Gå til innhold

Hjemmelaget dessert; din favoritt?


Anbefalte innlegg

Skrevet
Fru2020 skrev (1 time siden):

Jeg tar alltid et par skjeer med kaffe på isen, hvis det er vaniljeis. Smaker veldig godt.

Jeg elsker alt med sitron i, men for det veldig sjeldent. Har aldri laget det selv.

Jeg er også veldig glad i sitron 🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋

Videoannonse
Annonse
Skrevet
Lillemus skrev (45 minutter siden):

Må være sånne typiske A4-mennesker det! 🤪

😅😅😅

Skrevet
AnonymBruker skrev (42 minutter siden):

Makrell i tomat med vaniljesaus og et persilleblad er og så en favoritt

Anonymkode: 87bd8...350

Herlig 😳🙃🤣

Bøtteknotten
Skrevet (endret)
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Hvordan lager du hjemmelaget is? Trenger man ekstra utstyr? Daimis høres utrolig godt ut, så kanskje jeg skal lage det til neste uke når jeg har bursdag 🤩

Anonymkode: 6af2d...1c0

6 eggeplommer

6 dl fløte + 1,5 dl sukker

Daim

Pisk eggeplommene i en bolle, og fløte+sukker i en annen. Bland sammen, rør inn hakket Daim og sett i fryseren en del timer eller over natta 😊

I oppskriften står det en (dobbel) Daim, men jeg pleier å minst doble det 😅 er av den oppfatning at «more is more» 😂😋 Skal ikke røres i etter frysing eller noe, bare stå der helt alene 😁

Endret av Bøtteknotten
Skrevet
Bøtteknotten skrev (1 time siden):

6 eggeplommer

6 dl fløte + 1,5 dl sukker

Daim

Pisk eggeplommene i en bolle, og fløte+sukker i en annen. Bland sammen, rør inn hakket Daim og sett i fryseren en del timer eller over natta 😊

I oppskriften står det en (dobbel) Daim, men jeg pleier å minst doble det 😅 er av den oppfatning at «more is more» 😂😋 Skal ikke røres i etter frysing eller noe, bare stå der helt alene 😁

Det kunne til og med jeg klare, tror jeg 😁

Skrevet (endret)

Her var det mye godt 😋

 

 

 

 

 

Endret av emilie321
Skrevet
emilie321 skrev (1 minutt siden):

Her var det mye godt 😋

 

 

 

 

 

Ja, det blir jammen meg vanskelig å velge!

Skrevet

Tilslørte bondepiker eller eplepai med is/vaniljesaus. 

Skrevet
påskelilje skrev (8 timer siden):

Det kunne til og med jeg klare, tror jeg 😁

Jeg lager også Dajm-is iblant, men da som et "lag" i en iskake med nøttebunn. Det er veldig godt.

En veldig enkel, men kjempegod dessert er vaniljeis med varme bringebær. Bruk frosne eller friske bringebær og varm dem i mikrobølgeovn, slik at alle blir varme og noen blir litt "sausete". Ha resultatet i en skål slik at man kan helle det over isen. Tyskerne kaller det "Eis und heiss".

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Det blir ikke ekte is når det smaker egg

Anonymkode: 87bd8...350

Det smaker ikke egg av hjemmelaget is hvis det er en annen smakstilsetning i den, f.eks. Dajm eller annen sjokolade - eller nok vanilje. 

Men det du siterte meg på, handlet mest om vaniljeis med bringebær. Den isen kan gjerne kjøpes i butikken. 

Skrevet
laban skrev (21 minutter siden):

Jeg lager også Dajm-is iblant, men da som et "lag" i en iskake med nøttebunn. Det er veldig godt.

En veldig enkel, men kjempegod dessert er vaniljeis med varme bringebær. Bruk frosne eller friske bringebær og varm dem i mikrobølgeovn, slik at alle blir varme og noen blir litt "sausete". Ha resultatet i en skål slik at man kan helle det over isen. Tyskerne kaller det "Eis und heiss".

Ja, det er min standard dessert. Alltid veldig godt og superenkelt.

Skrevet

Jeg har aldri laget panacotta selv, men det er den beste desserten jeg vet om. Spesielt med mango eller annen tropisk frukt - nam! 

