Gjest togli 0 0 Skrevet 17. november 2009 Del Skrevet 17. november 2009 Vi spiser nok kylling i diverse varianter et par ganger i uka og da har vi som regel ris og grønnsaker som tilbehør. Ris er jo egentlig enkelt å lage, men jeg irriterer meg over at risrestene sitter så godt fast i bunnen på panna. Min vietnamesiske venninne holdt på å få sjokk når jeg fortalte at jeg kokte ris i vanlig panne, så da skjønte jeg at jeg nok burde investere i en riskoker. Du verden så deilig!! Utrolig greit å bare ha vann, ris og salt i kokeren - slå den på - og vente noen minutter til risen er klar Fastklistret ris er også en saga blott! Har du riskoker? Hvis ikke, så løp og kjøp 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus 80 825 5 415 Skrevet 17. november 2009 Del Skrevet 17. november 2009 ''Du verden så deilig!! Utrolig greit å bare ha vann, ris og salt i kokeren - slå den på - og vente noen minutter til risen er klar :)'' Noen minutter? Skikkelig god ris må koke i 15-20 min, hvor lang tid tar det i riskokeren da? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest clxcø 0 0 Skrevet 17. november 2009 Del Skrevet 17. november 2009 Har det, og er veldig fornøyd jeg også. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
....AV 4 709 0 Skrevet 17. november 2009 Del Skrevet 17. november 2009 Hva er egentlig forskjellen til å koke på vanlig måte? Jeg har ris og vann i en kjele, setter på platen og venter til risen er ferdig. Enklere kan det vanskelig bli. Hvor stor er riskokeren? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
trollemor;o) 5 249 0 Skrevet 17. november 2009 Del Skrevet 17. november 2009 Jepp, jeg har. kjøpte en liten snerten en på rema1000. Alldeles utmerket og veldig lettvint. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust 0 0 Skrevet 17. november 2009 Del Skrevet 17. november 2009 Gevinsten skal være ufattelig stor hvos jeg skal kjøpe inn en dings til kjøkkenet som kun kan brukes til én ting. Jeg synes ris er ufattelig enkelt å koke i en vanlig gryte (og gryta brukes til mye annet også) Det er da ikke mye ris som setter seg fast i bunnen? Litt er det jo, men veldig lite. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
trollemor;o) 5 249 0 Skrevet 17. november 2009 Del Skrevet 17. november 2009 ''Du verden så deilig!! Utrolig greit å bare ha vann, ris og salt i kokeren - slå den på - og vente noen minutter til risen er klar :)'' Noen minutter? Skikkelig god ris må koke i 15-20 min, hvor lang tid tar det i riskokeren da? ca 15-20 minutter. Forskjellen er at den går fra å koke og til å holde varm akkurat når risen er perfekt. Den kan også holdes varm i fem timer og det er supert når vi av og til spiser på forskjellige tidspunkt. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Platina 906 0 Skrevet 17. november 2009 Del Skrevet 17. november 2009 Men riskokeren må vel vaskes den også? Jeg bruker stort sett porsjonsposer med ris. Uøkonomisk, men veldig praktisk. Da trenger man ikke måle opp vann og ris engang. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest trist jente 0 0 Skrevet 17. november 2009 Del Skrevet 17. november 2009 Jepp, jeg har. kjøpte en liten snerten en på rema1000. Alldeles utmerket og veldig lettvint. Aldri hatt noen problemer med å koke ris på vanlig måte med vann og salt i vanlig kjede - men høres jo veldig praktisk ut. Dersom det ikke er så dyrt har jeg lyst til å gi den en sjanse. Trollmor har kjøpt sin på rema 1000 så den er vel kanskje ikke så dyr? Noen som har andre å anbefale? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tusseline 2 171 0 Skrevet 17. november 2009 Del Skrevet 17. november 2009 Jeg har hatt riskoker. Var veldig fornøyd helt fram til det tidspunktet hvor belegget løsnet og blandet seg med risen . Å koke ris i en kjele med teflon- eller titanbelegg er bra, den setter seg ikke fast. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest JUSTaMinute 0 0 Skrevet 17. november 2009 Del Skrevet 17. november 2009 Jeg har bare ris og vann i en bolle jeg, og putter det i mikro'n. Vips, så er det også ferdig. LIke lett å varme opp er de tjo også i mikro'n. Danderer kjøleskapkald mat på en tallerken, tre minutter i mikro'n og det er middag for etternølere. Har ikke plass til en ekstra dings på kjøkkenet. Så brødmaskin, ismaskin og riskoker er ikke noe for meg. