Gjest Shira :o) Skrevet 7. januar 2009 Skrevet 7. januar 2009 Det vil jeg ha i dag. Kom gjerne med din oppskrift på hjemmelaget hamburger, jeg er gått litt lei min egen variant for den er ganske kjedelig. Potetbåter er jo et must, hvordan lager du dine? *sulten* 0 Siter
Spirello Skrevet 7. januar 2009 Skrevet 7. januar 2009 Har lagt inn min oppskirft under burgerinnlegg på vektmestring Potetbåter: mandelpoteter i båter med olivenolje og litt vann salt, pepper, finhakka hvitløk og rosmarin. 30 min på 250 grader. Hender jeg krydrer med grillkrydder etterpå. 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 7. januar 2009 Skrevet 7. januar 2009 Har lagt inn min oppskirft under burgerinnlegg på vektmestring Potetbåter: mandelpoteter i båter med olivenolje og litt vann salt, pepper, finhakka hvitløk og rosmarin. 30 min på 250 grader. Hender jeg krydrer med grillkrydder etterpå. Da må jeg inn der og kikke ) Fersk hvitløk på potetbåtene hørtes godt ut. Jeg kutter rosmarinen da, det er jeg ikke så fan av ;o) 0 Siter
Speak Skrevet 7. januar 2009 Skrevet 7. januar 2009 200 gram karbonadedeig knas sammen med ønsket krydder. (Gjerne litt grillkrydder, pepper, cayennepepper, salt, hvitløkskrydder.) Stekes hurtig i panna med annanas og ost på toppen. Hamburgerbrød med ketchup, dressing, salat, sur agurk, løk og tomat. De blir ganske høye og uhåndterlige, men supergode:-) Ofte bruker jeg bare ferdig pommes frites, men om jeg lager potetbåter så blander jeg bare poteter i litt olje + pommes frites krydder. Stekes på ca. 200 grader til de er ferdige. 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 7. januar 2009 Skrevet 7. januar 2009 200 gram karbonadedeig knas sammen med ønsket krydder. (Gjerne litt grillkrydder, pepper, cayennepepper, salt, hvitløkskrydder.) Stekes hurtig i panna med annanas og ost på toppen. Hamburgerbrød med ketchup, dressing, salat, sur agurk, løk og tomat. De blir ganske høye og uhåndterlige, men supergode:-) Ofte bruker jeg bare ferdig pommes frites, men om jeg lager potetbåter så blander jeg bare poteter i litt olje + pommes frites krydder. Stekes på ca. 200 grader til de er ferdige. Takk ) Ananasen kom dog ikke på min hamburger! ;o) 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 7. januar 2009 Skrevet 7. januar 2009 Jeg hadde det til middag i går. Brukte en halv kg karbonadedeig, en finhakka sjarlottløk, to finhakka fedd hvitløk, en dæsj worstersaus, salt, pepper og et egg som jeg klinte sammen. Dette blei til 4 store burgere. Freser dem på hver side i ei panne med litt meierismør, og etterstekte i ildfast form i ovnen på 200 grader. Potetbåter lagde jeg med amadinepoteter skåret i 4. Salt, pepper og grillkrydder. Tror de sto inne i halvannen time, det var bittelitt i meste laget, da de begynte å bli litt "cooked to fuck". Hjemmelaga aïoli til av 2 eggeplommer, et fedd hvitløk og solsikkeolje. Kjøres på laveste hastighet i stavmixer mens du tilsetter oljen i tynn, tynn stråle. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og en liten klype sukker. Kjempedigg! 