Ellers er jeg særdeles glad i ostekake. Gjerne uten gele-lokk, synes det bare er i veien. :D

Skrevet
Admin skrev (3 timer siden):

Tråden er ryddet for avsporinger.

Admin

Jeg så litt av det som ble skrevet, og det var da ikke ille? Utartet det seg enormt? Jeg vil gjerne selv spørre om sletting i mine tråder, så sant det ikke er helt graverende det som skrives. Litt fjas og tomprat er helt greit for min del.

Skrevet (endret)

Jeg er helt hektet på vaniljeis med sjokoladesaus som stivner på toppen (viktig at det er den som stivner!). Det skal jeg faktisk unne meg i dag. Selv på en torsdag! 

Men mye hjemmelaget er det jo ikke da. Likevel jeg blir mer glad for det enn alle alternativene du hadde. :)

Endret av Glitter
Skrevet

For en fantastisk tråd ❤️ 

Dette var jo som en orgie i delikatesser, for en dessert-mums som meg 😄 Mye som fristet!

Jeg måtte bestemme meg i går, og da landet jeg på tilslørte bondepiker (som er min spesialitet, laget på samme måte som min mor gjør, og som min farmor gjorde ❤️ ) - OG hjemmelaget sjokolademousse, som du foreslo, @Kayia! Jeg var veldig spent på den, fordi jeg aldri har laget det før, men den ble både god og fin! Fikk ikke blandet sjokolade-+eggeplommeblandingen helt homogent med kremen, så det ble noen slingser med sjokolade her og der, men det ble jo bare en litt artig marmorering 😄 Var spent på den siste aksjonen, med forsiktig vending av stive eggehviter, men det gikk fint. Den ble luftig og fin!

Bruningen av kavring+sukker til bondepikene gjorde jeg klart i går kveld, sånn at det bare er å legge den desserten lagvis i kveld.

Gleder meg!

Skrevet (endret)
påskelilje skrev (1 time siden):

OG hjemmelaget sjokolademousse, som du foreslo, @Kayia! Jeg var veldig spent på den, fordi jeg aldri har laget det før, men den ble både god og fin! Fikk ikke blandet sjokolade-+eggeplommeblandingen helt homogent med kremen, så det ble noen slingser med sjokolade her og der, men det ble jo bare en litt artig marmorering 😄

Wow, du altså :) Ikke vær redd for litt marmorering, det viser bare at den er hjemmelaget. Neste gang kan du sile eggeblandingen gjennom en sil, så får du fjernet slingsene før du sammenblander. Kos dere masse i kveld :)  

Endret av Kayia
Skrevet
Kayia skrev (1 time siden):

Wow, du altså :) Ikke vær redd for litt marmorering, det viser bare at den er hjemmelaget. Neste gang kan du sile eggeblandingen gjennom en sil, så får du fjernet slingsene før du sammenblander. Kos dere masse i kveld :)  

Den egge- og sjokoladeblandingen stivnet jo helt (hadde avkjølt sjokoladen litt etter vannbadet, men tipper at den var ca 35-40 grader), egget koagulerte med en gang (heter det det når det er egg og ikke blod, tro 😄 ?) Hadde absolutt ikke vært mulig å sile den 😮 Jeg skulle kanskje ha avkjølt sjokoladen mer, men var redd den skulle stivne da.

Takk, gleder meg!

Skrevet
påskelilje skrev (På 1.2.2023 den 18.06):

Hva slags dessert liker du å lage til et selskap eller vennekveld? Vi blir 10-12 stk til helga og jeg har ikke bestemt meg for dessert ennå.  Mulig jeg lager to typer, sånn at alle får noe de liker. Jeg elsker desserter, og synes det er SÅ vanskelig å velge 😁 Foreløpige forslag:

*sjokolademousse (har bare laget fra pulverpose, men jeg synes den smaker himmelsk!)

*tilslørte bondepiker

*sitronfromasje (det har jeg aldri laget før, men hadde vært moro å få til....)

Dette er vel mine yndlingsdesserter (sammen med karamellpudding), men kom gjerne med forslag! Kan enten lage porsjoner eller felles serveringsbolle.

Tilslørte bondepiker eller fransk rom-mandelkake med melisglasur. 

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...