Gå til innhold

Hva skal du bake til jul?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

3 minutter siden, Mari- skrev:

Mine favoritter, i tillegg til pepperkaker er risboller og kransekaker. Enkle å lage - og veldig gode. 

Risboller og kransekake er jo kjempe godt, men kan dessverre ikke ha noe i hus. Jeg greier ikke å la de være.

2 minutter siden, emilie321 skrev:

Risboller og kransekake er jo kjempe godt, men kan dessverre ikke ha noe i hus. Jeg greier ikke å la de være.

Nei, det kan være en utfordring!☺️ Jeg har lagt over til lavkarbo-kosthold, og har ikke helt bestemt meg for hvor mye utskeielser jeg skal tillate i desember. Har laget en test-porsjon av sukkerfri marsipan, som faktisk ble veldig god. 

1 time siden, Hjerneskada skrev:

Jeg skal ihvertfall bake pepperkaker, men trenger flere tips. 

Jeg skal bake vørterbrød, kanskje jeg skal gjøre det i helgen, de skal jo i fryseren uansett. Mannen maser om at vi skal lage marsipankuler (ferdigkjøpt Odense marsipan) rullet i en blanding av lys og mørk kokesjokolade, det blir nok en runde i helgen, men den varer jo ikke lenge...

Ungene vil bake hvite kakemenn og pepperkaker, men jeg har satt foten ned når det gjelder pepperkaker for de blir ikke spist - boksen fra i fjor gikk i bokashibøtta for en mnd siden! Ellers må vi ha sjokoladetopper, ligner på risboller, men oppskriften er litt annerledes og de inneholder puffet havre i stedet for puffet ris og er utrolig mye bedre! Etter at jeg ble kjent med disse har ikke risboller smakt noe i det hele tatt, bare fett. Utover det vet jeg ikke om vi skal bake noe mer, skal lage leverpostei, men ellers vet jeg ikke noe mer.

Annonse

1 minutt siden, Mari- skrev:

Nei, det kan være en utfordring!☺️ Jeg har lagt over til lavkarbo-kosthold, og har ikke helt bestemt meg for hvor mye utskeielser jeg skal tillate i desember. Har laget en test-porsjon av sukkerfri marsipan, som faktisk ble veldig god. 

Jeg har godtestopp, men ikke 100% (Har noen regler). Målet mitt er ikke å la være å spise godteri, men få i meg minst mulig. Så jeg har bestemt meg for at jeg skal kunne kose meg fra 23 desember til 1 januar. Skal prøve og ikke ta av helt da. 

5 minutter siden, emilie321 skrev:

Jeg har godtestopp, men ikke 100% (Har noen regler). Målet mitt er ikke å la være å spise godteri, men få i meg minst mulig. Så jeg har bestemt meg for at jeg skal kunne kose meg fra 23 desember til 1 januar. Skal prøve og ikke ta av helt da. 

Høres ut som en god plan. Det er nok lurt med klare rammer, så det ikke sklir helt ut i den lange førjulstiden. Jeg har bursdag noen dager før jul, og tenker jeg kanskje åpner for utskeielser fra den dagen og ut året. 

Jeg synes det er koselig å bake til jul, men med 2 veganere er det litt mer styr. Prøvde meg i fjor på veganske lussekatter, men de ble ikke så gode...

Min spesialitet er kokosmakroner. Bruker mammas oppskrift, og de er de beste i verden! Seige og gode! Men ikke veganske 😁

Selv skal jeg lage ristopper (foretrekker det, i likhet med @Lillemus , fordi jeg synes risboller blir for store - og har ett år bakt de med de havregrynene, men jeg foretrekker vanlig puffet ris) og forhåpentlig noen sjokoladetrukkede marsipankuler fylt med ulikt godt som gelétopper, en halv lakrisbåt, sjokoladebit, Non-stop m.m. Jeg har allerede laget thangzong-julekake med rosiner og sukat (japansk bakemetode som gir saftigere bakst). Jeg har også i år tanker om å lage en liten porsjon biscotti av en eller annen slag. Og kransekaken hører selvsagt med. Tenker også på vepsebol tilsatt en eller annen smak - kanskje lakris - (eller "rukekaker" som Elin Watnar Nilsen kalte de på bloggen sin her om dagen :) ).

