Gå til innhold

Å legge opp bukser


Anbefalte innlegg

Gjest tjukkasen
Skrevet

Jeg er bare 155 høy og i det siste har jeg lagt litt på meg. Må ha størrelse 40 i bukser. Da jeg brukte størrelse 36 var det lett å finne bukser med riktig lengde, nå er det håpløst.

Jeg er ikke flink til å legge opp bukser, og jeg liker ikke sy. Hvilke butikker legger opp bukser for meg?

Skrevet

Jeg tviler på at du får gjort det på H&M for å si det sånn, men mer "eksklusive" forretninger gjør det vel fremdeles.

På den annen side - har du symaskin og saks tar det deg max. 10 min å sy opp en bukse...

Gjest Elextra
Skrevet

I de fleste forretninger får man vel lagt opp bukser man kjøper? Vanligvis må man betale 100-150 kr. for det.

Men som Lillemus antyder er det godt mulig man ikke får gjort det på H&M.

Jeg synes ikke det er så enkelt å sy opp bukser pent, og får det gjort i forretningen om jeg kan.

Skrevet

Jeg tviler på at du får gjort det på H&M for å si det sånn, men mer "eksklusive" forretninger gjør det vel fremdeles.

På den annen side - har du symaskin og saks tar det deg max. 10 min å sy opp en bukse...

Nå er jeg meget dreven med håndarbeid og symaskinen og har sydd opp x-antall bukser. 10 minutter høres litt lite ut skal en gjøre det pent... men setter en derimot av 30 minutter, med prøving, klipping, sying, stryking, så tror jeg det er mer realistisk. En halvtimes tid er ikke så lenge det heller :)

Skrevet

Nå er jeg meget dreven med håndarbeid og symaskinen og har sydd opp x-antall bukser. 10 minutter høres litt lite ut skal en gjøre det pent... men setter en derimot av 30 minutter, med prøving, klipping, sying, stryking, så tror jeg det er mer realistisk. En halvtimes tid er ikke så lenge det heller :)

Stryking?! Jeg er ikke sååå blånøye når jeg syr opp mine egne dongeribukser akkurat så et kvarter da, men ikke lenger enn det.

Skrevet

Stryking?! Jeg er ikke sååå blånøye når jeg syr opp mine egne dongeribukser akkurat så et kvarter da, men ikke lenger enn det.

Har man gått på husflidskolen, slipper man ingenting fra sine hender uten stryking :D

Skrevet

Har man gått på husflidskolen, slipper man ingenting fra sine hender uten stryking :D

Jeg har da sannelig husmorskole fra ørten år tilbake, men strykejernet tar jeg ikke i med mindre det er høyst nødvendig! Hvilket vil si bunadskjorta og ungenes penstas til jul og 17. mai... :o)

Skrevet

Jeg har da sannelig husmorskole fra ørten år tilbake, men strykejernet tar jeg ikke i med mindre det er høyst nødvendig! Hvilket vil si bunadskjorta og ungenes penstas til jul og 17. mai... :o)

Hehe.---- husmorskole ja. Hadde du gått sømlinjen på husflidskole, hadde du nok tenkt annerledes om den saken ;D

Ingenting jeg har sydd blir tatt i bruk uten at strykejernet har gjort jobben sin. Rett og slett pga. at det ser penest ut slik - og syarbeidet er ikke ferdiggjort før det er støket. Nemlig! :))

Skrevet

Hehe.---- husmorskole ja. Hadde du gått sømlinjen på husflidskole, hadde du nok tenkt annerledes om den saken ;D

Ingenting jeg har sydd blir tatt i bruk uten at strykejernet har gjort jobben sin. Rett og slett pga. at det ser penest ut slik - og syarbeidet er ikke ferdiggjort før det er støket. Nemlig! :))

*Hehe* Jeg er forøvrig helt enig i at det blir penere når man stryker når man syr tynnere stoffer, men jeg har stort sett dongeribukser og da spiller det mindre rolle. :o)

Gjest Elextra
Skrevet

Jeg har da sannelig husmorskole fra ørten år tilbake, men strykejernet tar jeg ikke i med mindre det er høyst nødvendig! Hvilket vil si bunadskjorta og ungenes penstas til jul og 17. mai... :o)

''Jeg har da sannelig husmorskole fra ørten år tilbake''

Har du!? *dåner*

Skrevet

''Jeg har da sannelig husmorskole fra ørten år tilbake''

Har du!? *dåner*

Jepp. :o) 1-årig husholdningsfag het det, men det var bare en nyere variant av den gamle husmorskolen.

