Gjest høppesen Skrevet 22. juni 2009 Skrevet 22. juni 2009 Hadde tenkt å gå igang med å lage sveler, men ser at kefiren gikk ut på dato den 17. For 5 dager siden altså. Kan jeg ta sjansen på å bruke den? Har stått i kjøleskap hele tiden selvsagt, men er åpnet. 0 Siter
Lillemus Skrevet 22. juni 2009 Skrevet 22. juni 2009 Gammel melk (som er "bare" sur) er super til de fleste typer baking! Sveler, vafler, lapper, pannekaker, boller og brød. ) 0 Siter
waxo Skrevet 22. juni 2009 Skrevet 22. juni 2009 Gammel melk (som er "bare" sur) er super til de fleste typer baking! Sveler, vafler, lapper, pannekaker, boller og brød. ) Hva mener du med "bare" sur? Har aldri brukt melkeprodukter som har gått over dato, bruker ikke melk som går ut om to dager heller jeg. 0 Siter
waxo Skrevet 22. juni 2009 Skrevet 22. juni 2009 Det ville iallefall oldemor ha gjort. Ho dytter så mye rart i vaffelrøra, at jeg sliter med å spise de :-) 0 Siter
morsan Skrevet 22. juni 2009 Skrevet 22. juni 2009 Det ville iallefall oldemor ha gjort. Ho dytter så mye rart i vaffelrøra, at jeg sliter med å spise de :-) LOL! (Ser forresten at du bruker presensformen - lever oldemoren din fortsatt?) 0 Siter
calendula Skrevet 22. juni 2009 Skrevet 22. juni 2009 Hva mener du med "bare" sur? Har aldri brukt melkeprodukter som har gått over dato, bruker ikke melk som går ut om to dager heller jeg. Det viser bare at vi har det litt for godt her i landet. Det meste kan spises langt over det som står som holdbarhetsdato. Det er bare å lukte/smake på det hvis det har gått litt over dato... 0 Siter
waxo Skrevet 22. juni 2009 Skrevet 22. juni 2009 LOL! (Ser forresten at du bruker presensformen - lever oldemoren din fortsatt?) hehe, det er ikke min oldemor :-) Er barna mine sin, og bestemor til min mann :-) Men alle kaller ho oldemor :-) 0 Siter
waxo Skrevet 22. juni 2009 Skrevet 22. juni 2009 Det viser bare at vi har det litt for godt her i landet. Det meste kan spises langt over det som står som holdbarhetsdato. Det er bare å lukte/smake på det hvis det har gått litt over dato... Prøver å lukte og smake innimellom hvis jeg er usikker. Men da blir jeg bare usikker på hvordan det skal lukte/ smake. Men jeg er ganske flink til å ikke ha for mye i kjøleskapet da, veldig lite jeg trenger å hive :-) 0 Siter
Katt-ja Skrevet 22. juni 2009 Skrevet 22. juni 2009 Hva mener du med "bare" sur? Har aldri brukt melkeprodukter som har gått over dato, bruker ikke melk som går ut om to dager heller jeg. Litt hysterisk? ;-) Melk er som regel helt fin til et par dager over datoen, den. Med mindre den har vært ut og inn i kjøleskapet stadig vekk, da. Rømme/kefir/youghurt er som regel gode lenge etter datoen. En uke over pleier ikke å være noe problem. 0 Siter
Lillemus Skrevet 22. juni 2009 Skrevet 22. juni 2009 Hva mener du med "bare" sur? Har aldri brukt melkeprodukter som har gått over dato, bruker ikke melk som går ut om to dager heller jeg. Når jeg sier "bare" sur så mener jeg melk som fremdeles er flytende. Melk / fløte som kommer ut av kartongen i klumper bruker jeg ikke. Hva gjør du med melk som går ut på dato om to dager da? Kaster den??? Det er rent sløseri. 0 Siter
Gjest Meieristen Skrevet 22. juni 2009 Skrevet 22. juni 2009 Hva mener du med "bare" sur? Har aldri brukt melkeprodukter som har gått over dato, bruker ikke melk som går ut om to dager heller jeg. ''Har aldri brukt melkeprodukter som har gått over dato, bruker ikke melk som går ut om to dager heller jeg.'' Her i landet har vi holdbarhetsdato på melk som er tilpasset den aller, aller dårligste melka. Altså, den melka som kanskje har vært oppbevart i et litt for varmt rom, f.eks. Og selv denne melka, som er av såkalt dårligst kvalitet, klarer seg fint over holdbarhetsdato, minst 3 dager om den ikke er åpnet. Den aller beste melka, den som kommer fra de beste kyrene og som er oppbevart på maksimalt god måte hele veien, den klarer seg fint opptil 3 uker etter holdbarhetsdato i uåpnet kartong. I åpnet karton kan den fint leve inntil 1,5-2 uker etter holdbarhetsdato. Så - ingen fare, du er mer enn trygg om du holder deg til holdbarhetsdatoen. 0 Siter
morsan Skrevet 22. juni 2009 Skrevet 22. juni 2009 hehe, det er ikke min oldemor :-) Er barna mine sin, og bestemor til min mann :-) Men alle kaller ho oldemor :-) Åja, he he. :-) 0 Siter
Tralla Skrevet 22. juni 2009 Skrevet 22. juni 2009 Jeg er pysete med melkeprodukter og hadde ikke brukt den. Kan strekke meg til dagen etter datostemplingen, men ikke noe særlig mer. 0 Siter
waxo Skrevet 22. juni 2009 Skrevet 22. juni 2009 Når jeg sier "bare" sur så mener jeg melk som fremdeles er flytende. Melk / fløte som kommer ut av kartongen i klumper bruker jeg ikke. Hva gjør du med melk som går ut på dato om to dager da? Kaster den??? Det er rent sløseri. Passer på å ikke ha mer melk i kjøla enn det som blir brukt. Kjøper 3 liter om gangen og da er det vekk på et par dager. 0 Siter
waxo Skrevet 22. juni 2009 Skrevet 22. juni 2009 Litt hysterisk? ;-) Melk er som regel helt fin til et par dager over datoen, den. Med mindre den har vært ut og inn i kjøleskapet stadig vekk, da. Rømme/kefir/youghurt er som regel gode lenge etter datoen. En uke over pleier ikke å være noe problem. Mulig det er hydterisk, men jeg har ikke behov for å handle så mye om gangen at jeg blir sittende igjen med ting som går over dato, som regel er det tomt og må fylles opp mange dager før dato. Også mindre som blir kastet når man spiser kjøla tom hver gang. 0 Siter
Lillemus Skrevet 23. juni 2009 Skrevet 23. juni 2009 Passer på å ikke ha mer melk i kjøla enn det som blir brukt. Kjøper 3 liter om gangen og da er det vekk på et par dager. Da er det jo ikke noe problem. ) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.