Gå til innhold

Hva skal jeg servere gjestene?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg er ikke kokk av yrke, men setter også utrolig pris på å bli servert mat! :-) Selv med ganske enkel kokkelering, så er det en del jobb med å ha gjester. Ikke bare matlaging, men rydding, handling etc - alt dette som vertinnen gjør for at vi som gjester skal komme og og bare sitte og bli servert - herlig!! :-)

Jeg setter veldig pris på god mat, men jeg setter enda mer pris på godt selskap, så hvis folk ikke inviterer fordi man frykter alt slitet med å lage alskens mat fra bunnen av osv, synes jeg at vi kan treffes over en take away pizza (og det selv om dette er noe jeg forbinder med overtidsmat og dermed _jobb_ *he he*)

Men jeg er ikke så "kul" selv at jeg inviterer folk og så sier at det ble visst bare Peppes i dag, folkens! ;-) Så når man har nådd en viss alder og familiesituasjon, forventes det at man flesker til adskillig mer enn som så.

''Men jeg er ikke så "kul" selv at jeg inviterer folk og så sier at det ble visst bare Peppes i dag, folkens! ;-) Så når man har nådd en viss alder og familiesituasjon, forventes det at man flesker til adskillig mer enn som så.

''

Hehe, helt enig. Jeg lurer på når det skillet egentlig gikk, for jeg kunne funnet på å gjøre det slik tidligere. :)

  • Svar 152
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • morsan

    29

  • mariaflyfly

    28

  • Lotte :o)

    15

  • Lillemus

    14

Mest aktive i denne tråden

Skrevet

Jeg er ikke kokk av yrke, men setter også utrolig pris på å bli servert mat! :-) Selv med ganske enkel kokkelering, så er det en del jobb med å ha gjester. Ikke bare matlaging, men rydding, handling etc - alt dette som vertinnen gjør for at vi som gjester skal komme og og bare sitte og bli servert - herlig!! :-)

Jeg setter veldig pris på god mat, men jeg setter enda mer pris på godt selskap, så hvis folk ikke inviterer fordi man frykter alt slitet med å lage alskens mat fra bunnen av osv, synes jeg at vi kan treffes over en take away pizza (og det selv om dette er noe jeg forbinder med overtidsmat og dermed _jobb_ *he he*)

Men jeg er ikke så "kul" selv at jeg inviterer folk og så sier at det ble visst bare Peppes i dag, folkens! ;-) Så når man har nådd en viss alder og familiesituasjon, forventes det at man flesker til adskillig mer enn som så.

''Så når man har nådd en viss alder og familiesituasjon, forventes det at man flesker til adskillig mer enn som så''

Det kommer an på i hvilken sammenheng man inviterer.

Hvis vi skriftlig inviterer flere gjester, forventes det litt mer.

Men hvis vi bare inviterer et par med barn en lørdag, så er en enkel middag helt greit. kanskje ikke Peppes da, men en hjemmelaget pizza er ok.

Skrevet

''Så når man har nådd en viss alder og familiesituasjon, forventes det at man flesker til adskillig mer enn som så''

Det kommer an på i hvilken sammenheng man inviterer.

Hvis vi skriftlig inviterer flere gjester, forventes det litt mer.

Men hvis vi bare inviterer et par med barn en lørdag, så er en enkel middag helt greit. kanskje ikke Peppes da, men en hjemmelaget pizza er ok.

Det er jeg _helt_ enig med deg i! :-)

Vi har f eks benyttet oss av pizzatrikset eller annen take away når vi har familiebursdag for sønnen vår. Det er da som regel midt i uka og alle kommer rett fra jobb (inklusive oss selv). det er masse barn med, og man må "få unna" middagen slik at man rekker å spise kake før alle må hjem og legge ungene sine (sønnen vår har en del yngre søskenbarn som kommer sammen med tantene og onklene).

Og søsteren min og jeg har flere ganger hatt felles take away-middag med våre familier der maten attpåtil er på spleising;-) Vi synes det er adskillig mer behagelig å spise maten hjemme i egen stue enn på restaurant - særlig da barna var mindre.

