Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Bare så jeg ikke glemmer noe -hva skal med av mat til julefrokostene? Rams gjerne opp det som er must hos dere.

Lurer også på om noen har gode ideer eller tradisjoner på et noenlunde lett måltid lille julaften, så man ikke er matlei allerede før jula starter. Et greit måltid om man skal kose seg litt, men man skal ikke bli stappmett. Gjerne noe som er kaldt så man kan ta små pauser mens man pynter treet, for eksempel.. Hva har man f.eks til fenalår eller annen spekemat?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Frokost: "bajongskinke", vet det ikke skrives sånn, men aner ikke hvordan... Sylte, laks, eggerøre, karbonader, leverpostei, ferskt rykende varmt grovbrød, rundstykker, kryddersild...

Det var det jeg kom på i farta...

Skrevet

Tradisjonen tro skal vi ha syltelabber og vodka lille julaften.

Skrevet

Frokost: "bajongskinke", vet det ikke skrives sånn, men aner ikke hvordan... Sylte, laks, eggerøre, karbonader, leverpostei, ferskt rykende varmt grovbrød, rundstykker, kryddersild...

Det var det jeg kom på i farta...

På vårt julekoldtbord har vi: forskjellige oster, kokt juleskinke, bayonneskinke, fenalår, spekeskinke, forskjellige typer salami/spekepølser, julesylte, julepostei, røkelaks, sild, hjemmelaget potetsalat, hjemmelaget rødbetesalat, hjemmelaget majones, forskjellige grønnsaker/tilbehør (paprika, druer, selleri, tomater ++), nystekte rundstykker og baguetter, kjeks (til ostene)... det var det jeg kom på i allefall.

Skrevet

til spekemat kan du f.eks. bruke eggerøre, potetsalat (ligg unna den ufyselige kremede rømmevarianten - bruk dijonsennep, olje salt, pepper og løk)), flatbrød, rømme, rødbeter, rødløk, (noen liker rømmegrøt også)

Hvis dere liker sild, vil jeg faktisk foreslå et skikkelig silde-bord. Dét er snadder det.

Skrevet

På vårt julekoldtbord har vi: forskjellige oster, kokt juleskinke, bayonneskinke, fenalår, spekeskinke, forskjellige typer salami/spekepølser, julesylte, julepostei, røkelaks, sild, hjemmelaget potetsalat, hjemmelaget rødbetesalat, hjemmelaget majones, forskjellige grønnsaker/tilbehør (paprika, druer, selleri, tomater ++), nystekte rundstykker og baguetter, kjeks (til ostene)... det var det jeg kom på i allefall.

Er dette julekoldtbordet 1. juledag?

Har dere middag samme dag?

Skal ha middag 1. juledag, men da er det vel lurt å vente til utpå kvelden med serveringa, sånn at folk har rukket å bli sultne...

Skrevet

til spekemat kan du f.eks. bruke eggerøre, potetsalat (ligg unna den ufyselige kremede rømmevarianten - bruk dijonsennep, olje salt, pepper og løk)), flatbrød, rømme, rødbeter, rødløk, (noen liker rømmegrøt også)

Hvis dere liker sild, vil jeg faktisk foreslå et skikkelig silde-bord. Dét er snadder det.

Tusen takk -enda jeg ikke er spesielt glad i spekemat sikler jeg nå med tanke på den potetsalaten og rødløk sammen med det salte. Det må bli det!

Skrevet

Frokost: "bajongskinke", vet det ikke skrives sånn, men aner ikke hvordan... Sylte, laks, eggerøre, karbonader, leverpostei, ferskt rykende varmt grovbrød, rundstykker, kryddersild...

Det var det jeg kom på i farta...

Takker. Noterer...

Skrevet

På vårt julekoldtbord har vi: forskjellige oster, kokt juleskinke, bayonneskinke, fenalår, spekeskinke, forskjellige typer salami/spekepølser, julesylte, julepostei, røkelaks, sild, hjemmelaget potetsalat, hjemmelaget rødbetesalat, hjemmelaget majones, forskjellige grønnsaker/tilbehør (paprika, druer, selleri, tomater ++), nystekte rundstykker og baguetter, kjeks (til ostene)... det var det jeg kom på i allefall.

Oi, det var masse jeg fikk lyst på der gitt. Dette blir dyrt! Og vi er bare tre voksne :)

Skrevet

Er dette julekoldtbordet 1. juledag?

Har dere middag samme dag?

Skal ha middag 1. juledag, men da er det vel lurt å vente til utpå kvelden med serveringa, sånn at folk har rukket å bli sultne...

Det er koldtbordet som går igjen (fylles på etterhvert) frokost og kveldsmat fra og med julaften kveld og til og med 1. nyttårssdag.

Så det spises selvsagt også 1. juledag morgen og så har vi kalkun til middag i 19-tiden.

Skrevet

Oi, det var masse jeg fikk lyst på der gitt. Dette blir dyrt! Og vi er bare tre voksne :)

Vi er bare fire da, mine foreldre + meg og broren min. Men vi er glad i god mat, og som jeg svarte til BettyBlue går koldtbordet igjen til frokost og kvlesmat fra julaften kveld (natt egentlig, etter gaveåpningen) og hele romjulen, så alt blir spist opp.

Skrevet

Loff med hjemmelaget kabaret

og masse hjemmelaget majones. *sikle*

Skrevet

Tusen takk -enda jeg ikke er spesielt glad i spekemat sikler jeg nå med tanke på den potetsalaten og rødløk sammen med det salte. Det må bli det!

Lag et par tester av potetsalaten i løpet av uka, slik at du ikke "går deg bort" i forholdet dijonsennep/olje/salt/pepper/rødløk.

Dressingen skal bare feste seg på potetterningene - altså ikke "svømme".

For min del er snart julemenyen klar - jeg må som sedvanlig står for planlegging, innkjøp og produksjon. I år blir vi fra 6 til 18 personer, avhengig av dag. Jeg får vel de siste instruksjoner fra mutter i løpet av kvelden.

Gjest thetraveller
Skrevet

Frokost: "bajongskinke", vet det ikke skrives sånn, men aner ikke hvordan... Sylte, laks, eggerøre, karbonader, leverpostei, ferskt rykende varmt grovbrød, rundstykker, kryddersild...

Det var det jeg kom på i farta...

Bayonneskinke?

Skrevet

Vi har reker og lodderogn lille julaften vi! Kjempedeilig midt i julestrien!

Ellers må vi ha kald ribbe, lefse, smør og sennep til julefrokost. (Hver dag frem til nyttår synes jeg!) Og så julebrus og juleansjos og kokt egg og loff.

Kizza1365380506
Skrevet

I år kjøper jeg ferdig hos slakteren på hjørnet. Er egentlig beregnet på firma som skal gi bort julegaver. Men jeg koster på meg en slik.

Jeg bruker ellers. Kokelår, juleskinke, fenalår, reker, kjøttkaker/burgere, rullepølse, sylte, diverse salater og tilbehør. Sild, husker ikke mer.

Men jeg har altså hele familien (22stk) til brunsch første dag.

Mvh

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...