Gå til innhold

Festmiddag for gode venner


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vet ikke om noen gode forslag på forrett og dessert, men hva med en fiskerett til hovedrett? Hvis mannen din ikke kan spise mye stekt mat, så må vel det passe bra.

Hva med steinbit, breiflabb eller laks?

Her kan du finne oppskrifter på fisk:

http://www.godfisk.no/page?id=148

  • Svar 53
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • mariaflyfly

    9

  • DarkPink

    6

  • serendipity

    5

  • annegunn

    4

Mest aktive i denne tråden

Skrevet

Forrett: marinert sjampinjongsalat

Hovedrett: ovnsbakt kveite med purélokk av parmesan og gressløk, hjemmelagd søtpotetmos og blomkålkrem

Dessert: Gino (frukt i biter, med revet, hvit sjokolade som grilles raskt i ovnen så sjokoladen karamelliseres) eller en god sorbet.

Skrevet

Forrett: marinert sjampinjongsalat

Hovedrett: ovnsbakt kveite med purélokk av parmesan og gressløk, hjemmelagd søtpotetmos og blomkålkrem

Dessert: Gino (frukt i biter, med revet, hvit sjokolade som grilles raskt i ovnen så sjokoladen karamelliseres) eller en god sorbet.

Jeg kommer på festmiddag hos deg neste gang.

Skrevet

Jeg kommer på festmiddag hos deg neste gang.

Det kan du trygt gjøre. Selv er jeg brukbar på kjøkkenet, og mannen min er en mester. Virkelig. ;o)

Skrevet

Det kan du trygt gjøre. Selv er jeg brukbar på kjøkkenet, og mannen min er en mester. Virkelig. ;o)

Helt vann i munnen jeg nå. Finnes det en oppskrift på nettet på den hovedretten?

Skrevet

Helt vann i munnen jeg nå. Finnes det en oppskrift på nettet på den hovedretten?

Til 4 gode stykker kveite (200-400 g pr stykke):

Ca 4-6 ss revet, fersk parmesan, 4-6 ss gressløk, 4 ss persille, 4-5 ss olivenolje, litt sitron. Bland dette sammen til en litt smuldrete puré.

Legg kveiteskivene i en form, dekk hvert stykke med et godt lag puré. Stek i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter, avhengig av hvor tykke fiskestykkene er.

Det blir skikkelig saftig og godt!

Skrevet

Til 4 gode stykker kveite (200-400 g pr stykke):

Ca 4-6 ss revet, fersk parmesan, 4-6 ss gressløk, 4 ss persille, 4-5 ss olivenolje, litt sitron. Bland dette sammen til en litt smuldrete puré.

Legg kveiteskivene i en form, dekk hvert stykke med et godt lag puré. Stek i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter, avhengig av hvor tykke fiskestykkene er.

Det blir skikkelig saftig og godt!

Ah.... =)

Mulig jeg er litt grønn nå, men får man kjøpt disse stykkene uten bein, eller må man plukke de ut mens man spiser....?

Gjest festeliglag
Skrevet

Hva med pepperbiff med potetbåter og løk til? Peppersaus er selvfølgelig et must til dette. Brokkoli, babygullerøtter og rosenkål er nydelig til.

Kjempeflott mat og kjempegodt!

Her er en link til en kinesisk vri med mais til av dette:

http://images.google.no/imgres?imgurl=http://www.toro.no/magasin_mysti/bilder/pepperbiff_stor.jpg&imgrefurl=http://www.toro.no/magasin_mysti/index.php%3Fmapping%3D5&h=229&w=191&sz=13&tbnid=GcK2i1DdbGwJ:&tbnh=103&tbnw=85&hl=no&start=2&prev=/images%3Fq%3Dpepperbiff%26svnum%3D10%26hl%3Dno%26lr%3D%26sa%3DN

Lykke til med festmiddagen!

