Gyda Skrevet 20. desember 2005 Del Skrevet 20. desember 2005 Ribba vi skal ha på julaften ligger foreløbig fint og kaldt i fryseboksen. Men når skal jeg ta den opp derfra? Og hvor skal den tine - i kjøleskapet? Og når skal jeg gni den inn med salt og pepper - torsdag? (Og jeg regner jo med at den ikke trenger å være helt opptint når jeg gnir den inn.) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211059-ribbehjelp/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
ponny1365380855 Skrevet 20. desember 2005 Del Skrevet 20. desember 2005 Oppskrift fra TV2 og "God morgen Norge" Har brukt den oppskriften i flere år, og ribben blir veldig god, med sprø svor! Lykke til! (jeg skal bort i år, så slipper lage maten selv ;-)) Ribbe Beregn 250-400 g ribbe pr person Det finnes tre typer ribbe i handelen. TYNNRIBBE er ribbe uten kotelettkam. Tynnribbe blir også kalt flatribbe. Det vanligste er å tilberede den med svor, uten svor blir den litt magrere og "oversiden" kan smøres inn med sennep eller gnis inn med urtekrydder. MIDTRIBBE er ribbe med kotelettkam. Her er det både magert kjøtt i kotelettkammen og litt fetere i tynnribbedelen. Midtribbe trenger litt lengre steketid enn tynnribbe. FAMILIERIBBE er midtribbe uten ryggben. Den er lettere å skjære opp og steketiden er som på tynnribbe. Start forberedelsene 3-4 dager før ribben skal stekes. Slakteren kan være behjelpelig med en del, f.eks. å sage over bena og å rute svoren. Det er ikke vanskelig å gjøre dette selv. Til å sage over bena bruk en fintagget sag. Sag helt igjennom bena, men ikke ned i kjøttet. Svoren rutes med spissen av en skarp kniv. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket. Gni ribben inn med salt og pepper 3-4 dager før steking. Legg ribben kjølig (4-6 °C) med svoren ned, dekk med aluminiumsfolie. Steking: Forvarm ovnen til 250 °C. Legg ribben med svorsiden ned i langpannen. Hell litt kokende vann, ca 2 dl, i langpannen og dekk med aluminiumsfolie og sett pannen i varm stekeovn. La ribben stå og dampe i ca 30 min. Ta av folien, snu ribben med svorsiden opp. Ribben kan ev legges på rist over langpannen. Legg en asjett eller sammenbrettet aluminiumsfolie under det laveste punktet på ribben, slik at svoroverflaten blir jevn. Senk temperaturen til 200 °C og sett langpannen midt i ovnen. Stek videre i ca 1 1/2 time for tynnribbe, 2 1/2- 3 time for midtribbe og ca 2 timer for familieribbe. Ofte får ribben sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du bruke grillen eller øke temperaturen til maks. Brukes grillen pass på så svoren ikke blir brent! Medisterkaker og julepølser stekes sammen med ribben de siste 20 min (ikke under grillen). La ribben hvile ca 20 min før den skjæres opp 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211059-ribbehjelp/#findComment-1537345 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest kalendria Skrevet 20. desember 2005 Del Skrevet 20. desember 2005 Jeg tar den opp i dag. Vet ikke om jeg skal steke den lille eller store juilaften. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211059-ribbehjelp/#findComment-1537413 Del på andre sider Flere delingsvalg…
serendipity Skrevet 20. desember 2005 Del Skrevet 20. desember 2005 Om du skal steke den julaften bør du ta den opp idag, langtine i kjøleskapet til i morgen, og salte og pepre den da. Den bør ligge og trekke fra onsdag kveld til lørdag formiddag og trekke. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211059-ribbehjelp/#findComment-1537422 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fei1365380229 Skrevet 20. desember 2005 Del Skrevet 20. desember 2005 Jeg har tenkt å ta opp ribben i morgen. Håper da det holder, men det jeg lurer på er når jeg steker ribben på fredag som jeg har tenkt til og hvis svoren ikke skulle bli sprø (noe jeg ser som ganske usannsynlig ). Skal jeg da ta på grillen de siste minuttene på fredag eller skal jeg vente til jeg ettersteker den på julaften? Håper noen kan svare. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211059-ribbehjelp/#findComment-1537425 Del på andre sider Flere delingsvalg…