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tusseline 2 171 0 Skrevet 17. november 2009 Del Skrevet 17. november 2009 Aldri hatt noen problemer med å koke ris på vanlig måte med vann og salt i vanlig kjede - men høres jo veldig praktisk ut. Dersom det ikke er så dyrt har jeg lyst til å gi den en sjanse. Trollmor har kjøpt sin på rema 1000 så den er vel kanskje ikke så dyr? Noen som har andre å anbefale? Jeg vil faktisk anbefale å ikke kjøpe. Vår kostet 3-400 kr og ble ødelagt. Belegget løsnet etterhvert og blandet seg i risen. Det er mulig andre har andre erfaringer (etter måneder, års bruk) og tips å komme med? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest trist jente 0 0 Skrevet 17. november 2009 Del Skrevet 17. november 2009 Jepp, jeg har. kjøpte en liten snerten en på rema1000. Alldeles utmerket og veldig lettvint. Innlegget mitt kl 23.21 skulle selvfølgelig til trådstarter.. Går mye i surr når jeg poster innlegg - svarer på feil sted. Etter som du har kjøpt din på rema 1000 er den vel ikke så dyr? Vet du om de har den fortsatt? Evt om du kunne skrevet merket så jeg kunne kjøpt tilsvarende et annet sted? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli 0 0 Skrevet 17. november 2009 Del Skrevet 17. november 2009 ''Du verden så deilig!! Utrolig greit å bare ha vann, ris og salt i kokeren - slå den på - og vente noen minutter til risen er klar :)'' Noen minutter? Skikkelig god ris må koke i 15-20 min, hvor lang tid tar det i riskokeren da? Jeg er faktisk litt usikker på hvor lang tid det tar, men vi setter den på når vi starter å steke kyllingen og den stopper av seg selv når risen er ferdigkokt - deretter slåes den autmatisk over på "holde varm" til middagen er klar. Risen smaker nøyaktig likedan som når den kokes på vanlig vis 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest trist jente 0 0 Skrevet 17. november 2009 Del Skrevet 17. november 2009 Jeg vil faktisk anbefale å ikke kjøpe. Vår kostet 3-400 kr og ble ødelagt. Belegget løsnet etterhvert og blandet seg i risen. Det er mulig andre har andre erfaringer (etter måneder, års bruk) og tips å komme med? Det er jo absolutt ikke noe stort behov. Jeg opplever veldig sjelden at risen brenner seg, og ser ikke på riskoking som noe avansert. Ble litt revet med av alle de postive innlegene. Det er jo hauger av spesialutstyr til kjøkken som ikke er nødvendig i det hele tatt.. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli 0 0 Skrevet 17. november 2009 Del Skrevet 17. november 2009 Hva er egentlig forskjellen til å koke på vanlig måte? Jeg har ris og vann i en kjele, setter på platen og venter til risen er ferdig. Enklere kan det vanskelig bli. Hvor stor er riskokeren? Som regel må vannet kokes opp først, før man heller i risen, legger på lokk og skrur ned varmen. Dessuten må man vaske (og evt skrape) kasserollen først. Jeg argumenterte på akkurat samme vis som deg før jeg prøvde riskoker selv 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli 0 0 Skrevet 17. november 2009 Del Skrevet 17. november 2009 Gevinsten skal være ufattelig stor hvos jeg skal kjøpe inn en dings til kjøkkenet som kun kan brukes til én ting. Jeg synes ris er ufattelig enkelt å koke i en vanlig gryte (og gryta brukes til mye annet også) Det er da ikke mye ris som setter seg fast i bunnen? Litt er det jo, men veldig lite. Som jeg skulle sagt det selv - _før_ jeg fikk riskokeren i hus 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli 0 0 Skrevet 17. november 2009 Del Skrevet 17. november 2009 Men riskokeren må vel vaskes den også? Jeg bruker stort sett porsjonsposer med ris. Uøkonomisk, men veldig praktisk. Da trenger man ikke måle opp vann og ris engang. Men risen kleber seg ikke fast, så det holder å skylle bollen risen ble kokt i. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 11 417 0 Skrevet 17. november 2009 Del Skrevet 17. november 2009 Gevinsten skal være ufattelig stor hvos jeg skal kjøpe inn en dings til kjøkkenet som kun kan brukes til én ting. Jeg synes ris er ufattelig enkelt å koke i en vanlig gryte (og gryta brukes til mye annet også) Det er da ikke mye ris som setter seg fast i bunnen? Litt er det jo, men veldig lite. Vi bruker ikke ris så ofte, så jeg koker boil-in-bag når vi først har det ) Da er det ikke et riskorn som sitter fast. Hehe 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli 0 0 Skrevet 17. november 2009 Del Skrevet 17. november 2009 Jeg har hatt riskoker. Var veldig fornøyd helt fram til det tidspunktet hvor belegget løsnet og blandet seg med risen . Å koke ris i en kjele med teflon- eller titanbelegg er bra, den setter seg ikke fast. Vår er ny, så vi får se etterhvert 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.