Lillemus Skrevet 7. september 2008 Skrevet 7. september 2008 Det er noen her inne som har induksjonskomfyr - hvordan er den å koke grøt på? Jeg stekte pannekaker og flesk på en i helga og det var den suveren til! Min kjære som av en eller annen grunn er negativ til alt annet enn gamle plate-komfyrer har selvfølgelig ikke noe positivt å si om induksjon og påstår at de er umulige å koke grøt på. Stemmer det? 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 7. september 2008 Skrevet 7. september 2008 Det er helt ypperlig å koke grøt på den, man får akkurat så lav varme man vil når man vil. Induksjon er helt supert! 0 Siter
Lillemus Skrevet 7. september 2008 Forfatter Skrevet 7. september 2008 Det er helt ypperlig å koke grøt på den, man får akkurat så lav varme man vil når man vil. Induksjon er helt supert! Min kjære påstår at kjelene man bruker på må induksjon blir varme i bunnen, men ikke i sidene sånn at varmen ikke spres oppover via kjelen, men kun via maten og derfor lettere blir brent. På den annen side mente han da også at kermisk topp var bare tull da jeg kjøpte ny komfyr for to år siden... Jeg kjøpte selvfølgelig keramisk topp alikevel. ;o) 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 7. september 2008 Skrevet 7. september 2008 Si meg en ting: Er ikkje ovn med keramisk topp og induksjonsovn det samme? 0 Siter
Lillemus Skrevet 7. september 2008 Forfatter Skrevet 7. september 2008 Si meg en ting: Er ikkje ovn med keramisk topp og induksjonsovn det samme? Nei, jeg har keramisk, men ikke induksjon. 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 7. september 2008 Skrevet 7. september 2008 Nei, jeg har keramisk, men ikke induksjon. Men kan du se forskjell på de? Eg må sikkert snart skifte ut min, ser du. 0 Siter
Gjest Løveføtter Skrevet 7. september 2008 Skrevet 7. september 2008 Min kjære påstår at kjelene man bruker på må induksjon blir varme i bunnen, men ikke i sidene sånn at varmen ikke spres oppover via kjelen, men kun via maten og derfor lettere blir brent. På den annen side mente han da også at kermisk topp var bare tull da jeg kjøpte ny komfyr for to år siden... Jeg kjøpte selvfølgelig keramisk topp alikevel. ;o) Jeg har kokt grøt mange ganger på vår induksjon. Men induksjon blir veldig mye fortere varm, så man må passe på at grøten ikke brenner seg på den måten. Jeg bruker faktisk en liten kjele med vann til en tekopp, i stede for vannkoker, det er minst like raskt. Jeg er kjempe fornøyd, og ville aldri byttet tilbake. 0 Siter
Gjest Løveføtter Skrevet 7. september 2008 Skrevet 7. september 2008 Men kan du se forskjell på de? Eg må sikkert snart skifte ut min, ser du. De ser like ut. Induksjonstopp kan bare bruke kjeler med mangnet i bunnen. Andre kjeler fungerer ikke. 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 7. september 2008 Skrevet 7. september 2008 Si meg en ting: Er ikkje ovn med keramisk topp og induksjonsovn det samme? Vet du ikke hva induksjon er? Da har du i alle fall ikke lekt med barn som er elsker geomag. :-) Induksjon er når magnetisme går i bane mellom to elementer, altså en fysisk metode å generere spenning ved hjelp av et variabelt magnetfelt. Derfor må bunnen i kasserollen være magnetisk, ellers vil det ikke virke. Vanlig keramisk topp har et varmeelement, dette slår seg av og på for å regulere varmen. 0 Siter
Åsemor Skrevet 7. september 2008 Skrevet 7. september 2008 Men kan du se forskjell på de? Eg må sikkert snart skifte ut min, ser du. Jeg har koketopp hvor kun 2 av 4 plater er induksjonsplater. Ser helt lik ut som en vanlig keramisk ja. 0 Siter
