candyqueen_83 Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Syns det er godt med noen få chips til ja. Men ikke som erstatter for noe av det andre tilbehøret. :0) Synes potetgull er godt til kylling osv, men har ikke prøvd til "sausemiddag". 0 Siter
Gjest togli Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Synes potetgull er godt til kylling osv, men har ikke prøvd til "sausemiddag". Potetgull er dødsgodt til middagspølser, ketchup og sennep - uansett hvor rart det enn høres ut 0 Siter
Gjest mora2 Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Synes potetgull er godt til kylling osv, men har ikke prøvd til "sausemiddag". Det er veldig godt. Men jeg glemmer det alltid.. Men på julaften gjør jeg alltid klar godterboller og kakefat, så da kommer jeg på det. ;p 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Til svineribba liker jeg veldig godt bearnaise og rødkål. 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Sviskene må varmes (og myknes) med ribben siste steketiden. Når det gjelder surkål og rødkål - lager alle gode DOL-mødre denne fra scratch, eller gjør de som jeg og kjøper på pose? Rødkålen har jeg aldri laget selv, og det gidder jeg ikke å bruke tid på heller. Den ferdige smaker utmerket 0 Siter
morsan Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Til svineribba liker jeg veldig godt bearnaise og rødkål. gulp!! Bearnaise?? Like før du begynner å foreslå rekecocktail og stuede tyttebær også? ;-) 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 gulp!! Bearnaise?? Like før du begynner å foreslå rekecocktail og stuede tyttebær også? ;-) Jeg vet det er utrolig sært, men jeg synes bearnaise til svin er så godt. Spesielt om det er råkost med rå løk i på bordet. Det blir bare helt himmelsk 0 Siter
Platina Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Til ribba skal det være mandelpoteter, rødkål, surkål og salt potetgull. Enkelt og greit. Medisterkaker og julepølse får jeg mindre og mindre smaken på for hvert år. Og saus og tyttebær har ingenting sammen med ribbe å gjøre. 0 Siter
morsan Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Jeg vet det er utrolig sært, men jeg synes bearnaise til svin er så godt. Spesielt om det er råkost med rå løk i på bordet. Det blir bare helt himmelsk *S* Kanskje jeg skulle prøvd det ut med ribberestene? :-) 0 Siter
Ysah Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Jeg vet det er utrolig sært, men jeg synes bearnaise til svin er så godt. Spesielt om det er råkost med rå løk i på bordet. Det blir bare helt himmelsk Enig med deg! 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 *S* Kanskje jeg skulle prøvd det ut med ribberestene? :-) Ja, hvis du liker bearnaise Rødkål til er også deilig! 0 Siter
Gjest pepan Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 gulp!! Bearnaise?? Like før du begynner å foreslå rekecocktail og stuede tyttebær også? ;-) Er det noe galt i det da? 0 Siter
morsan Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Ja, hvis du liker bearnaise Rødkål til er også deilig! Ja, jeg liker bearnaise, men spiser det vel bare til biff. 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Ja, jeg liker bearnaise, men spiser det vel bare til biff. Jeg liker også bearnaise til biff, men varierer med en saus jeg lærte av en kokk. Først steiker jeg løk. I sjyen steiker mannen min biff. Han krydrer. I sjyen som er igjen har jeg i en boks Crème Fraîche og litt fløte. Jeg har i litt timian og/eller andre urter, noen dråper Worchestersauce og salt og pepper. Når det er blandet godt blander jeg det med løken og har i en skål. Mannen min elsker den sausen 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 3. desember 2009 Skrevet 3. desember 2009 Salte chips er kjempe godt til brun saus. :0) ''Salte chips er kjempe godt til brun saus. :0) '' URK 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 3. desember 2009 Skrevet 3. desember 2009 Potetgull er dødsgodt til middagspølser, ketchup og sennep - uansett hvor rart det enn høres ut ''Potetgull er dødsgodt til middagspølser, ketchup og sennep - uansett hvor rart det enn høres ut '' Husker mine amerikanske venner gjerne brukte potetgull (chips) til pølser og annen rask mat, og da med ketchup som dip til chipsen! Husker jeg syntes det var godt da, men tror ikke jeg kunne tenke meg det nå. 0 Siter
linko Skrevet 3. desember 2009 Skrevet 3. desember 2009 Vi har ribbe og kjøttkaker 1. juledag og siden jeg var liten fikk vi da (som eneste gang i året) salt potetgull til maten. Kjempegodt, og nå hører det sammen med ribbe... 0 Siter
Spirello Skrevet 3. desember 2009 Forfatter Skrevet 3. desember 2009 Sviskene må varmes (og myknes) med ribben siste steketiden. Når det gjelder surkål og rødkål - lager alle gode DOL-mødre denne fra scratch, eller gjør de som jeg og kjøper på pose? Jeg har overhodet ingen planer om å lage det selv nei ) Ferdigpose blir det her.. mamma pleier også ha det. Spiser det ikke selv, så vet ikke om det er noen forskjell.. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 3. desember 2009 Skrevet 3. desember 2009 Bruker pose, ja. Jeg synes det er like godt. Dvs jeg bruker Parisertype av surkålen. Ett år laget jeg rødkål fra scratch, og det var mye jobb for noe som smakte helt likt som den på pose (bortsett fra ett elelr annet krydder som jeg osgå kunne hatt oppi poserødkålen). Et annet stort pluss med pose, er at den varmes oppå potetene slik at man sparer plass på komfyren. ''Dvs jeg bruker Parisertype av surkålen. '' Er det ikke parisertypen som er litt søtlig? Slik er det i hvertfall med de vanlige sylteagurkene. Selv foretrekker jeg at både sylteagurker og surkål _ikke_ er søtlig, hvilken skal jeg da velge, tro? *amatør* 0 Siter
Gjest majas mamma Skrevet 3. desember 2009 Skrevet 3. desember 2009 På juleaften er det kalkun, med erter, gulerøtter, potetgull, poteter, tyttebærsyltetøy og sylteagurker. Mannen foretrekker fløtesaus til kalkunen mens jeg helst vil ha bare stekesjy. Så de seneste årene har det blitt fløtesaus.Til dessert er det riskrem med mandel og rød saus. 1. dag er det ribbe, med medisterkaker og julepølse, ribbefett, rødkål (fra pose :-( ), erter, potetgull, og poteter. litt usikkert til dessert. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.