tusseline Skrevet 10. januar 2004 Skrevet 10. januar 2004 Hei, jeg skal ha reinsdyrstek i dag. Den er nesten 2 kg. I oppskrifter står det kun for 1 - 1 1/2 kg. Er det noen som har formening om hvor lenge en steik av en sånn størrelse skal stå i ovnen - gjerne med en god oppskrift i tillegg. Ikke kom med det med steketermometer, grader og at man ser når den er ferdig. Jeg trenger simpelthen å vite om den er ferdig etter halvannen time eller to timer etc... Det var noe med å time resten av maten... Tusen takkk!! 0 Siter
Gjest ingeniøren Skrevet 10. januar 2004 Skrevet 10. januar 2004 Hvis du skal ha en nøyaktig tidsangivelse, må man vite nøyaktig hvor kald/romtemperert steken er - den kommer vel fra frysen? Hvis man ikke vet det, er det umulig å svare på det du spør om. Er steken helt romtemperert, helt igjennom? Så må man vite om ovnen din viser nøyaktig riktig temperatur. Hvis den viser 200 grader, men egentlig holder 180, blir jo nøyaktig tidsangivelse feil. Jeg har aldri prøvd to stekeovner som steker likt. Det er av årsaker som dette at oppskriften gis med steketermometer, ikke nøyaktig tid. Evt kan den erfarne se på fargen/konsistensen på kjøttet. 0 Siter
Sør Skrevet 10. januar 2004 Skrevet 10. januar 2004 Hvis du skal ha en nøyaktig tidsangivelse, må man vite nøyaktig hvor kald/romtemperert steken er - den kommer vel fra frysen? Hvis man ikke vet det, er det umulig å svare på det du spør om. Er steken helt romtemperert, helt igjennom? Så må man vite om ovnen din viser nøyaktig riktig temperatur. Hvis den viser 200 grader, men egentlig holder 180, blir jo nøyaktig tidsangivelse feil. Jeg har aldri prøvd to stekeovner som steker likt. Det er av årsaker som dette at oppskriften gis med steketermometer, ikke nøyaktig tid. Evt kan den erfarne se på fargen/konsistensen på kjøttet. Ikke bare det - det kommer selvsagt an på formen av steken - en flat stek (med stor overflate) stekes mye fortere enn en rund stek. Med vennlig hilsen 0 Siter
Gjest ingeniøren Skrevet 10. januar 2004 Skrevet 10. januar 2004 Hvis du skal ha en nøyaktig tidsangivelse, må man vite nøyaktig hvor kald/romtemperert steken er - den kommer vel fra frysen? Hvis man ikke vet det, er det umulig å svare på det du spør om. Er steken helt romtemperert, helt igjennom? Så må man vite om ovnen din viser nøyaktig riktig temperatur. Hvis den viser 200 grader, men egentlig holder 180, blir jo nøyaktig tidsangivelse feil. Jeg har aldri prøvd to stekeovner som steker likt. Det er av årsaker som dette at oppskriften gis med steketermometer, ikke nøyaktig tid. Evt kan den erfarne se på fargen/konsistensen på kjøttet. Enig i det naturvitenskapelige resonnementet - dette kan i teorien gi stort utslag. Jeg er ikke noen reinsdyrekspert, men jeg trodde de fleste steker hadde nokså lik form. Kan ta feil. 0 Siter
Gjest ingeniøren Skrevet 10. januar 2004 Skrevet 10. januar 2004 Ikke bare det - det kommer selvsagt an på formen av steken - en flat stek (med stor overflate) stekes mye fortere enn en rund stek. Med vennlig hilsen oops- plasserte svaret til deg feil. Se over. 0 Siter
Vincent Skrevet 10. januar 2004 Skrevet 10. januar 2004 Det er helt umulig å si at den er f.eks. ferdig etter 2 timer og 5 minutter. Du MÅ ha et steketermometer for å få det resultatet du vil ha. Om ikke kan du ende opp med alt fra roastbiff til et "ødelagt" resultat. Skal du ha roastbiff er kjernetemp. 60 grader. Rosa ved 70-72 grader og grå ved 76 grader. (Steketemp 175 gr) Et ok steketermometer koster en 50 lapp og finnes hos de fleste større daglivarebutikkene. 0 Siter
tusseline Skrevet 10. januar 2004 Forfatter Skrevet 10. januar 2004 Det er helt umulig å si at den er f.eks. ferdig etter 2 timer og 5 minutter. Du MÅ ha et steketermometer for å få det resultatet du vil ha. Om ikke kan du ende opp med alt fra roastbiff til et "ødelagt" resultat. Skal du ha roastbiff er kjernetemp. 60 grader. Rosa ved 70-72 grader og grå ved 76 grader. (Steketemp 175 gr) Et ok steketermometer koster en 50 lapp og finnes hos de fleste større daglivarebutikkene. Joda, jeg har steketermometer. Ville bare vite sånn ca. tid: 2 timer, 2 1/2 time etc. Kjøttet er tint, temperert. I og med at det er en stor stek, så er den jo ganske rund i formen.. 0 Siter
Vincent Skrevet 10. januar 2004 Skrevet 10. januar 2004 Joda, jeg har steketermometer. Ville bare vite sånn ca. tid: 2 timer, 2 1/2 time etc. Kjøttet er tint, temperert. I og med at det er en stor stek, så er den jo ganske rund i formen.. Jeg ville tippe nærmere 2 1/2 time. La steka hvile 20-30 minutter før du skjærer i den. 0 Siter
tusseline Skrevet 10. januar 2004 Forfatter Skrevet 10. januar 2004 Jeg ville tippe nærmere 2 1/2 time. La steka hvile 20-30 minutter før du skjærer i den. Takk for tips! Den ble faktisk stekt på 1 t. og 45 min (72`,lys rosa..hvilte 25 min), så nå vet vi det!! Kjempegodt! 0 Siter
tiliti Skrevet 10. januar 2004 Skrevet 10. januar 2004 Takk for tips! Den ble faktisk stekt på 1 t. og 45 min (72`,lys rosa..hvilte 25 min), så nå vet vi det!! Kjempegodt! *sikle* 0 Siter
Vincent Skrevet 10. januar 2004 Skrevet 10. januar 2004 Takk for tips! Den ble faktisk stekt på 1 t. og 45 min (72`,lys rosa..hvilte 25 min), så nå vet vi det!! Kjempegodt! Supert! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.