Gå til innhold

Mat til mange?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Får besøk av kolleger i morgen. Blir 6-8 personer. Og det står HELT stille på hva jeg kan lage.....

Har ikke lyst på lasagne. Kanskje noe med kylling, men helst ikke salat, vil ha varm mat. Kan være svin eller annet kjøtt også.

Forslag? Hjernen har fryst.......

Skrevet

Jeg slår et slag for paprikakylling igjen:

3-4 ferdigstekte kyllinger fra butikken deles opp i passe biter og legges i stor langpanne. 6 paprikaer i forskjellige farger deles i store biter og steikes litt myke, 3 løk i skiver steikes myke, og alt kokes litt i et par beger fløte. Hell i en boks haka tomater. Smak til med salt og pepper, litt revet fersk ingefær og et par fedd hakka hvitløk. Blandinga helles over kyllingen, putt revet ost på toppen og gratiner i ovnen.

Serveres med en salat og osteboller: 500gr. hvetemel

50 gr. smør

150 gr. revet ost (cheddar, vellagret Norwegia eller annet)

1/2 teskje salt

50 gr. gjær

3 og 1/2dl. melk. Lag vanlig gjærdeig.(smelt smør og varm melk til fingervarmt) Bland inn revet ost og salt. heves. (45 min ca.) Del deigen i 20 biter. Bak ut i den form du selv vil. Etterheves. ( ca. 15 min.) Pensle med litt smeltet smør, strø revet ost på toppen. Stek midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.

Skrevet

Vi skal ha gjester i dag og skal servere laksefileter bakt i ovn på en seng av rotgrønnsaker. Veldig enkelt og veldig godt!

Serveres med ris eller ovnsstekte poteter.

Skrevet

Taco kanskje? Det hadde vi sist vi hadde gjester, enkelt og godt!

Skrevet

Jeg slår et slag for paprikakylling igjen:

3-4 ferdigstekte kyllinger fra butikken deles opp i passe biter og legges i stor langpanne. 6 paprikaer i forskjellige farger deles i store biter og steikes litt myke, 3 løk i skiver steikes myke, og alt kokes litt i et par beger fløte. Hell i en boks haka tomater. Smak til med salt og pepper, litt revet fersk ingefær og et par fedd hakka hvitløk. Blandinga helles over kyllingen, putt revet ost på toppen og gratiner i ovnen.

Serveres med en salat og osteboller: 500gr. hvetemel

50 gr. smør

150 gr. revet ost (cheddar, vellagret Norwegia eller annet)

1/2 teskje salt

50 gr. gjær

3 og 1/2dl. melk. Lag vanlig gjærdeig.(smelt smør og varm melk til fingervarmt) Bland inn revet ost og salt. heves. (45 min ca.) Del deigen i 20 biter. Bak ut i den form du selv vil. Etterheves. ( ca. 15 min.) Pensle med litt smeltet smør, strø revet ost på toppen. Stek midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.

Takk- ikke ser det så sabla dyrt ut heller..... :-) Tusen takk.

Skrevet

Vi skal ha gjester i dag og skal servere laksefileter bakt i ovn på en seng av rotgrønnsaker. Veldig enkelt og veldig godt!

Serveres med ris eller ovnsstekte poteter.

Takk for tips. Skal bruke det til middag selv tror jeg, ei av de som kommer er anti-fisk. Men jeg er pro-pro fisk.

Skrevet

Taco kanskje? Det hadde vi sist vi hadde gjester, enkelt og godt!

Ei venninne og jeg har fast tacokveld en gang i uka (vi ELSKER taco), så i morgen har jeg lyst på noe annet, men ellers tusen takk for forslag.

Skrevet

Kylling gryte med ris?

Jepp. Det blir noe sånt. Takk for hjelpen.

Skrevet

Jeg slår et slag for paprikakylling igjen:

3-4 ferdigstekte kyllinger fra butikken deles opp i passe biter og legges i stor langpanne. 6 paprikaer i forskjellige farger deles i store biter og steikes litt myke, 3 løk i skiver steikes myke, og alt kokes litt i et par beger fløte. Hell i en boks haka tomater. Smak til med salt og pepper, litt revet fersk ingefær og et par fedd hakka hvitløk. Blandinga helles over kyllingen, putt revet ost på toppen og gratiner i ovnen.