Skrevet

Det er jeg _helt_ enig med deg i! :-)

Vi har f eks benyttet oss av pizzatrikset eller annen take away når vi har familiebursdag for sønnen vår. Det er da som regel midt i uka og alle kommer rett fra jobb (inklusive oss selv). det er masse barn med, og man må "få unna" middagen slik at man rekker å spise kake før alle må hjem og legge ungene sine (sønnen vår har en del yngre søskenbarn som kommer sammen med tantene og onklene).

Og søsteren min og jeg har flere ganger hatt felles take away-middag med våre familier der maten attpåtil er på spleising;-) Vi synes det er adskillig mer behagelig å spise maten hjemme i egen stue enn på restaurant - særlig da barna var mindre.

''Og søsteren min og jeg har flere ganger hatt felles take away-middag med våre familier der maten attpåtil er på spleising;-) Vi synes det er adskillig mer behagelig å spise maten hjemme i egen stue enn på restaurant - særlig da barna var mindre.

''

Høres kjent ut. :) Min svoger og svigerinne bor i nabohuset. Vi har ofte praktisert fellesmiddag, der den som er først hjemme lager middag til begge familiene. Vi bytter på hvem som lager maten, og det skal være vanlige middager. Det er egentlig veldig hyggelig, og det er jo ikke mye pes å lage f.eks pastasaus eller en gryterett til 4 personer ekstra. :) Og så er det helt nydelig å komme til ferdig middag en gang i blant. :)

Gjest Elextra
Skrevet

''Men jeg er ikke så "kul" selv at jeg inviterer folk og så sier at det ble visst bare Peppes i dag, folkens! ;-) Så når man har nådd en viss alder og familiesituasjon, forventes det at man flesker til adskillig mer enn som så.

''

Hehe, helt enig. Jeg lurer på når det skillet egentlig gikk, for jeg kunne funnet på å gjøre det slik tidligere. :)

''Hehe, helt enig. Jeg lurer på når det skillet egentlig gikk, for jeg kunne funnet på å gjøre det slik tidligere. :)''

For en del år siden tok jeg meg sjelden råd til Peppes- eller annen take-away-mat. Det er ikke bare min økonomi som har endret seg, det er også en generell endring i samfunnet, tror jeg. Skal vel ikke si Peppes noen gang har vært "høystatusmat", men det hadde nok likevel noe høyere status for en del år siden (usikker på når skillet gikk).

Skrevet

''Hehe, helt enig. Jeg lurer på når det skillet egentlig gikk, for jeg kunne funnet på å gjøre det slik tidligere. :)''

For en del år siden tok jeg meg sjelden råd til Peppes- eller annen take-away-mat. Det er ikke bare min økonomi som har endret seg, det er også en generell endring i samfunnet, tror jeg. Skal vel ikke si Peppes noen gang har vært "høystatusmat", men det hadde nok likevel noe høyere status for en del år siden (usikker på når skillet gikk).

Jeg er enig i at det nok kan være en endring generelt i samfunnet, ja, men tror nok at alder/økonomi ikke er uvesentlig.

Tanken slo meg i fjor en gang mens vi satt og spiste overtidsmiddag, og jeg tenkte at nå er jeg jammen lei pizza, så sa en av de unge, nyutdannede kollegene at hun ikke kunne husket sist hun hadde spist take away fra Peppes! ;-)

Jeg fikk litt følelsen av at jeg var kua som hadde glemt hvordan det var å være kalv.

Skrevet

''Og søsteren min og jeg har flere ganger hatt felles take away-middag med våre familier der maten attpåtil er på spleising;-) Vi synes det er adskillig mer behagelig å spise maten hjemme i egen stue enn på restaurant - særlig da barna var mindre.

''

Høres kjent ut. :) Min svoger og svigerinne bor i nabohuset. Vi har ofte praktisert fellesmiddag, der den som er først hjemme lager middag til begge familiene. Vi bytter på hvem som lager maten, og det skal være vanlige middager. Det er egentlig veldig hyggelig, og det er jo ikke mye pes å lage f.eks pastasaus eller en gryterett til 4 personer ekstra. :) Og så er det helt nydelig å komme til ferdig middag en gang i blant. :)

Hørtes utrolig deilig ut!

Gjest Elextra
Skrevet

Jeg er enig i at det nok kan være en endring generelt i samfunnet, ja, men tror nok at alder/økonomi ikke er uvesentlig.