serendipity Skrevet 20. desember 2005 Del Skrevet 20. desember 2005 Forresten torsdag er FOR SENT å salte og peppre den. Du BØR absolutt gjøre det imorgen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211059-ribbehjelp/#findComment-1537430 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest GA Skrevet 20. desember 2005 Del Skrevet 20. desember 2005 Oppskrift fra TV2 og "God morgen Norge" Har brukt den oppskriften i flere år, og ribben blir veldig god, med sprø svor! Lykke til! (jeg skal bort i år, så slipper lage maten selv ;-)) Ribbe Beregn 250-400 g ribbe pr person Det finnes tre typer ribbe i handelen. TYNNRIBBE er ribbe uten kotelettkam. Tynnribbe blir også kalt flatribbe. Det vanligste er å tilberede den med svor, uten svor blir den litt magrere og "oversiden" kan smøres inn med sennep eller gnis inn med urtekrydder. MIDTRIBBE er ribbe med kotelettkam. Her er det både magert kjøtt i kotelettkammen og litt fetere i tynnribbedelen. Midtribbe trenger litt lengre steketid enn tynnribbe. FAMILIERIBBE er midtribbe uten ryggben. Den er lettere å skjære opp og steketiden er som på tynnribbe. Start forberedelsene 3-4 dager før ribben skal stekes. Slakteren kan være behjelpelig med en del, f.eks. å sage over bena og å rute svoren. Det er ikke vanskelig å gjøre dette selv. Til å sage over bena bruk en fintagget sag. Sag helt igjennom bena, men ikke ned i kjøttet. Svoren rutes med spissen av en skarp kniv. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket. Gni ribben inn med salt og pepper 3-4 dager før steking. Legg ribben kjølig (4-6 °C) med svoren ned, dekk med aluminiumsfolie. Steking: Forvarm ovnen til 250 °C. Legg ribben med svorsiden ned i langpannen. Hell litt kokende vann, ca 2 dl, i langpannen og dekk med aluminiumsfolie og sett pannen i varm stekeovn. La ribben stå og dampe i ca 30 min. Ta av folien, snu ribben med svorsiden opp. Ribben kan ev legges på rist over langpannen. Legg en asjett eller sammenbrettet aluminiumsfolie under det laveste punktet på ribben, slik at svoroverflaten blir jevn. Senk temperaturen til 200 °C og sett langpannen midt i ovnen. Stek videre i ca 1 1/2 time for tynnribbe, 2 1/2- 3 time for midtribbe og ca 2 timer for familieribbe. Ofte får ribben sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du bruke grillen eller øke temperaturen til maks. Brukes grillen pass på så svoren ikke blir brent! Medisterkaker og julepølser stekes sammen med ribben de siste 20 min (ikke under grillen). La ribben hvile ca 20 min før den skjæres opp Hos oss deler vi ribba i serveringsstykker før den stekes, så steker man den 20 min på hver "kant" med svoren opp tilslutt. Deilig krydret stekeskorpe hele veien rundt.. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211059-ribbehjelp/#findComment-1537454 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gyda Skrevet 20. desember 2005 Forfatter Del Skrevet 20. desember 2005 Oppskrift fra TV2 og "God morgen Norge" Har brukt den oppskriften i flere år, og ribben blir veldig god, med sprø svor! Lykke til! (jeg skal bort i år, så slipper lage maten selv ;-)) Ribbe Beregn 250-400 g ribbe pr person Det finnes tre typer ribbe i handelen. TYNNRIBBE er ribbe uten kotelettkam. Tynnribbe blir også kalt flatribbe. Det vanligste er å tilberede den med svor, uten svor blir den litt magrere og "oversiden" kan smøres inn med sennep eller gnis inn med urtekrydder. MIDTRIBBE er ribbe med kotelettkam. Her er det både magert kjøtt i kotelettkammen og litt fetere i tynnribbedelen. Midtribbe trenger litt lengre steketid enn tynnribbe. FAMILIERIBBE er midtribbe uten ryggben. Den er lettere å skjære opp og steketiden er som på tynnribbe. Start forberedelsene 3-4 dager før ribben skal stekes. Slakteren kan være behjelpelig med en del, f.eks. å sage over bena og å rute svoren. Det er ikke vanskelig å gjøre dette selv. Til å sage over bena bruk en fintagget sag. Sag helt igjennom bena, men ikke ned i kjøttet. Svoren rutes med spissen av en skarp kniv. