Gå til innhold

Forvirring...


Annkarin

Anbefalte innlegg

Noe i den duren, vel.

Ellers er det jo snadder med godt brød med hardkokt egg, tomat, (masse) majones og salt & pepper.

Og kylling-curry-salat...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ern.fysiol Randi Norheim

Hei,

Ved familiær hyperkolesterolemi er anbefalingene at man kan spise opp til 2 egg pr uke, du kan derfor sannsynligvis trygt bruke noe egg selv om du skal ha et redusert inntak. Sjekk gjerne opp dette med legen, eller ta kontakt med Lipidklinikken for å få et klart svar på om du kan bruke 2 egg pr uke, i forhold til dine risikofaktorer. Egg er en fantastisk matvare som inneholder proteiner, sunt fett, og nesten alle vitaminer og mineraler (unntatt vitamin C), så om du kan bruke noen egg pr uke er det greit for deg å vite om det er ok. 

Når det gjelder banan, så stemmer det nok ikke at man ikke har funnet noe sunt ved denne. Tvert imot inneholder banan mange stoffer som vi mennesker har nytte av, blant annet sunne plantesteroler som er gunstig ved høyt kolesterol. Den er rik på vitamin A og B6, og inneholder  mineraler som kalium, fosfor, magnesium, sink og selen. Bananen dekker faktisk hele 10 % av ditt kaliumbehov, og kan dermed bidra til en bedre hjertehelse, da kalium demper høyt blodtrykk.

Bananen inneholder kun ca 100 kalorier pr 100 g, altså sparer du 460 kalorier på å spise en banan istedenfor en sjokolade dersom du er søtsugen. Bananen inneholder mindre enn et halvt gram fett, så den øker ikke kolesterolet ditt. Videre gir bananen bedre humør på grunn av dens innhold av tryptofan, som er viktig for hjernens produksjon av seretonin.

Bananen er et lite ferdig emballert fastfood-måltid, som du gjerne kan nyte daglig, og den bidrar med fiber som er gunstig for fordøyelsen, og som virker regulerende på blodsukkeret. I tillegg er banan et godt måltid dersom man sliter med å få sove, da den metter på en behagelig måte, samt at den inneholder litt kobber og magnesium, som er mineraler som kan gi deg bedre søvn. Alt i alt er det ingen grunn til å holde seg unna bananen, men spise den med god samvittighet.

 

Hilsen Randi Vassbotn Norheim

Klinisk ernæringsfysiolog

www.matfordeg.no

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...