Gå til innhold

Gløgg uten mandler


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi skal ha de store ungene våre her til rødvinsgløgg og synge julesanger (vi er veldig GODE til å synge, når vi vil og alle her her, inklusive kjærestene).Men så er det slik, at ene datteren er nøtteallergiker og kan ikke ha mandler i gløggen.

Og jeg syns at i alle fall hjemme hos a mor må hun få slippe å ha "eget" glass, men kunne drikke akkurat det samme som de andre!

Har noen en god gløggoppskrift med rødvin og rosiner, - men hva mer? Jeg har drukket litervis med sterke og svake gløgger i mitt liv, men aldri lagd sjøl.

Venter i spenning...

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Du skal på et stalltips:

Kjøp polets ferdig-gløgg. (Jeg mener denne ikke inneholder spor av nøtter, men sjekk for å være sikker)

(Hiv oppi mandler/rosiner til de som vil ha) (Det finnes ferdig

blanding å kjøpe)

Vil du heller lage selv:

1 l rødvin  eller god saft

4 hele  nellik

1-2  kanel

1 hel ingefær

3 dl brunt sukker

1 dl rosiner

1 dl mandler skåldede og hakket

Bland alt sammen alle ingrediensene. Varm opp langsomt - max 70 grader.

Skrevet

Du skal på et stalltips:

Kjøp polets ferdig-gløgg. (Jeg mener denne ikke inneholder spor av nøtter, men sjekk for å være sikker)

(Hiv oppi mandler/rosiner til de som vil ha) (Det finnes ferdig

blanding å kjøpe)

Vil du heller lage selv:

1 l rødvin  eller god saft

4 hele  nellik

1-2  kanel

1 hel ingefær

3 dl brunt sukker

1 dl rosiner

1 dl mandler skåldede og hakket

Bland alt sammen alle ingrediensene. Varm opp langsomt - max 70 grader.

Litt upresis resept dett, men...

kanel er kanelstang, ingefær: ta et stykke på 3-4 cm (skrell med teskje).

Mandler kan du selvsagr droppe, siden du skulle ha uten. :-)

Skrevet

Jeg kjenner mange som enten ikke liker rosiner eller mandler, og for å gjøre det greit for alle, så lager jeg gløggen "bar" og setter fram en skål med hver ingridiens slik at den som vil kan putte det oppi.

Gjest Pricilla
Skrevet

Hvorfor ikke bare kjøpe tomte gløgg og følge oppskrifta bak der? To deler vin, en del gløgg.. (den er kjempegod)

Mandler og rosiner har du så klart ved siden av. Liker ikke rosiner jeg, så har det alltid ved siden av...

Kos dere da, hørtes kjmpehyggelig ut! ; )

Skrevet

Hvorfor ikke ha rosiner og mandler i skåler ved siden av gløggen? Da kan alle ha oppi det de vil, og så mye de vil...

Og datra slipper å tenke på det.....

Skrevet

Litt upresis resept dett, men...

kanel er kanelstang, ingefær: ta et stykke på 3-4 cm (skrell med teskje).

Mandler kan du selvsagr droppe, siden du skulle ha uten. :-)

Ha! Knew I could trust you!

Takk, alle sammen!

Gjest thetraveller
Skrevet

På SFO til barna pleier de å ha solsikkekjerner isteden for mandler i gløggen. Man trenger ikke ha oppi noe i selve gløggen før den skal serveres, så får heller de som vil forskyne seg med mandler/solsikkekjerner/rosiner.

Enkelt og greit :)

Skrevet

Veldig enkelt...lag gløggen og ha rosinene og mandlene i hver sin fine bolle, så kan folk fosyne seg med det de ønsker.

Nå er det slik at det er godest om de får ligge å drukne i gløggen en god stund da, men pytt, pytt...man kan da gjøre det slik for en som har allergi, sant ?

Hilsen...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...