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket. Gni ribben inn med salt og pepper 3-4 dager før steking. Legg ribben kjølig (4-6 °C) med svoren ned, dekk med aluminiumsfolie. Steking: Forvarm ovnen til 250 °C. Legg ribben med svorsiden ned i langpannen. Hell litt kokende vann, ca 2 dl, i langpannen og dekk med aluminiumsfolie og sett pannen i varm stekeovn. La ribben stå og dampe i ca 30 min. Ta av folien, snu ribben med svorsiden opp. Ribben kan ev legges på rist over langpannen. Legg en asjett eller sammenbrettet aluminiumsfolie under det laveste punktet på ribben, slik at svoroverflaten blir jevn. Senk temperaturen til 200 °C og sett langpannen midt i ovnen. Stek videre i ca 1 1/2 time for tynnribbe, 2 1/2- 3 time for midtribbe og ca 2 timer for familieribbe. Ofte får ribben sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du bruke grillen eller øke temperaturen til maks. Brukes grillen pass på så svoren ikke blir brent! Medisterkaker og julepølser stekes sammen med ribben de siste 20 min (ikke under grillen). La ribben hvile ca 20 min før den skjæres opp Det var fint at du tok deg tid til å finne fram oppskriften på steking, men det var i grunn ikke det jeg spurte om. ) (Takk likevel, altså) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211059-ribbehjelp/#findComment-1537696 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 20. desember 2005 Del Skrevet 20. desember 2005 Forresten torsdag er FOR SENT å salte og peppre den. Du BØR absolutt gjøre det imorgen. Seriøst? Jeg skjønner at jeg har bæsja på leggen når det gjelder ribbesteking, for jeg har alltid saltet og pepret samme dag..... Hvorfor så tidlig som 3 dager før? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211059-ribbehjelp/#findComment-1537711 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tiliti Skrevet 20. desember 2005 Del Skrevet 20. desember 2005 Jeg har tenkt å ta opp ribben i morgen. Håper da det holder, men det jeg lurer på er når jeg steker ribben på fredag som jeg har tenkt til og hvis svoren ikke skulle bli sprø (noe jeg ser som ganske usannsynlig ). Skal jeg da ta på grillen de siste minuttene på fredag eller skal jeg vente til jeg ettersteker den på julaften? Håper noen kan svare. Jeg ville slengt den på grillen søndag, men det kan være en fordel om svoren holder seg fuktig innen den tid. Tett plastpose rundt ribba eller noe. Fjordlands juletallerkenribbe ligger i pose og blir sprø når man griller den så det burde funke ellers også. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211059-ribbehjelp/#findComment-1537721 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fei1365380229 Skrevet 20. desember 2005 Del Skrevet 20. desember 2005 Jeg ville slengt den på grillen søndag, men det kan være en fordel om svoren holder seg fuktig innen den tid. Tett plastpose rundt ribba eller noe. Fjordlands juletallerkenribbe ligger i pose og blir sprø når man griller den så det burde funke ellers også. Søndag!!! da er det mange som blir skuffede her siden julaften er på lørdag. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211059-ribbehjelp/#findComment-1537725 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fei1365380229 Skrevet 20. desember 2005 Del Skrevet 20. desember 2005 Seriøst? Jeg skjønner at jeg har bæsja på leggen når det gjelder ribbesteking, for jeg har alltid saltet og pepret samme dag..... Hvorfor så tidlig som 3 dager før? Jeg tar den ut 1-2 dager før steking, det holder i massevis, bare bruk litt mye salt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211059-ribbehjelp/#findComment-1537728 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mirabell Skrevet 20. desember 2005 Del Skrevet 20. desember 2005 Jeg har tenkt å ta opp ribben i morgen. Håper da det holder, men det jeg lurer på er når jeg steker ribben på fredag som jeg har tenkt til og hvis svoren ikke skulle bli sprø (noe jeg ser som ganske usannsynlig ). Skal jeg da ta på grillen de siste minuttene på fredag eller skal jeg vente til jeg ettersteker den på julaften? Håper noen kan svare. Jeg tror jeg ville prøvd grillen på julaften. Men ribba er best nystekt, da... Vi satser på salting torsdag og steking lørdag. Mmmm, gleder meg ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211059-ribbehjelp/#findComment-1537737 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fei1365380229 Skrevet 20. desember 2005 Del Skrevet 20. desember 2005 Jeg tror jeg ville prøvd grillen på julaften. Men ribba er best nystekt, da... Vi satser på salting torsdag og steking lørdag. Mmmm, gleder meg ) Jeg syns faktisk ribba er best når stykkene "blir lukket" på sidene hvis du skjønner hva jeg mener Derfor steker jeg ribba dagen før og steker den opp i oppskjærte biter julaften. