tinys Skrevet 12. juli 2007 Del Skrevet 12. juli 2007 Hvordan opprettholder kroppen blodsukkeret når vi ikke spiser sukker? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jackoline Skrevet 12. juli 2007 Del Skrevet 12. juli 2007 Det finnes sukker i produkter som en ikke trodde inneholdt sukker. Så litt sukker får du nok i deg. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tinys Skrevet 12. juli 2007 Forfatter Del Skrevet 12. juli 2007 Det finnes sukker i produkter som en ikke trodde inneholdt sukker. Så litt sukker får du nok i deg. Ja men jeg tenker når vi ikke spiser sukker, blir det slik at blodsukkeret synker, og øker kraftig når vi spiser? Hvordan er det da med de som har diabetes? Erstatter insulinet dette? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 16. juli 2007 Del Skrevet 16. juli 2007 Ja men jeg tenker når vi ikke spiser sukker, blir det slik at blodsukkeret synker, og øker kraftig når vi spiser? Hvordan er det da med de som har diabetes? Erstatter insulinet dette? Kroppen danner sukker av karbohydrater. Så om du spiser en skive brød uten sukker så vil kroppen gjøre om det til sukker. Dette kan da måles på blodsukkeret. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Masa85 Skrevet 27. august 2007 Del Skrevet 27. august 2007 Ja men jeg tenker når vi ikke spiser sukker, blir det slik at blodsukkeret synker, og øker kraftig når vi spiser? Hvordan er det da med de som har diabetes? Erstatter insulinet dette? Når blodsukkeret er høyt betyr det ikke at du har rent sukker i blodet. Blodsukkeret stiger og synker ettersom hva du spiser. Det stiger kraftig dersom du spiser "raske" karbohydrater, slik som i hvitt brød, godteri og pasta, og det stiger saktere ved "langsomme" karbohydrater som finnes i grovt brød og grønnsaker. Disse matvarene med "langsomme" karbohydratene gjør at du holder deg mett mye lengre. Blodsukkeret stiger selv om du ikke spiser sukker. Kroppen omdanner for eksempel stivelse (som finnes mye av i brød og grønnsaker) til små sukkermolekyler. Når du spiser suges næringen opp i tarmen og over i blodet, derifra er det Insulin som "hjelper" næringsstoffene inn i cellene. Siden insulin hjelper næringen fra blodet til cellene, blir ikke blodsukkeret så høyt. Grunnen til at diabetikere får så høyt blodsukker er at de har lite insulin som hjelper næringen fra blodet til cellene. Dersom du ikke spiser på lang tid henter kroppen næring fra cellene (feks fettceller) og over i blodet slik at ikke blodsukkeret blir for lavt. Også denne mekanismen fungerer dårligere hos diabetikere, derfor får de av og til for lavt blodsukker, og noe som hete føling (som kan være farlig dersom diabetikeren ikke får mat). 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.