Lillemus Skrevet 4. august 2009 Skrevet 4. august 2009 Du smelter smør i en kjele og lar det bli så varmt at det blir nøttebrunt. Så tilsetter du mel til en passende tykkelse og lar dette surre sammen med smøret til alt har fått nøttebrun farge. Dette er det aller viktigste grunnlaget for å få til en god saus. Så sper du med kraft (eller i verste fall vann/buljong) til passe tykkelse, og tilsetter det du måtte ønske av salt/pepper, soyasaus, brunost, solbærsaft osv. - alt etter som hva du skal bruke sausen til. Dette er den gode, gammeldagse måten å lage brun saus på. Og det klarer du, og den blir kjempegod:-) Tro meg - jeg har prøvd. Blir ikke spiselig. 0 Siter
Lillemus Skrevet 4. august 2009 Skrevet 4. august 2009 Du vet du er på DOL når en tråd om å legge opp bukser, ender med oppskriften på å lage en eller annen matrett "fra bunnen av"... ''Du vet du er på DOL når en tråd om å legge opp bukser, ender med oppskriften på å lage en eller annen matrett "fra bunnen av"...'' *Ler så jeg griner* 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 4. august 2009 Skrevet 4. august 2009 *Knegg* Jeg kom ikke inn på gymnaset, men hadde tilfeldigvis slengt på husholdningsfag som sisteønske og terskelen for å komme inn der var hakket lavere. ) Har ikke angret på det da, et koselig og lærerikt skoleår selv om jeg fremdeles ikke kan lage brun saus fra bunnen av, til stooor forlystelse for min kjære selvfølgelig. ;o) Hehe, ok. 0 Siter
Lotte :o) Skrevet 4. august 2009 Skrevet 4. august 2009 He...he....:-) Tråder som sklir ut, vet du :-) *s* 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.