Skrevet

YTREFILET M/BOURGOGNE SAUS Beregnet til 8 personer

Dette trenger du:

1,2 kg ytrefilet av storfe

smør/olje til steking

2 sjalottløk

1 hvitløksbåt

100 g friske sjampinjonger

2 ss persille, helst flatbladet

1/2 ts salt

1 krm pepper

Saus:

2 sjalottløk

3 dl rødvin

1 dl vann

4 ss fond/kraft fra flaske (helst kalv)

1 ss tomatpurè

1 krm hvit pepper

2 ts maisenna

evt. frisk timian

Grønnsaker:

1 kg poteter

3 store gulrøtter

1 stor bit knollselleri

2 løk

100 g salt flesk

smør, salt og pepper

Grønnsakene:

Gjør i stand grønnsakene på forhånd. Still ovnen på 225 graders varme.Skrell poteter, rotfrukter og løk. Skjær alt i grove terninger. Skjær flesket i strimler.La alt få en lett steking/omrøring i stekepanne (ikke så mye grønnsaker om gangen) og legg det over i langpanne. Salte og pepre.Sett pannen midt i ovnen og la det steke i ca 20 minutter. Det hele varmes i ovnen ca 10 minutter før man går til bords, og holdes varmt under folie mens kjøttet er i ovnen.

Kjøttet:Skjær ytrefileten i 8 biter. Brun dem raskt på alle kanter i varm olje/smør i panne.Legges over i form/langpanne. Settes i kjøleskapet.

"Fyll":Skrell og hakk sjalottløk til "fyll". Grovhakk sopp og fres alt i smør. Krydre med timian, persille, salt og pepper.Saus:Skrell og hakk sjalottløk til sausen. Kok den sammen med vin, vann, fond, tomatpurè og pepper i ca 10 minutter. Rør ned maisenna utrørt i litt vann. Smak sausen til.

Før servering:Ta ut kjøttet og fordel "fyllet" på. Stek det midt i ovnen på 225 g i ca 10 minutter.Varm sausen. Husk at kjøttet trenger å hvile noen minutter før man skjærer i det.Server det hele med de ferdig stekte/kokte grønnsakene

Mitt forslag til hovedrett :)

Dessert?

Helt enkelt:

Pærer med Mintsjokolade

Beregnet som 4 porsjoner

Ingredienser:

8 halve pærer

8 tynne mint sjokolader, gjerne "After-Eight".

Vaniljeis eller kremfløte

Gjerne noen cocktailbær eller kirsebær til pynt

Fremgangsmåte:Legg kokte/hermetiserte halve pærer uten lake på et ildfast fat. Legg en mint sjokolade på hver halvdel. Sett fatet midt i ovnen ved 225 grader. La det stå i ca. 10 minutter til sjokoladen har smeltet.Serveres umiddelbart med vaniljeis eller kald vispet fløte

Forrett kan sikkert andre være behjelpelig med? Bruker det sjelden...

Mmmmmmmm! Det fristet virkelig :-) Må høre med mannen min om han tror han tåler det (er veldig ømfintlig mot stekt mat, men noe stekt tåler han maten).

Gleder meg til lørdag, jeg!

Skrevet

Vet ikke om noen gode forslag på forrett og dessert, men hva med en fiskerett til hovedrett? Hvis mannen din ikke kan spise mye stekt mat, så må vel det passe bra.

Hva med steinbit, breiflabb eller laks?

Her kan du finne oppskrifter på fisk:

http://www.godfisk.no/page?id=148

Vi hadde nettopp det i fjor: en fantastisk fiskerett med steinbit, breiflabb og laks :-)

Skrevet

Ah.... =)

Mulig jeg er litt grønn nå, men får man kjøpt disse stykkene uten bein, eller må man plukke de ut mens man spiser....?

Det som er så fint med gode kveitestykker, er at de nesten ikke har småbein i det hele tatt.

Det er litt avhengig av kveitas størrelse, men som regel er det bare et stort "midtbein" å bekymre seg for.

Vet ikke om man får den uten også, det kan godt hende.

Skrevet

Til forrett; kald eller varm avocadosuppe.

Hovedrett; Baccalao (det er lett å lage!)

Dessert; sjokolademousse

Alt kan forberedes god tid i forveien, så kan du ta det litt med ro den dagen gjestene skal komme. Pynte bord og deg selv.....

Skrevet

Mmmmmm! Deilig! Men mannen min kan ikke ha stekt bacon. Må prøve å finne noe annet.

Kan han spise spekeskinke? Det kan også brukes.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...