Gå til innhold

Kjottkaker


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest epletre

Kan ikke hjelpe deg med oppskrift, men ville bare si at du MÅ ha tyttebær! Kjøttkaker er ikke spesielt godt, men tyttebær gjør de ok.

...men kjøttkaka, har ingenting i det moderne kjøkkenet å gjøre..

De ville ha god gammeldags husmannskost! noe annet forslag? vet du om jem maa ha potetmel i? Det har vi jo ikke over her!!!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/131421-kjottkaker/#findComment-805938
Del på andre sider

Gjest papirtiger

De ville ha god gammeldags husmannskost! noe annet forslag? vet du om jem maa ha potetmel i? Det har vi jo ikke over her!!!

http://www.gilde.no/article.php/category/Mat%20fra%20Gilde/Oppskriftsarkivet/Kj%F8ttkaker/?articleID=51

Der har man brukt potetmel, men det finnes kanskje et alternativ for potetmel..?

Jeg er, desverre, ingen stjerne på kjøkkenet..

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/131421-kjottkaker/#findComment-805940
Del på andre sider

Du kan selvsagt bruke hvetemel, går greit det :)

Litt vanskelig å si en eksakt oppskrift - jeg tar det på slumpen, men følg den du har fått sånn nogenlunde.

Ta også oppi et egg, det binder. Ta ikke for mye væske, da blir kjøttkakene bløte, og ikke gode. Spe dem heller ikke ut med for mye mel - det skal smake kjøttkaker :)

Jeg ville også tatt i litt mer salt og pepper. Da går jeg utifra den oppskriften du har fått fra papirtiger.

Finhakket løk (smak og behag)

Jeg ville vel også spart meg for muskat og

ingefær, men igjen smak og behag.

Jeg pleier å bruke noe annet et krydder jeg neimen ikke husker navnet på i farten, men du får bruke det du har.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/131421-kjottkaker/#findComment-805950
Del på andre sider

Jeg bruker omtrent følgende oppskrift:

En halv kilo kjøttdeig blandes med en finhakket løk (du kan evt raspe halve løken, eller hele om du ikke liker løkbiter). Ha i salt, pepper, muskat og ca 10 knuste einerbær. Ha i potetmel - du kan erstatte med et par kokte, moste poteter, evt hvetemel eller maismel. Jeg er ikke så glad i å ha egg i, da får kjøttkakene en mer kjøttbolleaktig konsistens. Om du ikke har tilgang til einerbær der du er så kan det selvsagt sløyfes, men det er best med. Ha litt brunost i sausen om du har.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/131421-kjottkaker/#findComment-805986
Del på andre sider

Annonse

Jeg bruker omtrent følgende oppskrift:

En halv kilo kjøttdeig blandes med en finhakket løk (du kan evt raspe halve løken, eller hele om du ikke liker løkbiter). Ha i salt, pepper, muskat og ca 10 knuste einerbær. Ha i potetmel - du kan erstatte med et par kokte, moste poteter, evt hvetemel eller maismel. Jeg er ikke så glad i å ha egg i, da får kjøttkakene en mer kjøttbolleaktig konsistens. Om du ikke har tilgang til einerbær der du er så kan det selvsagt sløyfes, men det er best med. Ha litt brunost i sausen om du har.

Og selvsagt - spe med litt vann om nødvendig. Som regel inneholder kjøttdeigen nok vann.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/131421-kjottkaker/#findComment-805989
Del på andre sider

Jeg bruker omtrent følgende oppskrift:

En halv kilo kjøttdeig blandes med en finhakket løk (du kan evt raspe halve løken, eller hele om du ikke liker løkbiter). Ha i salt, pepper, muskat og ca 10 knuste einerbær. Ha i potetmel - du kan erstatte med et par kokte, moste poteter, evt hvetemel eller maismel. Jeg er ikke så glad i å ha egg i, da får kjøttkakene en mer kjøttbolleaktig konsistens. Om du ikke har tilgang til einerbær der du er så kan det selvsagt sløyfes, men det er best med. Ha litt brunost i sausen om du har.

"Ha litt brunost i sausen om du har"

Det er ikke raspeballer vi snakker om her :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/131421-kjottkaker/#findComment-806005
Del på andre sider

Gjest epletre

...hvordan det gikk. Fikk du laget noe som falt i smak?

Haha... sausen og potetene ble bra, men kjottkakene ville ikke henge sammen! Tok eg i og alt. Men mine danske venner fikk det heller ikke til, brukte samme kjottdeig.. Kanskje feil kjott?! Naa har endelig min venninne kommet tilbake fra juleferie i Norge, hun er kokk:-) trenger ikke aa engste meg lenger da!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/131421-kjottkaker/#findComment-812801
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...