ISW Skrevet 2. august 2019 Del Skrevet 2. august 2019 På 31.7.2019 den 21.51, Nicklusheletida skrev: Det ble til at jeg forholdt meg til dette : Så lenge kan du ha maten i fryseren: I listen under ser du eksempler på hvor lenge forskjellige matvarer kan ligge i fryseren før kvaliteten avtar. Kyllingkjøttdeig: 2 måneder Svinekjøtt med fett, pølser, medisterdeig og innmat: 3 måneder Kylling, kjøttdeig og karbonadedeig: 4 måneder Kalvekjøtt, spekemat og magert svinekjøtt: 6 måneder Storfekjøtt og lammekjøtt: 10-12 måneder Reinsdyrkjøtt: over 12 måneder Kalkun: 1-2 år Fet fisk: 3 måneder Mager fisk: 6 måneder Frukt, bær og grønnsaker: Ett år Her står det 4 måneder og kyllingen hadde ligget der i 9 måneder, så tror det var på tide å kaste den 🙂 Denne listen er bare svada og vås. Spekemat holder mer enn 6 måneder selv i romtemperatur og det er ingen grunn til at kylling skal holde 4 måneder og kalkun i 1-2 år. Det er i praksis samme kjøtt. Frossen mat blir aldri farlig å spise, såfremt den ikke er tint innimellom som følge av teknisk feil eller lignende. Men frossen mat med høyere fettinnhold harskner i fryseren. Magert kjøtt kan holde lenge, men jeg vil sette en generell grense på 12 mnd som nevnt over før kvaliteten avtar. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/449807-hvor-lenge-kan-kyllingfileer-holde-seg-i-fryseren/page/2/#findComment-3919305 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.