Men jeg er den som ikke må vente til 23. juledag før kakene tas frem. De kan gjerne tas frem litt nå og da allerede fra 1. desember og utover og julekaken er allerede begynt på. Og jeg lager heller ikke de enorme porsjonene som man ser oppskrifter på i typiske julekaker - jeg halverer og tar 1/3 av oppskrifter med glede. På denne måten blir det ikke den enorme frotsingen akkurat omkring juledagene og man får noen uker å spre kaloriene utover på. Og det er litt mer håp om at julebaksten faktisk blir spist opp.

Jeg skal også i år bake litt til en venn som er i en krevende situasjon og ikke selv får så god tid til å bake, der i blant kransekake og enten biscotti eller julemarsipan. Det hele er ganske åpent enda. Ev. julekake.

10 timer siden, Eva Sofie skrev:

Selv skal jeg lage ristopper (foretrekker det, i likhet med @Lillemus , fordi jeg synes risboller blir for store - og har ett år bakt de med de havregrynene, men jeg foretrekker vanlig puffet ris) og forhåpentlig noen sjokoladetrukkede marsipankuler

Vi lager ikke de samme ristoppene skjønner jeg, for våre inneholder ikke puffet ris, men puffet havre. Om jeg ikke husker feil så er det eggedosis, kakao og delfiafett og muligens litt kaffe i dem.

Marsipankuler med sjokoladetrekk lagde vi første runde av i går og de varer ikke lenge... Vi bruker Odense marsipan, triller små kuler og dypper i en smeltet blanding av lys og mørk kokesjokolade en bittelitt delfiafett. Nammenam!

 

Annonse

17 timer siden, Lillemus skrev:

Vi lager ikke de samme ristoppene skjønner jeg, for våre inneholder ikke puffet ris, men puffet havre. Om jeg ikke husker feil så er det eggedosis, kakao og delfiafett og muligens litt kaffe i dem.

Marsipankuler med sjokoladetrekk lagde vi første runde av i går og de varer ikke lenge... Vi bruker Odense marsipan, triller små kuler og dypper i en smeltet blanding av lys og mørk kokesjokolade en bittelitt delfiafett. Nammenam!

 

Joda, jeg tror vi egentlig bruker en noenlunde lik oppskrift - egentlig - det er bare jeg som surrer med begrepene her... :) Men ikke helt, ser jeg, for jeg bruker vanlig sjokolade istedenfor kakao - rart hvordan vi finner vår egen favoritt år etter år. Jeg forsøkte meg på en annen et år, men den synes jeg mer smakte smør - og det var smør i den også...

Her er ingredienslisten til mine:

150 g Delfia fett (kokosfett)
100 g kokesjokolade
2 ss sterk kaffe
1 egg
150 g melis
1 ts vaniljesukker
6 dl puffet ris

Smelte Delfiafett, sjokolade og kaffe og vispe eggedosis. Blande dette sammen og vipps.

1 time siden, Eva Sofie skrev:

Joda, jeg tror vi egentlig bruker en noenlunde lik oppskrift - egentlig - det er bare jeg som surrer med begrepene her... :) Men ikke helt, ser jeg, for jeg bruker vanlig sjokolade istedenfor kakao - rart hvordan vi finner vår egen favoritt år etter år. Jeg forsøkte meg på en annen et år, men den synes jeg mer smakte smør - og det var smør i den også...

Her er ingredienslisten til mine:

150 g Delfia fett (kokosfett)
100 g kokesjokolade
2 ss sterk kaffe
1 egg
150 g melis
1 ts vaniljesukker
6 dl puffet ris

Smelte Delfiafett, sjokolade og kaffe og vispe eggedosis. Blande dette sammen og vipps.

Ligner veldig hvis du bytter ut kokesjokolade med kakao og puffet ris med puffet havre. :) Den oppskriften vi bruker kommer fra mannens familien og han ønsket seg alltid slike til bursdagen sin, som er i slutten av mai. Og mammaen lagde selvfølgelig til ham! Koselige minner. ❤️ 

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...