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211059-ribbehjelp/#findComment-1537751 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 20. desember 2005 Del Skrevet 20. desember 2005 Jeg syns faktisk ribba er best når stykkene "blir lukket" på sidene hvis du skjønner hva jeg mener Derfor steker jeg ribba dagen før og steker den opp i oppskjærte biter julaften. Det hørtes jo veldig godt ut, men klarer du å få de til å stå oppover også, slik at du får sprø svor? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211059-ribbehjelp/#findComment-1537756 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fei1365380229 Skrevet 20. desember 2005 Del Skrevet 20. desember 2005 Det hørtes jo veldig godt ut, men klarer du å få de til å stå oppover også, slik at du får sprø svor? Svoren må selvfølgelig være sprø allerede på fredag. Når man da steker den opp igjen fortsetter den å være sprø. Man setter ribben oppskjært i langpannen og har bare medisterkaker og pølser i samme form. Er så lettvindt atte 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211059-ribbehjelp/#findComment-1537766 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 20. desember 2005 Del Skrevet 20. desember 2005 Svoren må selvfølgelig være sprø allerede på fredag. Når man da steker den opp igjen fortsetter den å være sprø. Man setter ribben oppskjært i langpannen og har bare medisterkaker og pølser i samme form. Er så lettvindt atte *suger til meg lærdom* Du steker altså slik at svoren popper opp på fredag? Trodde først at jeg måtte unngå det hvis jeg skulle steke i to etapper... Interessant!! :-) Og så skjærer du opp og setter du dem på høykant på lørdag? Med grill? Damper du opp litt først eller, for å få det gjennomvarmt før svora svir seg?? Holder dette for å få det sprøere på sidene også, eller steker du dem "sideveis" før du setter dem på høykant? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211059-ribbehjelp/#findComment-1537787 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fei1365380229 Skrevet 20. desember 2005 Del Skrevet 20. desember 2005 *suger til meg lærdom* Du steker altså slik at svoren popper opp på fredag? Trodde først at jeg måtte unngå det hvis jeg skulle steke i to etapper... Interessant!! :-) Og så skjærer du opp og setter du dem på høykant på lørdag? Med grill? Damper du opp litt først eller, for å få det gjennomvarmt før svora svir seg?? Holder dette for å få det sprøere på sidene også, eller steker du dem "sideveis" før du setter dem på høykant? Akkurat det med om svoren popper opp på fredag var jo egentlig det jeg lurte på. Har aldri hatt grill og fått sprø svor uten bestandig, men ikke sånn grillelement svor liksom Jeg skjærer opp på fredag ja og setter ribben tilbake i ovnene og så varmer jeg den i ca. 20-30 minutter på 180-200 grader tenker jeg sammen med pølser og medisterkaker. Regner nå med at svoren er fantastisk sprø, hvis ikke så vet jeg altså ikke helt om jeg kan bruke grillen selvom jeg har forstekt ribben, men det finner jeg vel ut til helgen . Jeg steker ikke sideveis. Min oppskrift: Saltes 1-2 dager før steking, legges kjølig med svoren ned. Rutes gjerne når ribben er halvfrossen det er lettest. Steking: Forvarm ovnen til 230 grader. Legg ribben i langpanne med svoren ned. Hell i ca. 3 dl vann og dekk godt med aluminiumsfolie. Ribben dampes i 20 min. Ta bort folien og reguler temp. ned til 200 grader. Snur ribben slik at den vender med svoren opp. Stek høyt i ovnen, god overvarme gir sprø svor. Steketid 1 1/2 t - 2 t. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211059-ribbehjelp/#findComment-1537827 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hønemoren Skrevet 20. desember 2005 Del Skrevet 20. desember 2005 Jeg tar den ut av fryseren ikveld. Inn i kjøleskapet til imorgen og da tines den ferdig på benken. Saltes og pepres da den har tint. 3 dager å ligge med salt og pepper er passe. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211059-ribbehjelp/#findComment-1537926 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemini Skrevet 20. desember 2005 Del Skrevet 20. desember 2005 Her tror jeg du får svar på det meste: http://www.aperitif.no/index.db2?dosok=1&doadv=0&result=1&match=ribbe&oppskriften=75990&artikkel=&bartender=&kokebok=ja&pollisten= 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/211059-ribbehjelp/#findComment-1537927 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.