Serveres med en salat og osteboller: 500gr. hvetemel

50 gr. smør

150 gr. revet ost (cheddar, vellagret Norwegia eller annet)

1/2 teskje salt

50 gr. gjær

3 og 1/2dl. melk. Lag vanlig gjærdeig.(smelt smør og varm melk til fingervarmt) Bland inn revet ost og salt. heves. (45 min ca.) Del deigen i 20 biter. Bak ut i den form du selv vil. Etterheves. ( ca. 15 min.) Pensle med litt smeltet smør, strø revet ost på toppen. Stek midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.

Den oppskriften høres både god ut og grei å lage. Men kan jeg spørre deg om hvordan man spiser kyllingen, jeg går ut fra at det er med bein og sånt, og at det flyter i sausen? Noen råd til meg?

Gjest Elextra
Skrevet

Den oppskriften høres både god ut og grei å lage. Men kan jeg spørre deg om hvordan man spiser kyllingen, jeg går ut fra at det er med bein og sånt, og at det flyter i sausen? Noen råd til meg?

Enig - kylling (og annet) med ben i saus kan være vanskelig å spise.

Skrevet

Den oppskriften høres både god ut og grei å lage. Men kan jeg spørre deg om hvordan man spiser kyllingen, jeg går ut fra at det er med bein og sånt, og at det flyter i sausen? Noen råd til meg?

Sausen er ikke sånn kjempeflytende, så det går veldig greit. :)

Skrevet

Jeg hadde gjester i går og lagde kyllingpai med salat.

Kjempegodt! – og enkelt

Skrevet

Den oppskriften høres både god ut og grei å lage. Men kan jeg spørre deg om hvordan man spiser kyllingen, jeg går ut fra at det er med bein og sånt, og at det flyter i sausen? Noen råd til meg?

?

Kyllingen renskes for ben etc og deles i biter. Spises sikkert med gaffel ;p

Skrevet

[quote name=Lotte :o)' timestamp='1207845532' post='3847834]

?

Kyllingen renskes for ben etc og deles i biter. Spises sikkert med gaffel ;p

Flink du. :)

Skrevet

Flink du. :)

Ærlig talt tenkte jeg at lårbein og vingebein var på plass, jeg tenkte ikke at den skulle deles opp i småstykker. Men da rensker du altså skrottene helt...

Skrevet

Ærlig talt tenkte jeg at lårbein og vingebein var på plass, jeg tenkte ikke at den skulle deles opp i småstykker. Men da rensker du altså skrottene helt...

Nei, jeg deler kyllingen i 4 biter eller noe sånt, og så renser man den på tallerknen når man skal spise den. Ikke no' stress det, ass. :)

  • 9 måneder senere...
Skrevet

Jeg slår et slag for paprikakylling igjen:

3-4 ferdigstekte kyllinger fra butikken deles opp i passe biter og legges i stor langpanne. 6 paprikaer i forskjellige farger deles i store biter og steikes litt myke, 3 løk i skiver steikes myke, og alt kokes litt i et par beger fløte. Hell i en boks haka tomater. Smak til med salt og pepper, litt revet fersk ingefær og et par fedd hakka hvitløk. Blandinga helles over kyllingen, putt revet ost på toppen og gratiner i ovnen.

Serveres med en salat og osteboller: 500gr. hvetemel

50 gr. smør

150 gr. revet ost (cheddar, vellagret Norwegia eller annet)

1/2 teskje salt

50 gr. gjær

3 og 1/2dl. melk. Lag vanlig gjærdeig.(smelt smør og varm melk til fingervarmt) Bland inn revet ost og salt. heves. (45 min ca.) Del deigen i 20 biter. Bak ut i den form du selv vil. Etterheves. ( ca. 15 min.) Pensle med litt smeltet smør, strø revet ost på toppen. Stek midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.

Dette høres utrolig godt ut!!!!

Vil prøve denne retten på fredag, men lurer på om jeg dropper osteboller og heller har salat og ris. Vet ikke om jeg rekker å lage osteboller om ettermiddagen...

Skrevet

Dette høres utrolig godt ut!!!!

Vil prøve denne retten på fredag, men lurer på om jeg dropper osteboller og heller har salat og ris. Vet ikke om jeg rekker å lage osteboller om ettermiddagen...

Hvis du setter gjærdeigen om morgenen eller kvelden før, kan du kaldheve den i kjøleskap, og så er det bare å bake ut på ettermiddagen. Fort gjort. :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...