Gå til innhold

Sodd


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg hadde sodd i går, men det var fra hermetikkboks, antar at den i spannet smaker ferskere og bedre. Jeg tilsatte ekstra poteter og gulrøtter i. Flatbrød er kjempegodt til.

Sodd minner litt om sunnmørsk brennsnut, men jeg må innrømme at brennsnut er best! Brennsnut er noe lignende betasuppe og en kan ha masse rart i, purreløk, byggryn, poteter, gulrøtter, kålrot, saltkjøtt, mør, pølser osv.

Brennsnut har jeg aldri hørt om.

Fortsetter under...

  • Svar 46
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • Lillemus

    12

  • Osiris

    5

  • flisa

    4

  • Lurveline

    3

Mest aktive i denne tråden

Skrevet

Jeg hadde sodd i går, men det var fra hermetikkboks, antar at den i spannet smaker ferskere og bedre. Jeg tilsatte ekstra poteter og gulrøtter i. Flatbrød er kjempegodt til.

Sodd minner litt om sunnmørsk brennsnut, men jeg må innrømme at brennsnut er best! Brennsnut er noe lignende betasuppe og en kan ha masse rart i, purreløk, byggryn, poteter, gulrøtter, kålrot, saltkjøtt, mør, pølser osv.

Soddet som kommer på boks er _ikke_ sodd selv om det står på boksen. Boksen inneholder vel kål og div. annet om jeg ikke husker helt feil?

Ordentlig sodd består av kjøttkraft med små kjøttbiter og kjøttboller i og det serveres poteter og gulrot _ved_siden_av_, ikke oppi.

Skrevet

Det var ikke en trønder som foreslo loff med smør til sodd? Må ha vært en ungsau det da.

Det var jubalong70, men hun er vel kanskje innflyttet. *Legger skylda på henne* :)

Dette minner meg om muslimene som raste over et bilde av en gris på en sykehusdør. Trønderne raser over loff og smør til sodden. He he..

Skrevet

Det var jubalong70, men hun er vel kanskje innflyttet. *Legger skylda på henne* :)

Dette minner meg om muslimene som raste over et bilde av en gris på en sykehusdør. Trønderne raser over loff og smør til sodden. He he..

*Tupper Jubalong70 hardt i baken*

Skrevet

jeg spiser bare INNHERRED-sodd -ikke Inderøy.....

Jeg koker poteter og gulerøtter og serverer ved siden av. Og SKJENNING - flatbrød - det koster nesten 100,- for ei pakke på OBS.

Skrevet

jeg spiser bare INNHERRED-sodd -ikke Inderøy.....

Jeg koker poteter og gulerøtter og serverer ved siden av. Og SKJENNING - flatbrød - det koster nesten 100,- for ei pakke på OBS.

Ser de har Innherredsodd på Rimi her. Ica har Inderøysodd, spannene er mindre og soddet er bedre. :o) Best er det jo om man kjøper det rett fra slakteriet på Inderøy da...

Annonse

Skrevet

Loff med smør til sodd?!?!?! Helligbrøde! Vik fra meg, din satan! Du er ond!

enig - trekker korset over halsen.

Skrevet

Jeg hadde sodd i går, men det var fra hermetikkboks, antar at den i spannet smaker ferskere og bedre. Jeg tilsatte ekstra poteter og gulrøtter i. Flatbrød er kjempegodt til.

Sodd minner litt om sunnmørsk brennsnut, men jeg må innrømme at brennsnut er best! Brennsnut er noe lignende betasuppe og en kan ha masse rart i, purreløk, byggryn, poteter, gulrøtter, kålrot, saltkjøtt, mør, pølser osv.

GRUSOMT

Skrevet

jeg spiser bare INNHERRED-sodd -ikke Inderøy.....

Jeg koker poteter og gulerøtter og serverer ved siden av. Og SKJENNING - flatbrød - det koster nesten 100,- for ei pakke på OBS.