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 7. januar 2009 Skrevet 7. januar 2009 Jeg hadde det til middag i går. Brukte en halv kg karbonadedeig, en finhakka sjarlottløk, to finhakka fedd hvitløk, en dæsj worstersaus, salt, pepper og et egg som jeg klinte sammen. Dette blei til 4 store burgere. Freser dem på hver side i ei panne med litt meierismør, og etterstekte i ildfast form i ovnen på 200 grader. Potetbåter lagde jeg med amadinepoteter skåret i 4. Salt, pepper og grillkrydder. Tror de sto inne i halvannen time, det var bittelitt i meste laget, da de begynte å bli litt "cooked to fuck". Hjemmelaga aïoli til av 2 eggeplommer, et fedd hvitløk og solsikkeolje. Kjøres på laveste hastighet i stavmixer mens du tilsetter oljen i tynn, tynn stråle. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og en liten klype sukker. Kjempedigg! Ah, det hørtes knallgodt ut! Det blir i morgen, for nå fikk jeg besøk så det blir taco i dag. 0 Siter
Speak Skrevet 7. januar 2009 Skrevet 7. januar 2009 [quote name=Shira )' timestamp='1231334312' post='4058110] Takk ) Ananasen kom dog ikke på min hamburger! ;o) Her er det smak og behag:-) 0 Siter
Gjest Kayia Skrevet 7. januar 2009 Skrevet 7. januar 2009 Fra den andre mat-tråden: http://www.doktoronline.no/forum3/bin/gotomsg.wa2?MessageId=4058198 0 Siter
Gjest Kayia Skrevet 7. januar 2009 Skrevet 7. januar 2009 Uff - dårlig på det der med å likne jeg tydeligvis. Det var denne jeg prøvde å linke til: Hjemmelagde burgere: 1 pakke kjøttdeig/ karbonadedeig + 2 egg + brødrasp (hvetemel i nøden) + 2 fedd hvitløk + krydder (salt, pepper, muskat) = +/- 6 burgere. Bruk gjerne ferdigskivet ost og gode, grove hamburgerbrød (fins på Rema der jeg bor). La hver og en velge fyll (salat, tomat, løk, sylteagurk, ananas, bacon, ost etc). Veldig enkelt, og kan stort gjøres klart på forhånd og varmes i ovnen når dere ønsker å spise. 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 7. januar 2009 Skrevet 7. januar 2009 Her er det smak og behag:-) Jepp ) Det er det fine med hamburger, da kan vi selv velge hva vi vil ha på. Jeg er ganske altspisendes, men ananas og sylteagurk klarer jeg ikke. Guttungen vil ha begge deler på. 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 7. januar 2009 Skrevet 7. januar 2009 Uff - dårlig på det der med å likne jeg tydeligvis. Det var denne jeg prøvde å linke til: Hjemmelagde burgere: 1 pakke kjøttdeig/ karbonadedeig + 2 egg + brødrasp (hvetemel i nøden) + 2 fedd hvitløk + krydder (salt, pepper, muskat) = +/- 6 burgere. Bruk gjerne ferdigskivet ost og gode, grove hamburgerbrød (fins på Rema der jeg bor). La hver og en velge fyll (salat, tomat, løk, sylteagurk, ananas, bacon, ost etc). Veldig enkelt, og kan stort gjøres klart på forhånd og varmes i ovnen når dere ønsker å spise. Nammenam! Takk ) 0 Siter
Gjest Kayia Skrevet 7. januar 2009 Skrevet 7. januar 2009 [quote name=Shira )' timestamp='1231341071' post='4058209] Nammenam! Takk ) Ps. Er eggene store holder det med ett. De blir veldig luftige av egg/ brødblandingen altså. Ah - vi skal ha middag først etter at jr kommer fra trening i dag - Nå ble det plutselig bestemt at det blir burgere på oss også! 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 7. januar 2009 Skrevet 7. januar 2009 Det ble burgere og potetbåter på oss i dag og ) Lager det omtrent likt som mariaflyfly, men uten aioli. Her går det i ketchup og hamburgerdressing ;O) 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 8. januar 2009 Skrevet 8. januar 2009 Ps. Er eggene store holder det med ett. De blir veldig luftige av egg/ brødblandingen altså. Ah - vi skal ha middag først etter at jr kommer fra trening i dag - Nå ble det