flowy Skrevet 7. september 2008 Skrevet 7. september 2008 Jeg skulle varme opp en kjele med grøt, da vi akkurat hadde fått induksjonsovn og den ble kraftig brent i bunnen. Men etter at jeg lært meg å ikke ha plata på fullt, blir grøten veldig fin og meget god. 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 7. september 2008 Skrevet 7. september 2008 Vet du ikke hva induksjon er? Da har du i alle fall ikke lekt med barn som er elsker geomag. :-) Induksjon er når magnetisme går i bane mellom to elementer, altså en fysisk metode å generere spenning ved hjelp av et variabelt magnetfelt. Derfor må bunnen i kasserollen være magnetisk, ellers vil det ikke virke. Vanlig keramisk topp har et varmeelement, dette slår seg av og på for å regulere varmen. *kremt* Eg er utdanna elektromontør. he.he.. Men nå er det "husmorartikler" vi snakker om. :-O 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 7. september 2008 Skrevet 7. september 2008 *kremt* Eg er utdanna elektromontør. he.he.. Men nå er det "husmorartikler" vi snakker om. :-O ''Men nå er det "husmorartikler" vi snakker om.'' Hørr! Hørr! Og hvorfor er verdens beste kokker menn da? 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 7. september 2008 Skrevet 7. september 2008 ''Men nå er det "husmorartikler" vi snakker om.'' Hørr! Hørr! Og hvorfor er verdens beste kokker menn da? ''''Og hvorfor er verdens beste kokker menn da?'''' Tja...Ett godt spørsmål det der gitt, kvinnfolka tar seg av hverdagsmaten (fiskeboller o.l.) og mannfolka tar seg av festmåltidene (Italiensk Perlehøne o.l.). Kvantitet kontra kvalitet! 0 Siter
Søssa Skrevet 7. september 2008 Skrevet 7. september 2008 Jeg har og om jeg skulle kjøpt ny i dag hadde det helt klart blitt induksjon en gang til. Koking av melkemat går fint det, men det kan fort bli brent om en setter plata på fullt. Full guffe på mine plater er 9. Koker jeg melkemat så setter jeg ikke plata på mer enn 7. Går så fint atte.... 0 Siter
Lillemus Skrevet 7. september 2008 Forfatter Skrevet 7. september 2008 Jeg har og om jeg skulle kjøpt ny i dag hadde det helt klart blitt induksjon en gang til. Koking av melkemat går fint det, men det kan fort bli brent om en setter plata på fullt. Full guffe på mine plater er 9. Koker jeg melkemat så setter jeg ikke plata på mer enn 7. Går så fint atte.... Nå lever min kjæres komfyr fremdeles, men når den en gang dør så må han jo ha ny.... Noen som vet levetiden på en komfyr forresten? De pleier vel ikke å bli noe særlig eldre enn 20 år? Dessverre viser den ingen tegn til svakhet.... *Liker den IKKE* 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 7. september 2008 Skrevet 7. september 2008 Nå lever min kjæres komfyr fremdeles, men når den en gang dør så må han jo ha ny.... Noen som vet levetiden på en komfyr forresten? De pleier vel ikke å bli noe særlig eldre enn 20 år? Dessverre viser den ingen tegn til svakhet.... *Liker den IKKE* ''Noen som vet levetiden på en komfyr forresten?'' Nei, for min nekter å dø! ''De pleier vel ikke å bli noe særlig eldre enn 20 år?'' Jo det gjør de, på bruksanvisningen til min Electrolux komfyr så står hovedkontoret i Oslo oppført med retningsnummer 02, og det er ei god stund siden det blei endra om eg ikkje husker feil. 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 7. september 2008 Skrevet 7. september 2008 Jeg koker grøt på min induksjonsovn. Ikke så ofte, men det har ingenting med ovnen og gjøre. Er ikke noe problem. 0 Siter
Lillemus Skrevet 7. september 2008 Forfatter Skrevet 7. september 2008 [quote name=Shira )' timestamp='1220821432' post='3952269] Jeg koker grøt på min induksjonsovn. Ikke så ofte, men det har ingenting med ovnen og gjøre. Er ikke noe problem. Gjett om han skal få høre dette ved neste passende anledning! Gamle stapeisen! 0 Siter
Søssa Skrevet 7. september 2008 Skrevet 7. september 2008 Nå lever min kjæres komfyr fremdeles, men når den en gang dør så må han jo ha ny.... Noen som vet levetiden på en komfyr forresten? De pleier vel ikke å bli noe særlig eldre enn 20 år? Dessverre viser den ingen tegn til svakhet.... *Liker den IKKE* Min gode, brune, Elektra (eller kanskje det var Elektrolux) var ca 20 år og absolutt like god da den ble byttet ut. Jeg flyttet og kjøpte ny da kjøkkenet ble pusset opp. Det er en ekkel regel for utstyr i heimen; det du VIL bli kvitt, det funker og funker og funker. Det du gjerne vil beholde trenger reparasjoner eller må byttes ut. Den komfyren du snakker om kommer til å vare evig! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.