Gå til innhold

Homemade hamburger


Anbefalte innlegg

Gjest Shira :o)
Skrevet

Det vil jeg ha i dag.

Kom gjerne med din oppskrift på hjemmelaget hamburger, jeg er gått litt lei min egen variant for den er ganske kjedelig.

Potetbåter er jo et must, hvordan lager du dine?

*sulten*

Skrevet

Har lagt inn min oppskirft under burgerinnlegg på vektmestring :)

Potetbåter:

mandelpoteter i båter med olivenolje og litt vann salt, pepper, finhakka hvitløk og rosmarin. 30 min på 250 grader. Hender jeg krydrer med grillkrydder etterpå.

Gjest Shira :o)
Skrevet

Har lagt inn min oppskirft under burgerinnlegg på vektmestring :)

Potetbåter:

mandelpoteter i båter med olivenolje og litt vann salt, pepper, finhakka hvitløk og rosmarin. 30 min på 250 grader. Hender jeg krydrer med grillkrydder etterpå.

Da må jeg inn der og kikke :o)

Fersk hvitløk på potetbåtene hørtes godt ut. Jeg kutter rosmarinen da, det er jeg ikke så fan av ;o)

Skrevet

200 gram karbonadedeig knas sammen med ønsket krydder. (Gjerne litt grillkrydder, pepper, cayennepepper, salt, hvitløkskrydder.)

Stekes hurtig i panna med annanas og ost på toppen. Hamburgerbrød med ketchup, dressing, salat, sur agurk, løk og tomat. De blir ganske høye og uhåndterlige, men supergode:-)

Ofte bruker jeg bare ferdig pommes frites, men om jeg lager potetbåter så blander jeg bare poteter i litt olje + pommes frites krydder. Stekes på ca. 200 grader til de er ferdige.

Gjest Shira :o)
Skrevet

200 gram karbonadedeig knas sammen med ønsket krydder. (Gjerne litt grillkrydder, pepper, cayennepepper, salt, hvitløkskrydder.)

Stekes hurtig i panna med annanas og ost på toppen. Hamburgerbrød med ketchup, dressing, salat, sur agurk, løk og tomat. De blir ganske høye og uhåndterlige, men supergode:-)

Ofte bruker jeg bare ferdig pommes frites, men om jeg lager potetbåter så blander jeg bare poteter i litt olje + pommes frites krydder. Stekes på ca. 200 grader til de er ferdige.

Takk :o)

Ananasen kom dog ikke på min hamburger! ;o)

Skrevet

Jeg hadde det til middag i går. Brukte en halv kg karbonadedeig, en finhakka sjarlottløk, to finhakka fedd hvitløk, en dæsj worstersaus, salt, pepper og et egg som jeg klinte sammen. Dette blei til 4 store burgere. Freser dem på hver side i ei panne med litt meierismør, og etterstekte i ildfast form i ovnen på 200 grader.

Potetbåter lagde jeg med amadinepoteter skåret i 4. Salt, pepper og grillkrydder. Tror de sto inne i halvannen time, det var bittelitt i meste laget, da de begynte å bli litt "cooked to fuck". ;)

Hjemmelaga aïoli til av 2 eggeplommer, et fedd hvitløk og solsikkeolje. Kjøres på laveste hastighet i stavmixer mens du tilsetter oljen i tynn, tynn stråle. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og en liten klype sukker.

Kjempedigg! :)

Gjest Shira :o)
Skrevet

Jeg hadde det til middag i går. Brukte en halv kg karbonadedeig, en finhakka sjarlottløk, to finhakka fedd hvitløk, en dæsj worstersaus, salt, pepper og et egg som jeg klinte sammen. Dette blei til 4 store burgere. Freser dem på hver side i ei panne med litt meierismør, og etterstekte i ildfast form i ovnen på 200 grader.

Potetbåter lagde jeg med amadinepoteter skåret i 4. Salt, pepper og grillkrydder. Tror de sto inne i halvannen time, det var bittelitt i meste laget, da de begynte å bli litt "cooked to fuck". ;)

Hjemmelaga aïoli til av 2 eggeplommer, et fedd hvitløk og solsikkeolje. Kjøres på laveste hastighet i stavmixer mens du tilsetter oljen i tynn, tynn stråle. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og en liten klype sukker.

Kjempedigg! :)

Ah, det hørtes knallgodt ut! Det blir i morgen, for nå fikk jeg besøk så det blir taco i dag.

Skrevet

[quote name=Shira :o)' timestamp='1231334312' post='4058110]

Takk :o)

Ananasen kom dog ikke på min hamburger! ;o)

Her er det smak og behag:-)

Skrevet

Uff - dårlig på det der med å likne jeg tydeligvis. Det var denne jeg prøvde å linke til:

Hjemmelagde burgere:

1 pakke kjøttdeig/ karbonadedeig + 2 egg + brødrasp (hvetemel i nøden) + 2 fedd hvitløk + krydder (salt, pepper, muskat) = +/- 6 burgere.

Bruk gjerne ferdigskivet ost og gode, grove hamburgerbrød (fins på Rema der jeg bor). La hver og en velge fyll (salat, tomat, løk, sylteagurk, ananas, bacon, ost etc).

Veldig enkelt, og kan stort gjøres klart på forhånd og varmes i ovnen når dere ønsker å spise.

Gjest Shira :o)
Skrevet

Her er det smak og behag:-)

Jepp :o)

Det er det fine med hamburger, da kan vi selv velge hva vi vil ha på.