plutselig bestemt at det blir burgere på oss også! Jeg skulle jo ha burgere i dag, men hadde glemt det faktum at jeg skal på skolen i hele ettermiddag/kveld. Da får det bli i morgen, da er det jo helg og greier ) 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 8. januar 2009 Skrevet 8. januar 2009 Det ble burgere og potetbåter på oss i dag og ) Lager det omtrent likt som mariaflyfly, men uten aioli. Her går det i ketchup og hamburgerdressing ;O) Aioli tror jeg at jeg skal prøve, jeg er ikke så glad i dressing. Sambo derimot vil ha dressing. Så da kjører vi begge deler. Ketchup derimot, det MÅ på! Det er godt med hjemmelaget hamburger, mye mer mettendes mat. ) 0 Siter
Gjest Kayia Skrevet 8. januar 2009 Skrevet 8. januar 2009 [quote name=Shira )' timestamp='1231397418' post='4058705] Jeg skulle jo ha burgere i dag, men hadde glemt det faktum at jeg skal på skolen i hele ettermiddag/kveld. Da får det bli i morgen, da er det jo helg og greier ) Sånn ble det faktisk for meg og. Jeg hadde glemt en avtaler, så vi rakk såvidt bare å varme opp homemade kjøttsuppe fra dagen før. Men jeg har lovt poden at i morgen blir det burgere. Han elsker dem han også - men vil ha litt grillkrydder under osten på sin... 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 8. januar 2009 Skrevet 8. januar 2009 Sånn ble det faktisk for meg og. Jeg hadde glemt en avtaler, så vi rakk såvidt bare å varme opp homemade kjøttsuppe fra dagen før. Men jeg har lovt poden at i morgen blir det burgere. Han elsker dem han også - men vil ha litt grillkrydder under osten på sin... Homemade kjøttsuppe hørtes jo også svært godt ut! 0 Siter
Gjest Kayia Skrevet 8. januar 2009 Skrevet 8. januar 2009 [quote name=Shira )' timestamp='1231421396' post='4059010] Homemade kjøttsuppe hørtes jo også svært godt ut! Du, det er det. Jr hadde med seg to kompiser hjem den dagen så jeg lagde stooor posjon, men jaggu spiste de den nesten opp gitt. Han ene er en skikkelig kresen type, har knapt sett han spise alt i en rett før. Min suppe lages litt sånn på gefylen etter man-tager-det-man-haver-prinsippet, så denne gangen ble det kraft og kjøtt fra helgas elgsteik. I tillegg var det røkt kjøttpølse i kuttet i små terninger, poteter, gulerøtter, søtpotet (i litt større terninger), vanlig hvit løk (i små båter), purreløk og vårløk, og det var - skal vi se - en halv hodekål, og dett var vel dett? Løk, kål, pølse og kjøtt har jeg i bare et par minutter før servering + og salt og pepper selvfølgelig. 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 9. januar 2009 Skrevet 9. januar 2009 Du, det er det. Jr hadde med seg to kompiser hjem den dagen så jeg lagde stooor posjon, men jaggu spiste de den nesten opp gitt. Han ene er en skikkelig kresen type, har knapt sett han spise alt i en rett før. Min suppe lages litt sånn på gefylen etter man-tager-det-man-haver-prinsippet, så denne gangen ble det kraft og kjøtt fra helgas elgsteik. I tillegg var det røkt kjøttpølse i kuttet i små terninger, poteter, gulerøtter, søtpotet (i litt større terninger), vanlig hvit løk (i små båter), purreløk og vårløk, og det var - skal vi se - en halv hodekål, og dett var vel dett? Løk, kål, pølse og kjøtt har jeg i bare et par minutter før servering + og salt og pepper selvfølgelig. Å, det høres knallgodt ut! Kan jeg komme på middag? 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.