Gjest Elextra
Skrevet

Jepp. :o) 1-årig husholdningsfag het det, men det var bare en nyere variant av den gamle husmorskolen.

Imponert nå!

Hvorfor gikk du på det? For å samle poeng til studiekompetanse, av genuin interesse for husstell eller for å få mulighet til å gjøre et godt ekteskap? :P

Skrevet

Imponert nå!

Hvorfor gikk du på det? For å samle poeng til studiekompetanse, av genuin interesse for husstell eller for å få mulighet til å gjøre et godt ekteskap? :P

*Knegg* Jeg kom ikke inn på gymnaset, men hadde tilfeldigvis slengt på husholdningsfag som sisteønske og terskelen for å komme inn der var hakket lavere. :o) Har ikke angret på det da, et koselig og lærerikt skoleår selv om jeg fremdeles ikke kan lage brun saus fra bunnen av, til stooor forlystelse for min kjære selvfølgelig. ;o)

Skrevet

*Knegg* Jeg kom ikke inn på gymnaset, men hadde tilfeldigvis slengt på husholdningsfag som sisteønske og terskelen for å komme inn der var hakket lavere. :o) Har ikke angret på det da, et koselig og lærerikt skoleår selv om jeg fremdeles ikke kan lage brun saus fra bunnen av, til stooor forlystelse for min kjære selvfølgelig. ;o)

Det er klart du kan lage brun saus fra bunnen av:-) Det forutsetter bare at du har en god kraft å lage den på:-)

Skrevet

Det er klart du kan lage brun saus fra bunnen av:-) Det forutsetter bare at du har en god kraft å lage den på:-)

Jeg kan _ikke_ lage brun saus. Sånn er det bare. :o) Hvit saus derimot er jeg en racer på!

Skrevet

Jeg kan _ikke_ lage brun saus. Sånn er det bare. :o) Hvit saus derimot er jeg en racer på!

Du smelter smør i en kjele og lar det bli så varmt at det blir nøttebrunt. Så tilsetter du mel til en passende tykkelse og lar dette surre sammen med smøret til alt har fått nøttebrun farge. Dette er det aller viktigste grunnlaget for å få til en god saus. Så sper du med kraft (eller i verste fall vann/buljong) til passe tykkelse, og tilsetter det du måtte ønske av salt/pepper, soyasaus, brunost, solbærsaft osv. - alt etter som hva du skal bruke sausen til.

Dette er den gode, gammeldagse måten å lage brun saus på. Og det klarer du, og den blir kjempegod:-)

Skrevet

Du smelter smør i en kjele og lar det bli så varmt at det blir nøttebrunt. Så tilsetter du mel til en passende tykkelse og lar dette surre sammen med smøret til alt har fått nøttebrun farge. Dette er det aller viktigste grunnlaget for å få til en god saus. Så sper du med kraft (eller i verste fall vann/buljong) til passe tykkelse, og tilsetter det du måtte ønske av salt/pepper, soyasaus, brunost, solbærsaft osv. - alt etter som hva du skal bruke sausen til.

Dette er den gode, gammeldagse måten å lage brun saus på. Og det klarer du, og den blir kjempegod:-)

Du vet du er på DOL når en tråd om å legge opp bukser, ender med oppskriften på å lage en eller annen matrett "fra bunnen av"...

Skrevet

Du smelter smør i en kjele og lar det bli så varmt at det blir nøttebrunt. Så tilsetter du mel til en passende tykkelse og lar dette surre sammen med smøret til alt har fått nøttebrun farge. Dette er det aller viktigste grunnlaget for å få til en god saus. Så sper du med kraft (eller i verste fall vann/buljong) til passe tykkelse, og tilsetter det du måtte ønske av salt/pepper, soyasaus, brunost, solbærsaft osv. - alt etter som hva du skal bruke sausen til.

Dette er den gode, gammeldagse måten å lage brun saus på. Og det klarer du, og den blir kjempegod:-)

Interessant, Colette! Jeg har kun lest overskriften, og har aldri lagt opp bukser på denne måten *hehe*

Skrevet

[quote name=Lotte :o)' timestamp='1249388307' post='4187535]

Interessant, Colette! Jeg har kun lest overskriften, og har aldri lagt opp bukser på denne måten *hehe*

He...he....:-) Tråder som sklir ut, vet du :-)

Skrevet

Du vet du er på DOL når en tråd om å legge opp bukser, ender med oppskriften på å lage en eller annen matrett "fra bunnen av"...

Ja, ikke sant? :-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...