Tanken slo meg i fjor en gang mens vi satt og spiste overtidsmiddag, og jeg tenkte at nå er jeg jammen lei pizza, så sa en av de unge, nyutdannede kollegene at hun ikke kunne husket sist hun hadde spist take away fra Peppes! ;-)

Jeg fikk litt følelsen av at jeg var kua som hadde glemt hvordan det var å være kalv.

Det har du sikkert rett i.

Barna mine synes det beste i verden er å gå på McDonad's...

Skrevet

Jeg er enig i at det nok kan være en endring generelt i samfunnet, ja, men tror nok at alder/økonomi ikke er uvesentlig.

Tanken slo meg i fjor en gang mens vi satt og spiste overtidsmiddag, og jeg tenkte at nå er jeg jammen lei pizza, så sa en av de unge, nyutdannede kollegene at hun ikke kunne husket sist hun hadde spist take away fra Peppes! ;-)

Jeg fikk litt følelsen av at jeg var kua som hadde glemt hvordan det var å være kalv.

Jeg tror også alder spiller en rolle. Da sønnen min var liten, lagte jeg veldig lite mat fra scratch. Jeg kunne f.eks. ikke lage hvit saus, og husker at jeg nesten trodde jeg hadde finni opp hjulet da jeg klarte å lage fiskeboller i hvit saus etter mormors anvisninger. ;) Jeg brukte veldig mye halvfabrikata. *huff*

Nå lager jeg det meste fra bunnen av, og det smaker så utrolig mye bedre.

Skrevet

Det har du sikkert rett i.

Barna mine synes det beste i verden er å gå på McDonad's...

;-) Min også. Han kan nesten ikke skjønne hvorfor vi istedet vil gå på en annen restaurant med annet utvalgt for oss, og der han kan få en burger til 120 kroner...;-)

Skrevet

Det har du sikkert rett i.

Barna mine synes det beste i verden er å gå på McDonad's...

''Barna mine synes det beste i verden er å gå på McDonad's...''

Høres ikke _helt_ ukjent ut ;-)

Skrevet

Jeg tror også alder spiller en rolle. Da sønnen min var liten, lagte jeg veldig lite mat fra scratch. Jeg kunne f.eks. ikke lage hvit saus, og husker at jeg nesten trodde jeg hadde finni opp hjulet da jeg klarte å lage fiskeboller i hvit saus etter mormors anvisninger. ;) Jeg brukte veldig mye halvfabrikata. *huff*

Nå lager jeg det meste fra bunnen av, og det smaker så utrolig mye bedre.

*hehe* du skriver så utrolig bra! Snakk om utvikling i matveien! Jeg er nesten imponert over hvor "dårlig" du var til å lage mat for få år siden - nå fremstår du som _den_ gourmetkokken! :-)

Egentlig tror jeg du har havnet på feil hylle her i livet. *s* Din misjon er fra nå av å knuse Viestad med en mye bedre spalte + et program som får han til å se ut som en dott i forhold. Det hadde vært så kult!!! Jeg har en idè om hvem som kunne vært lærevillig håndlanger i programmet ditt også ;-)))

Skrevet

''Så når man har nådd en viss alder og familiesituasjon, forventes det at man flesker til adskillig mer enn som så''

Det kommer an på i hvilken sammenheng man inviterer.

Hvis vi skriftlig inviterer flere gjester, forventes det litt mer.

Men hvis vi bare inviterer et par med barn en lørdag, så er en enkel middag helt greit. kanskje ikke Peppes da, men en hjemmelaget pizza er ok.

''så er en enkel middag helt greit. kanskje ikke Peppes da, men en hjemmelaget pizza er ok.''

Sukk. Jeg synes ikke hjemmelaget pizza er en "enkel middag",- hvilket mine barn nok lider under. Synes det er litt styr med å lage pizza.

Skrevet

[quote name=Lotte :o)' timestamp='1231410114' post='4058831]

*hehe* du skriver så utrolig bra! Snakk om utvikling i matveien! Jeg er nesten imponert over hvor "dårlig" du var til å lage mat for få år siden - nå fremstår du som _den_ gourmetkokken! :-)

Egentlig tror jeg du har havnet på feil hylle her i livet. *s* Din misjon er fra nå av å knuse Viestad med en mye bedre spalte + et program som får han til å se ut som en dott i forhold. Det hadde vært så kult!!! Jeg har en idè om hvem som kunne vært lærevillig håndlanger i programmet ditt også ;-)))

Ja til flyfly på TV!! :-)

Den syngende og breikjefta kokken! *he he*

Skrevet

''så er en enkel middag helt greit. kanskje ikke Peppes da, men en hjemmelaget pizza er ok.''