Hjelpe meg for en pris for noen flatbrød. Tror loff m/smør er godt nok ;)

Skrevet

Hjelpe meg for en pris for noen flatbrød. Tror loff m/smør er godt nok ;)

Du trenger ikke å kjøpe skjenning da, vanlig flatbrød som Korni og Mors flatbrød duger det også. :o)

Skrevet

Du trenger ikke å kjøpe skjenning da, vanlig flatbrød som Korni og Mors flatbrød duger det også. :o)

Jepp, skulle bare erte litt ;)

Skrevet

Hva er det i et sånt spann - altså hva inneholder sodd? Er det en slags suppe eller en slags lapskaus? Jeg har veldig lyst til å teste det.

Det er mer som en suppe. Hva den inneholder varierer litt fra produsent til produsent. De vanligste inneholder kjøttbiter, kjøttboller og gulrotbiter i en buljongaktig suppe.

Skrevet

Soddet som kommer på boks er _ikke_ sodd selv om det står på boksen. Boksen inneholder vel kål og div. annet om jeg ikke husker helt feil?

Ordentlig sodd består av kjøttkraft med små kjøttbiter og kjøttboller i og det serveres poteter og gulrot _ved_siden_av_, ikke oppi.

Ved siden av? At man har det på to tallerkner?

Annonse

Skrevet

Heisann.

har flyttet til trøndelag for 1 års tid siden. Og fikk servert Sodd.. Inderøysodd vel å merke.. skal ikke være annen sodd enn Inderøysodd!!

Nordlænningan, slike som mæ, vi har ikke noen tradisjon med sodd, men trønderan, de bruker sodd som "festmat"...

Fullt spisende er det :) Har klart å vent meg til det :)

Skrevet

Hjelpe meg for en pris for noen flatbrød. Tror loff m/smør er godt nok ;)

Til sodd må det være flatbrød og ikke loff. Personlig liker jeg ikke skjenning. Søtt flatbrød *grøss*

Skrevet

Jeg har prøvd en soddvariant de hadde på Rema, husker ikke hva den het. Det var ikke fra Gilde eller Trøndermat men fra en annen ukjent leverandør. Den smakte blæh og gammel ull! Jeg er trønder og elsker sodd, men denne suppa var laget på gammel sau og kyllingboller og er LANGT fra god.

Skrevet

jeg spiser bare INNHERRED-sodd -ikke Inderøy.....

Jeg koker poteter og gulerøtter og serverer ved siden av. Og SKJENNING - flatbrød - det koster nesten 100,- for ei pakke på OBS.

Sånn gjør jeg også, men i Sørtrøndelag er det også vanlig å servere gulrøttene blandet i sodden.

Skjenning tror jeg man må være oppvokst med for å like til sodd.

Skrevet

Jeg hadde sodd i går, men det var fra hermetikkboks, antar at den i spannet smaker ferskere og bedre. Jeg tilsatte ekstra poteter og gulrøtter i. Flatbrød er kjempegodt til.

Sodd minner litt om sunnmørsk brennsnut, men jeg må innrømme at brennsnut er best! Brennsnut er noe lignende betasuppe og en kan ha masse rart i, purreløk, byggryn, poteter, gulrøtter, kålrot, saltkjøtt, mør, pølser osv.

Det som kalles sodd på hermetikkbokser er betasuppe og ikke sodd.

*sint på produsenten*

Skrevet

Jeg har prøvd en soddvariant de hadde på Rema, husker ikke hva den het. Det var ikke fra Gilde eller Trøndermat men fra en annen ukjent leverandør. Den smakte blæh og gammel ull! Jeg er trønder og elsker sodd, men denne suppa var laget på gammel sau og kyllingboller og er LANGT fra god.

Da får jeg leite andre steder først, for nå er jeg skikkelig gearet på å prøve sodd. Lover å holde loff og smør langt vekke fra bordet :)

Skrevet

Ved siden av? At man har det på to tallerkner?

Nei nei! Det settes på bordet i en stor skål med soddet og så to skåler med poteter og gurotbiter i og så blander man det på fatet sitt. :o)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...