Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg tenkte jeg skulle servere and med appelsinsaus til helga, men så aner jeg ikke hvordan man lager _god_ appelsinsaus! Noen som har en ok oppskrift til meg? Prøvde en jeg fant på nettet for en stund siden, men den var ikke så god...

*svinser husmoderlig rundt omkring* :-)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Du er selvsagt nødt til å bruke sjyen fra anda.

Du kan enten lage brun saus fra bunnen av og spe den ut med andesjy og ferskpresset appelsin.

Eller bruke en Toro sjysaus-pose, og ha andekraften og appelsinjuicen oppi her.

Skrevet

Du er selvsagt nødt til å bruke sjyen fra anda.

Du kan enten lage brun saus fra bunnen av og spe den ut med andesjy og ferskpresset appelsin.

Eller bruke en Toro sjysaus-pose, og ha andekraften og appelsinjuicen oppi her.

Sjyen må være med såklart. Vanlig brun saus altså? Så enkelt? :-)

Sånn ca hvor mye appelsinjuice skal man bruke?

Skrevet

Du skal selvsagt ikke bruke brun saus som basis. Det bruker du til f.eks. oksestek med appelsinsaus. Appelsinsaus til and skal være appelsinsky-saus.

Appelsinsaus til and lager du med sky fra anda, hvitvin, revet skall og saft av frisk appelsin. Vil du jevne den bruker du litt potetmel (ikke hvetemel eller maizena). Skyen kan være veldig fet, så ta av litt av fettet om du foretrekker.

Skrevet

Sjyen må være med såklart. Vanlig brun saus altså? Så enkelt? :-)

Sånn ca hvor mye appelsinjuice skal man bruke?

Ville hatt oppi litt Worchestersaus også, et par ss. Og gjerne mye pepper.

Appelsinjuice, saften fra 1-2 appelsiner kanskje? Smak deg frem.

For at sausen skal bli vellykket, kan det å bruke sjysaus som base være lurt.

Vet ikke hvor mye erfaring du har med å lage brun saus fra bunnen, men om du er litt dreven er det vel det beste.

Skrevet

Du skal selvsagt ikke bruke brun saus som basis. Det bruker du til f.eks. oksestek med appelsinsaus. Appelsinsaus til and skal være appelsinsky-saus.

Appelsinsaus til and lager du med sky fra anda, hvitvin, revet skall og saft av frisk appelsin. Vil du jevne den bruker du litt potetmel (ikke hvetemel eller maizena). Skyen kan være veldig fet, så ta av litt av fettet om du foretrekker.

Hørtes knall ut med hvitvin i.

Jeg trekker tilbake med dette med brun saus...

Skrevet

Er det noen grunn til at levra etc skal ligge inni, eller kan jeg koke den i sausekraften i stedet?

Skal du også lage and? :-)

Mulig andekjøttet blir mer smakfullt om den ligger inni. Den gir iallefall veldig god smak på krafta.

Skrevet

Skal du også lage and? :-)

Mulig andekjøttet blir mer smakfullt om den ligger inni. Den gir iallefall veldig god smak på krafta.

Ja som du kanskje ser litt lengre ned lurer jeg bare på om jeg må lage den i dag eller må vente til i morgen.

Er i ferd med å bli frisk av influensa, hadde håpet å faktisk SMAKE den også.

Er to døgn siden den var frossen, lurer på om den kan ligge et tredje. (kjøleskap)

Skrevet

Ja som du kanskje ser litt lengre ned lurer jeg bare på om jeg må lage den i dag eller må vente til i morgen.

Er i ferd med å bli frisk av influensa, hadde håpet å faktisk SMAKE den også.

Er to døgn siden den var frossen, lurer på om den kan ligge et tredje. (kjøleskap)

Hm. Jeg vet ikke hvor lenge den holder seg, men har du smakssans idag, så lag den i dag...

:-)

Skrevet

Hørtes knall ut med hvitvin i.

Jeg trekker tilbake med dette med brun saus...

Enig, det høres godt ut.

Har tatt vare på oppskriften til BettyBlue-sausen til neste gang jeg skal ha steik. Den må testes. Takk for hjelpa:-)

Skrevet

Du skal selvsagt ikke bruke brun saus som basis. Det bruker du til f.eks. oksestek med appelsinsaus. Appelsinsaus til and skal være appelsinsky-saus.

Appelsinsaus til and lager du med sky fra anda, hvitvin, revet skall og saft av frisk appelsin. Vil du jevne den bruker du litt potetmel (ikke hvetemel eller maizena). Skyen kan være veldig fet, så ta av litt av fettet om du foretrekker.

Takk Vincent, den går jeg for:-)

Skrevet

Voldsomt så mye prat det var om ender her nå da...

Du høres litt engstelig ut, gamle ørn....Slapp av, du er selvsagt fredet:-)

Skrevet

Er det noen grunn til at levra etc skal ligge inni, eller kan jeg koke den i sausekraften i stedet?

Innmat i fjærkre tas ut før tilberedning av fuglen og brukes til å koke kraft på.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...