Sukk. Jeg synes ikke hjemmelaget pizza er en "enkel middag",- hvilket mine barn nok lider under. Synes det er litt styr med å lage pizza.

Kommer an på hvordan du lager den hjemmelagede pizzaen, det:-)

Jeg er så heldig å ha en sønn som synes pepperoni er toppen av alt når det gjelder pizza, så da går det superfort å lage pizzaen selv! Tar ihvertfall ikke lenger tid enn grandiosa, for mens ovnen varmer seg ordner jeg deigen, slenger på pepperonien etc.

Skrevet

''så er en enkel middag helt greit. kanskje ikke Peppes da, men en hjemmelaget pizza er ok.''

Sukk. Jeg synes ikke hjemmelaget pizza er en "enkel middag",- hvilket mine barn nok lider under. Synes det er litt styr med å lage pizza.

Det tar litt med deigen som skal heves og slikt, men det er veldig godt ja:-)

En annen enkel variant vi bruker av og til når det bare er oss, er vi bruker tacolomper til bunn og tar på diverse vi har i kjøleskapet.

Det blir en veldig tynn pizza det da, men det er også veldig godt.

Skrevet

;-) Min også. Han kan nesten ikke skjønne hvorfor vi istedet vil gå på en annen restaurant med annet utvalgt for oss, og der han kan få en burger til 120 kroner...;-)

*Hehe* Og kvaliteten på burgeren er et par hakk bedre i tillegg? ;)

Vært på Mecca? Nå er jo guttungen din litt i største laget blitt, da. ;)http://www.mecca.no/

Skrevet

[quote name=Lotte :o)' timestamp='1231410114' post='4058831]

*hehe* du skriver så utrolig bra! Snakk om utvikling i matveien! Jeg er nesten imponert over hvor "dårlig" du var til å lage mat for få år siden - nå fremstår du som _den_ gourmetkokken! :-)

Egentlig tror jeg du har havnet på feil hylle her i livet. *s* Din misjon er fra nå av å knuse Viestad med en mye bedre spalte + et program som får han til å se ut som en dott i forhold. Det hadde vært så kult!!! Jeg har en idè om hvem som kunne vært lærevillig håndlanger i programmet ditt også ;-)))

''Jeg er nesten imponert over hvor "dårlig" du var til å lage mat for få år siden - nå fremstår du som _den_ gourmetkokken! :-)''

Det er sant, jeg var faktisk helt dynge til å lage mat. Jeg svei salat, omtrent. ;) Interessene forandrer seg heldigvis. :) Jeg er på ingen måte noen gourmetkokk nå, men har lært veldig mye av naboen, og så er kjæresten mye bedre til å lage mat enn meg. Han er sånn som leser kokebøker som skjønnlitteratur. :)

''Egentlig tror jeg du har havnet på feil hylle her i livet. *s* Din misjon er fra nå av å knuse Viestad med en mye bedre spalte + et program som får han til å se ut som en dott i forhold. Det hadde vært så kult!!! Jeg har en idè om hvem som kunne vært lærevillig håndlanger i programmet ditt også ;-)))

''

Irritasjonen min mot dusten Viestad går først og fremst på at han liksom står fram som en profesjonell kokk, så jeg skal holde meg for god til å lage matprogrammer. ;) Det er mye bedre med han hobbykokken i VG på lørdager, han er helt åpen på at han er fotograf av yrke, men digger å lage mat. Det er jo noe helt annet. Viestad er bare en wannabe som vil vanke med de store gutta. Pretensiøse nisse.

Bent Stiansen skreiv et leserinnlegg om akkurat dette for litt sida. Han sa noe om at han var stolt av yrket sitt og det var ikke noe han blei mer glad for enn at andre også brant for matlaging. Men han ville gjerne ha seg frabedt at de pådro seg en kokketittel av den grunn. Ikke vanskelig å skjønne hvem dette må ha vært myta på.

Det er det jeg har sagt tidligere om misjonær og misjonærstilling, bare sagt på en penere måte. ;)

Skrevet

Ja til flyfly på TV!! :-)

Den syngende og breikjefta kokken! *he he*

*knegg*

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...