Gå til innhold

Parmesanost - erstatning?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hva kan parmesanost best erstattes med i en grateng med bl.a. brokkoli og pølser?

Jeg får tak i revet gulost, mozzarello og first price, eller jeg kan til nød raspe en annen ost.

Skrevet

En med smak, modnet cheddar kanskje. Jeg bruker gresk kefallitiri, men vet ikke om du får tak i det. De pleier å ha det på Vatan i Herslebsgate og den ligger i disken som gresk parmensan og koster 69 kr pr kg. Den kan stekes og smaker veldig godt.

Skrevet

Har du tilgang på manchego? Dersom ikke ville jeg valgt jarlsberg :)

Gjest Elextra
Skrevet

I vanlige dagligvarebutikker får man jo tak i "jukse-parmesan" som godt kan brukes, gjerne sammen med revet vanlig ost.

Ellers går det sikkert bra med bare vanlig reven gulost, men vær forberedt på en mildere smak (det var kanskje meningen).

Skrevet

Har du tilgang på manchego? Dersom ikke ville jeg valgt jarlsberg :)

Manchego kan jeg ikke huske å ha sett, men kan sjekke i morgen.

Skrevet

En med smak, modnet cheddar kanskje. Jeg bruker gresk kefallitiri, men vet ikke om du får tak i det. De pleier å ha det på Vatan i Herslebsgate og den ligger i disken som gresk parmensan og koster 69 kr pr kg. Den kan stekes og smaker veldig godt.

Kefalligtiri får jeg trolig ikke tak i.

Skrevet

Takk for svar! Skal sjekke utvalget i butikken igjen i morgen. Liker best milde oster, så det er mulig jeg ender opp med gulost eller Jarlsberg. Det skal være fetaost i samme retten, og den er både salt og har litt smak.

Skrevet

Manchego kan jeg ikke huske å ha sett, men kan sjekke i morgen.

Det er en spansk tørr ost som ligner ganske mye på parmesan - kjempegod til skinke også :)

Skrevet

Takk for svar! Skal sjekke utvalget i butikken igjen i morgen. Liker best milde oster, så det er mulig jeg ender opp med gulost eller Jarlsberg. Det skal være fetaost i samme retten, og den er både salt og har litt smak.

Jeg ville nok valgt Jarlsberg, bruker den til "alt". Men de fleste butikker har en slags "jukseparmesan", den kan du jo blande inn for å få litt smak?

Mozarella har for lite smak (syns jeg...)

''gulost eller Jarlsberg''

Hva mener du forresten med gulost? Jeg kaller Jarlsberg for gulost, en av flere typer (Norvegia, cheddar, Jarlsberg, Edamer etc...)

Skrevet

Jeg ville nok valgt Jarlsberg, bruker den til "alt". Men de fleste butikker har en slags "jukseparmesan", den kan du jo blande inn for å få litt smak?

Mozarella har for lite smak (syns jeg...)

''gulost eller Jarlsberg''

Hva mener du forresten med gulost? Jeg kaller Jarlsberg for gulost, en av flere typer (Norvegia, cheddar, Jarlsberg, Edamer etc...)

Det står gulosgt på en av ostene på Kiwi, den er fra Tine eller Synnøve. Antar det er Norwegia, Gouda eller Jarlsberg.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...