Jeg er ganske altspisendes, men ananas og sylteagurk klarer jeg ikke. Guttungen vil ha begge deler på.

Gjest Shira :o)
Skrevet

Uff - dårlig på det der med å likne jeg tydeligvis. Det var denne jeg prøvde å linke til:

Hjemmelagde burgere:

1 pakke kjøttdeig/ karbonadedeig + 2 egg + brødrasp (hvetemel i nøden) + 2 fedd hvitløk + krydder (salt, pepper, muskat) = +/- 6 burgere.

Bruk gjerne ferdigskivet ost og gode, grove hamburgerbrød (fins på Rema der jeg bor). La hver og en velge fyll (salat, tomat, løk, sylteagurk, ananas, bacon, ost etc).

Veldig enkelt, og kan stort gjøres klart på forhånd og varmes i ovnen når dere ønsker å spise.

Nammenam! Takk :o)

Skrevet

[quote name=Shira :o)' timestamp='1231341071' post='4058209]

Nammenam! Takk :o)

Ps. Er eggene store holder det med ett. De blir veldig luftige av egg/ brødblandingen altså.

Ah - vi skal ha middag først etter at jr kommer fra trening i dag - Nå ble det plutselig bestemt at det blir burgere på oss også! :)

candyqueen_83
Skrevet

Det ble burgere og potetbåter på oss i dag og :o) Lager det omtrent likt som mariaflyfly, men uten aioli. Her går det i ketchup og hamburgerdressing ;O)

Gjest Shira :o)
Skrevet

Ps. Er eggene store holder det med ett. De blir veldig luftige av egg/ brødblandingen altså.

Ah - vi skal ha middag først etter at jr kommer fra trening i dag - Nå ble det plutselig bestemt at det blir burgere på oss også! :)

Jeg skulle jo ha burgere i dag, men hadde glemt det faktum at jeg skal på skolen i hele ettermiddag/kveld. Da får det bli i morgen, da er det jo helg og greier :o)

Gjest Shira :o)
Skrevet

Det ble burgere og potetbåter på oss i dag og :o) Lager det omtrent likt som mariaflyfly, men uten aioli. Her går det i ketchup og hamburgerdressing ;O)

Aioli tror jeg at jeg skal prøve, jeg er ikke så glad i dressing. Sambo derimot vil ha dressing. Så da kjører vi begge deler. Ketchup derimot, det MÅ på!

Det er godt med hjemmelaget hamburger, mye mer mettendes mat. :o)

Skrevet

[quote name=Shira :o)' timestamp='1231397418' post='4058705]

Jeg skulle jo ha burgere i dag, men hadde glemt det faktum at jeg skal på skolen i hele ettermiddag/kveld. Da får det bli i morgen, da er det jo helg og greier :o)

Sånn ble det faktisk for meg og. Jeg hadde glemt en avtaler, så vi rakk såvidt bare å varme opp homemade kjøttsuppe fra dagen før. Men jeg har lovt poden at i morgen blir det burgere. Han elsker dem han også - men vil ha litt grillkrydder under osten på sin... :)

Gjest Shira :o)
Skrevet

Sånn ble det faktisk for meg og. Jeg hadde glemt en avtaler, så vi rakk såvidt bare å varme opp homemade kjøttsuppe fra dagen før. Men jeg har lovt poden at i morgen blir det burgere. Han elsker dem han også - men vil ha litt grillkrydder under osten på sin... :)

Homemade kjøttsuppe hørtes jo også svært godt ut!

Skrevet

[quote name=Shira :o)' timestamp='1231421396' post='4059010]

Homemade kjøttsuppe hørtes jo også svært godt ut!

Du, det er det. Jr hadde med seg to kompiser hjem den dagen så jeg lagde stooor posjon, men jaggu spiste de den nesten opp gitt. Han ene er en skikkelig kresen type, har knapt sett han spise alt i en rett før.

Min suppe lages litt sånn på gefylen etter man-tager-det-man-haver-prinsippet, så denne gangen ble det kraft og kjøtt fra helgas elgsteik.

I tillegg var det røkt kjøttpølse i kuttet i små terninger, poteter, gulerøtter, søtpotet (i litt større terninger), vanlig hvit løk (i små båter), purreløk og vårløk, og det var - skal vi se - en halv hodekål, og dett var vel dett? Løk, kål, pølse og kjøtt har jeg i bare et par minutter før servering + og salt og pepper selvfølgelig. :)

Gjest Shira :o)
Skrevet

Du, det er det. Jr hadde med seg to kompiser hjem den dagen så jeg lagde stooor posjon, men jaggu spiste de den nesten opp gitt. Han ene er en skikkelig kresen type, har knapt sett han spise alt i en rett før.

Min suppe lages litt sånn på gefylen etter man-tager-det-man-haver-prinsippet, så denne gangen ble det kraft og kjøtt fra helgas elgsteik.

I tillegg var det røkt kjøttpølse i kuttet i små terninger, poteter, gulerøtter, søtpotet (i litt større terninger), vanlig hvit løk (i små båter), purreløk og vårløk, og det var - skal vi se - en halv hodekål, og dett var vel dett? Løk, kål, pølse og kjøtt har jeg i bare et par minutter før servering + og salt og pepper selvfølgelig. :)

Å, det høres knallgodt ut! Kan jeg komme på middag?

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...