalitet. Bland 1 dl smør i bollen, legg til 1 måleskje sukker og visp dette sammen. Sjekk om Cognacen står seg ved å tømmer i deg enda et desilitermål. Schteng av elvispen. Knekk to høner og schleng disse i bollen, sammen med all den tørkete fjukten. Schett på vispen igjen. Hvis den tørkede fjukten setter seg fast i bollen, grav det ut med nevene. Smak deretter på Cognacen for å være sikker på at den fremdeles ikke har blitt schjemt. Etterpå sshal du sile 2 ss schalt, eller noe schånt. Schekk Cognacen. Sil sitronsafta, legg til en matsche sukker, eller hva faen du måtte ha for hånden. Schmør ovnen. Vri kakaeformen på 220 grader, ikke glem å schtenge vispen. Schleng bollen ut av vinduet, og ssschekk så Cognacen igjen. Gå og legg deg, hvem liker fruktkake, uanschett.

Annonse

Bruk grunnoppskriften her, den er til et muffinsbrett str medium (12 mellomstore m.a.o.):

http://home.no.net/birgitf/muffins.htm

Så skjærer du et-to epler i biter, putter bitene oppi en brødpose med 2 ss sukker og 2 ts kanel og rister løs. Dytt eplebitene oppi muffinsene og stek! Voila!

(Cmoo kan bekrefte at dette er ok)

Denne er superenkel:

Lag formkakerøre. Det finnes oppskrifter overalt. Skvett i litt sitron. Hell røren i 22-24 cm form. Epleskiver (skrell først) rundt og rundt i en bolle med sukker og kanel. Så mye epleskiver som mulig fordeles og trykkes inn i røre og form, det gjør ingenting om det ikke blir pent mønster. Strø ekstra sukker/kanel oppå.

Stekes på nederste rille 45-60 min, 175-180¤.

Denne er fin dersom du vil fryse litt kake til senere. (Del den i to eller fire og legg i fryseren.):

EPLEKAKE I LANGPANNE

6 egg

400 g. sukker

200 g. margarin

3 dl. melk, (eller fløte )

400 g. hvetemel

5 ts. bakepulver

Visp egg og sukker, kok opp melk og margarin, avkjøl. Visp blandingen i eggedosisen og sikt i resten. Ha over i en langpanne.

8 stk. epler

2-4 ts. kanel

4-6 ss. sukker

Skjær eplene opp i passe biter, dupp eplebitene i sukker og kanel, eller strø dette oppå eplene etter at de er lagt oppå røra.

Stek i stekeovnen på 180 i ca 30 min. (Sjekk med pinne!)

Denne er fin dersom du vil fryse litt kake til senere. (Del den i to eller fire og legg i fryseren.):

EPLEKAKE I LANGPANNE

6 egg

400 g. sukker

200 g. margarin

3 dl. melk, (eller fløte )

400 g. hvetemel

5 ts. bakepulver

Visp egg og sukker, kok opp melk og margarin, avkjøl. Visp blandingen i eggedosisen og sikt i resten. Ha over i en langpanne.

8 stk. epler

2-4 ts. kanel

4-6 ss. sukker

Skjær eplene opp i passe biter, dupp eplebitene i sukker og kanel, eller strø dette oppå eplene etter at de er lagt oppå røra.

Stek i stekeovnen på 180 i ca 30 min. (Sjekk med pinne!)

Hei Gyda!

Lurer på om dette er en sånn "universal" oppskrift? At du kan ha i kakao for å få sjokoladekake eller eller ha i sitron/appelsin og ha melisglassur over.

Hei Gyda!

Lurer på om dette er en sånn "universal" oppskrift? At du kan ha i kakao for å få sjokoladekake eller eller ha i sitron/appelsin og ha melisglassur over.

Vet ikke, men det skulle ikke forundre meg.

Det er jo helt "plaine" ingredienser: Mel, bakepulver, smør, egg og melk. Det er sikkert bare å smelle til med noen skjeer kakao eller sitron som du foreslår.

Der satte du meg forresten på en tanke! Dette må jeg prøve!

Vet ikke, men det skulle ikke forundre meg.

Det er jo helt "plaine" ingredienser: Mel, bakepulver, smør, egg og melk. Det er sikkert bare å smelle til med noen skjeer kakao eller sitron som du foreslår.

Der satte du meg forresten på en tanke! Dette må jeg prøve!

...med bare en oppskrift som man får til og som kan varieres sånn. Hadde det da jeg jobbet på båt, men tok den ikke med meg selvfølgelig.

Bruk grunnoppskriften her, den er til et muffinsbrett str medium (12 mellomstore m.a.o.):

http://home.no.net/birgitf/muffins.htm

Så skjærer du et-to epler i biter, putter bitene oppi en brødpose med 2 ss sukker og 2 ts kanel og rister løs. Dytt eplebitene oppi muffinsene og stek! Voila!

(Cmoo kan bekrefte at dette er ok)

Det får vente til neste år, birdie. ;-)

Annonse

Bruk grunnoppskriften her, den er til et muffinsbrett str medium (12 mellomstore m.a.o.):

http://home.no.net/birgitf/muffins.htm

Så skjærer du et-to epler i biter, putter bitene oppi en brødpose med 2 ss sukker og 2 ts kanel og rister løs. Dytt eplebitene oppi muffinsene og stek! Voila!

(Cmoo kan bekrefte at dette er ok)

*stjeler oppskriften*

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...