Gå til innhold

Hva skal du ha til middag i dag?


Glitter

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

  • Svar 161
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • Glitter

    26

  • Lillemus

    22

  • Marye

    15

  • påskelilje

    15

Mest aktive i denne tråden

Populære innlegg

Off topic, men synes det er litt koselig å se en tråd hvor alle skriver med nick, noe som hører til sjeldenhetene.  Synes det er fint med "profilbilde" også, så tenker å finne meg et selv. 

Her blir det snart biff (krav fra mennene i heimen) fra Anni, en ekstra god salat og litt pommes frites. Nokså standard hjemmelørdag hos oss

I dag, lørdag, er det biff-dag! Argentinsk pampasbiff med søtpotetchips, brokkoli og masse bearnaise! Nammmm!!!! 

Kayia
Marye skrev (8 minutter siden):

Den rømmen jeg får tak i på granka

Er det et spesielt merke eller et spesielt produkt som ikke ligner norsk rømme? 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Glitter

I dag kommer ungene så det blir pølse- og makaronigrateng. Det elsker både jeg og ungene. Kutter opp en blandet salat også, for jeg vil ikke spise meg mett på så mye makaroni, hvitsaus og pølse. :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Glitter
Lillemus skrev (11 minutter siden):

I dag blir det rømmegrøt hos oss. :) 

Liker best rømmegrøt uten rømme jeg. 😁 Men får vondt i magen av alt melet. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Savannah
Lillemus skrev (35 minutter siden):

I dag blir det rømmegrøt hos oss. :) 

Rømmegrøt er en av de få tingene jeg ikke kan spise.  Jeg spiser stort sett alt jeg blir bedt på med unntak av rømmegrøt.

I dag skal jeg spise ovnsbakt torsk med grønnsaker.  I morgen skal jeg spise ute.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Lillemus
Glitter skrev (1 time siden):

Liker best rømmegrøt uten rømme jeg. 😁 Men får vondt i magen av alt melet. 

Da er det smør grøt. 😊 Lager uten mel vi da. Bruker xanthan-gum i stedet. 

Savannah skrev (40 minutter siden):

Rømmegrøt er en av de få tingene jeg ikke kan spise.  Jeg spiser stort sett alt jeg blir bedt på med unntak av rømmegrøt.

I dag skal jeg spise ovnsbakt torsk med grønnsaker.  I morgen skal jeg spise ute.

Vi har vel alle noe vi ikke liker. 😊

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Glitter
Lillemus skrev (31 minutter siden):

Da er det smør grøt. 😊 Lager uten mel vi da. Bruker xanthan-gum i stedet. 

Vi har vel alle noe vi ikke liker. 😊

Ja, det er jo det det heter. Eller jeg kaller det fløyelsgrøt. 

Aldri hørt om det dere bruker. :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
påskelilje

Jeg har vært på kurs på hotell og spist deilig hotellmat i går og i dag. I kveld blir det nok meeeeget enkel middag (må stramme inn på kaloriene 😮).  I morgen skal jeg ut og spise med dattera. Så det blir lite hjemmelaget disse dagene.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Stikkelsbær

I dag blir det lunsjkaker (kaker av medisterfarse blandet med grønnsaker) + en miks jeg lager med squash.

Til 2 personer bruker jeg 5-6 "kuler" med frossen spinat som varmes i stekepanne. Tilsetter et par ss creme fraiche og et par never revet hvitost. Til slutt har jeg i strimler eller tynne skiver av squash. Krydres.  Ferdig på null-nix. 

Det er veldig godt (og lavkarbo) 🙂

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Lillemus
Glitter skrev (1 time siden):

Ja, det er jo det det heter. Eller jeg kaller det fløyelsgrøt. 

Aldri hørt om det dere bruker. :)

Brukes i stedet for mel for å tykne mat. Lavkarbo jeg, vet du. 😊

Lenke til innlegg
Del på andre sider
emilie321

I dag blir det risgrøt. Er på go fot med Toro og enklere blir det ikke, men det er godt da. Det blir årets første risgrøt.  Spiser risgrøt vanligvis bare i desember, men fikk så lyst på.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Glitter
emilie321 skrev (53 minutter siden):

I dag blir det risgrøt. Er på go fot med Toro og enklere blir det ikke, men det er godt da. Det blir årets første risgrøt.  Spiser risgrøt vanligvis bare i desember, men fikk så lyst på.

Elsker risgrøt! 😁

Lenke til innlegg
Del på andre sider
påskelilje
Lillemus skrev (4 timer siden):

I dag blir det rømmegrøt hos oss. :) 

Hvordan lager du rømmegrøten deres? Vi har hatt rømmegrøt mange år på 17. mai fordi mannen hadde tradisjon med det. Svigermor lærte meg å lage den. Etter hvert har det vist seg at det egentlig ikke var så ange i familien som likte det - det er ekstremt mektig, og det er spesielt når en ser fettet flyte gult i grøtbollen 😮 Jeg kan gjerne spise en liten klatt, men det er mye arbeid for en bitteliten glede (tar lang tid å koke).

Vår rømmegrøt lages på seterrømme, kremfløte, kefir, litt lettrømme og bittelitt hvetemel (sånn etter husken). Den er veldig syrlig, og så strør vi litt sukker og evt kanel oppå. Den skal kokes på en spesiell måte slik at fettet tyter frem (svigermor har et spesielt verb for det, som jeg ikke husker nå 😄 ) Konsistensen er litt kornete.

Jeg smakte en helt annen type rømmegrøt en gang, som var helt annerledes i smak og konsistens. Den var ikke særlig syrlig og var helt homogen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...