Gjest epletre Skrevet 3. januar 2004 Skrevet 3. januar 2004 Sitter her med kjottdeig, brun saus og poteter. Skal lage kjottkaker til mine venner fra Sor Afrika, Tyskland og Amerika, men saa husker jeg ikke oppskrifta i hodet da! Ei skikkelig god oppskrift paa gode norkse kjottkaker!? Noen som kan hjelpe meg? Vil jo at det skal bli perfekt! 0 Siter
Gjest papirtiger Skrevet 3. januar 2004 Skrevet 3. januar 2004 Kan ikke hjelpe deg med oppskrift, men ville bare si at du MÅ ha tyttebær! Kjøttkaker er ikke spesielt godt, men tyttebær gjør de ok. ...men kjøttkaka, har ingenting i det moderne kjøkkenet å gjøre.. 0 Siter
Gjest epletre Skrevet 3. januar 2004 Skrevet 3. januar 2004 Kan ikke hjelpe deg med oppskrift, men ville bare si at du MÅ ha tyttebær! Kjøttkaker er ikke spesielt godt, men tyttebær gjør de ok. ...men kjøttkaka, har ingenting i det moderne kjøkkenet å gjøre.. De ville ha god gammeldags husmannskost! noe annet forslag? vet du om jem maa ha potetmel i? Det har vi jo ikke over her!!! 0 Siter
Gjest papirtiger Skrevet 3. januar 2004 Skrevet 3. januar 2004 De ville ha god gammeldags husmannskost! noe annet forslag? vet du om jem maa ha potetmel i? Det har vi jo ikke over her!!! http://www.gilde.no/article.php/category/Mat%20fra%20Gilde/Oppskriftsarkivet/Kj%F8ttkaker/?articleID=51 Der har man brukt potetmel, men det finnes kanskje et alternativ for potetmel..? Jeg er, desverre, ingen stjerne på kjøkkenet.. 0 Siter
shandy Skrevet 3. januar 2004 Skrevet 3. januar 2004 Du kan selvsagt bruke hvetemel, går greit det Litt vanskelig å si en eksakt oppskrift - jeg tar det på slumpen, men følg den du har fått sånn nogenlunde. Ta også oppi et egg, det binder. Ta ikke for mye væske, da blir kjøttkakene bløte, og ikke gode. Spe dem heller ikke ut med for mye mel - det skal smake kjøttkaker Jeg ville også tatt i litt mer salt og pepper. Da går jeg utifra den oppskriften du har fått fra papirtiger. Finhakket løk (smak og behag) Jeg ville vel også spart meg for muskat og ingefær, men igjen smak og behag. Jeg pleier å bruke noe annet et krydder jeg neimen ikke husker navnet på i farten, men du får bruke det du har. 0 Siter
citoyen Skrevet 4. januar 2004 Skrevet 4. januar 2004 Jeg bruker omtrent følgende oppskrift: En halv kilo kjøttdeig blandes med en finhakket løk (du kan evt raspe halve løken, eller hele om du ikke liker løkbiter). Ha i salt, pepper, muskat og ca 10 knuste einerbær. Ha i potetmel - du kan erstatte med et par kokte, moste poteter, evt hvetemel eller maismel. Jeg er ikke så glad i å ha egg i, da får kjøttkakene en mer kjøttbolleaktig konsistens. Om du ikke har tilgang til einerbær der du er så kan det selvsagt sløyfes, men det er best med. Ha litt brunost i sausen om du har. 0 Siter
citoyen Skrevet 4. januar 2004 Skrevet 4. januar 2004 Jeg bruker omtrent følgende oppskrift: En halv kilo kjøttdeig blandes med en finhakket løk (du kan evt raspe halve løken, eller hele om du ikke liker løkbiter). Ha i salt, pepper, muskat og ca 10 knuste einerbær. Ha i potetmel - du kan erstatte med et par kokte, moste poteter, evt hvetemel eller maismel. Jeg er ikke så glad i å ha egg i, da får kjøttkakene en mer kjøttbolleaktig konsistens. Om du ikke har tilgang til einerbær der du er så kan det selvsagt sløyfes, men det er best med. Ha litt brunost i sausen om du har. Og selvsagt - spe med litt vann om nødvendig. Som regel inneholder kjøttdeigen nok vann. 0 Siter
shandy Skrevet 4. januar 2004 Skrevet 4. januar 2004 Jeg bruker omtrent følgende oppskrift: En halv kilo kjøttdeig blandes med en finhakket løk (du kan evt raspe halve løken, eller hele om du ikke liker løkbiter). Ha i salt, pepper, muskat og ca 10 knuste einerbær. Ha i potetmel - du kan erstatte med et par kokte, moste poteter, evt hvetemel eller maismel. Jeg er ikke så glad i å ha egg i, da får kjøttkakene en mer kjøttbolleaktig konsistens. Om du ikke har tilgang til einerbær der du er så kan det selvsagt sløyfes, men det er best med. Ha litt brunost i sausen om du har. "Ha litt brunost i sausen om du har" Det er ikke raspeballer vi snakker om her 0 Siter
citoyen Skrevet 4. januar 2004 Skrevet 4. januar 2004 "Ha litt brunost i sausen om du har" Det er ikke raspeballer vi snakker om her Brunost og raspeballer? Der er en kombinasjon jeg ikke har hørt før.. 0 Siter
tiliti Skrevet 4. januar 2004 Skrevet 4. januar 2004 "Ha litt brunost i sausen om du har" Det er ikke raspeballer vi snakker om her Brunost er veldig godt i brunsaus. 0 Siter
noldine Skrevet 4. januar 2004 Skrevet 4. januar 2004 I tillegg til det andre som er nevnt, er det fint med litt farris. Da blir de så luftige og fine. 0 Siter
shandy Skrevet 9. januar 2004 Skrevet 9. januar 2004 ...hvordan det gikk. Fikk du laget noe som falt i smak? 0 Siter
Gjest epletre Skrevet 10. januar 2004 Skrevet 10. januar 2004 ...hvordan det gikk. Fikk du laget noe som falt i smak? Haha... sausen og potetene ble bra, men kjottkakene ville ikke henge sammen! Tok eg i og alt. Men mine danske venner fikk det heller ikke til, brukte samme kjottdeig.. Kanskje feil kjott?! Naa har endelig min venninne kommet tilbake fra juleferie i Norge, hun er kokk:-) trenger ikke aa engste meg lenger da! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.