Gå til innhold

Fiskegrateng


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei.

Vil du dele din beste oppskrift på hjemmelaget fiskegrateng? Den må selvfølgelig være enkel,sunn og god :-)

Takk for svar.

Skrevet

Lag en stor porsjon hvit saus fra bunnen av, tilsett litt revet muskattnøtt og smak til med salt og pepper. Tilsett fisk i terninger. Jeg pleier å bruke røkt kolje, det gir veldig god smak. Da må du trekke fisken først og få av skinnet. Enkelt å bruke ferdige frosne fileter, da bare tiner du dem litt og skjærer opp i terninger og hiver oppi gryta. La det stå og trekke litt.

La avkjøle litt og tilsett 4 egg som røres godt inn.

Tilsett litt kokt makaroni hvis dere liker det.

Ha hele smørja i en stor ildfast form og steik ved 200 grader i ca 45 min. Kanskje litt mer hvis det er en stor form.

Serveres med gulrøtter og evt kokte poteter.

Skrevet

Lag en stor porsjon hvit saus fra bunnen av, tilsett litt revet muskattnøtt og smak til med salt og pepper. Tilsett fisk i terninger. Jeg pleier å bruke røkt kolje, det gir veldig god smak. Da må du trekke fisken først og få av skinnet. Enkelt å bruke ferdige frosne fileter, da bare tiner du dem litt og skjærer opp i terninger og hiver oppi gryta. La det stå og trekke litt.

La avkjøle litt og tilsett 4 egg som røres godt inn.

Tilsett litt kokt makaroni hvis dere liker det.

Ha hele smørja i en stor ildfast form og steik ved 200 grader i ca 45 min. Kanskje litt mer hvis det er en stor form.

Serveres med gulrøtter og evt kokte poteter.

Bruker du ha noe på toppen før du steker det?

Skrevet

Bruker du ha noe på toppen før du steker det?

Nope. :)

Skrevet

Bruker du ha noe på toppen før du steker det?

Jeg pleier å ha løk i også, og brødrasp på toppen.

Gjest ViViola
Skrevet

Jeg lager tykk, hvit saus fra bunnen, bruker bare salt og pepper som krydder.

Slenger oppi 2-3 egg mens jeg rører.

Har i fisk, hva jeg enn har - bruker alltid rester etter tidligere middager til dette. Laks, torsk, kolje - you name it. Også er vi alle så glad i makaroni at det også havner oppi (ferdig kokte, altså).

Opp i ildfast form (bruker brødformer på 2 liter, passer akkurat til oss), og har på brødrasp på toppen. Steker vel 45 min eller noe sånt i vannbad på 180 grader.

Slukes! :-)

Skrevet

Jeg lager tykk, hvit saus fra bunnen, bruker bare salt og pepper som krydder.

Slenger oppi 2-3 egg mens jeg rører.

Har i fisk, hva jeg enn har - bruker alltid rester etter tidligere middager til dette. Laks, torsk, kolje - you name it. Også er vi alle så glad i makaroni at det også havner oppi (ferdig kokte, altså).

Opp i ildfast form (bruker brødformer på 2 liter, passer akkurat til oss), og har på brødrasp på toppen. Steker vel 45 min eller noe sånt i vannbad på 180 grader.

Slukes! :-)

Brødrasp,er det noen man kan få kjøpt eller lager mat det selv?

Gjest annlovinda
Skrevet

Brødrasp,er det noen man kan få kjøpt eller lager mat det selv?

Du får kjøpt det i butikken. Men kan så klart lage det selv også, og sikkert mye billigere

Skrevet

Brødrasp,er det noen man kan få kjøpt eller lager mat det selv?

Jeg så et tips på Jamie Oliver her om dagen: Bruk en halv pakke cream crackers (sånne Kapteinkjeks funker sikkert utmerket, hvis det fortsatt finnes!), pakk dem inn i et kjøkkenhåndkle og slå løs med kjevle. Vips, så har du brødrasp. :)

Skrevet

Jeg ser at de fleste her har 2-4 egg opp i sausen. Jeg bruker alltid bare eggeplommen i sausen. Eggehviten stivpiskes og røres lett inn i saus (med fisk og makaroni) til slutt. Dette gir en _mye_ bedre grateng om du liker den lett og luftig:-)

Skrevet

Du får kjøpt det i butikken. Men kan så klart lage det selv også, og sikkert mye billigere

Hvordan lager man det?

Gjest annlovinda
Skrevet

Hvordan lager man det?

Tørk brødet skikkelig ( i ovn på 50-100 grader til det er tørt) Avkjøl, putt bitene i en plastpose, og knus de med å kjevle over posen.

Gjest ViViola
Skrevet

Brødrasp,er det noen man kan få kjøpt eller lager mat det selv?

Man kan lage selv av tørt brød, bare rasper det opp - men jeg har kjøpt en pose på Coop.

Skrevet

1 pose hvit saus, laget med 5 dl melk. 3 dl fiberrik makaroni og en finhakket løk kokes opp sausen til makaronien er ferdig. Ta til side og ha i 2 dl ost, 1 raspet gulrot, fisk og 3 egg etter at det er ferdig kokt. Ha i ildfast smurt form og stek i 40 minutter på 225 grader.

Skrevet

1 pose hvit saus, laget med 5 dl melk. 3 dl fiberrik makaroni og en finhakket løk kokes opp sausen til makaronien er ferdig. Ta til side og ha i 2 dl ost, 1 raspet gulrot, fisk og 3 egg etter at det er ferdig kokt. Ha i ildfast smurt form og stek i 40 minutter på 225 grader.

Skal være brødrasp på toppen, det glemte jeg!

Skrevet

Jeg ser at de fleste her har 2-4 egg opp i sausen. Jeg bruker alltid bare eggeplommen i sausen. Eggehviten stivpiskes og røres lett inn i saus (med fisk og makaroni) til slutt. Dette gir en _mye_ bedre grateng om du liker den lett og luftig:-)

Nei, det gidder jeg ikke bale med. Greit at den blir luftigere av det, men smaken er nå den samme uansett.

Skrevet

Du får kjøpt det i butikken. Men kan så klart lage det selv også, og sikkert mye billigere

''og sikkert mye billigere''

Det er nå ikke de store mengdene brødrasp som går pr gang, så de voldsomme utgiftene blir det ikke uansett. Men har man knusktørt brød liggende kan man selvsagt bruke det til noe fornuftig.

Skrevet

1 pose hvit saus, laget med 5 dl melk. 3 dl fiberrik makaroni og en finhakket løk kokes opp sausen til makaronien er ferdig. Ta til side og ha i 2 dl ost, 1 raspet gulrot, fisk og 3 egg etter at det er ferdig kokt. Ha i ildfast smurt form og stek i 40 minutter på 225 grader.

2 dl ost?

mener du kremost da eller revet hvit ost?

Skrevet

2 dl ost?

mener du kremost da eller revet hvit ost?

Revet hvit ost, kjempegodt i gratenger.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...