Fru2020 Skrevet 25. mars 2023 Del Skrevet 25. mars 2023 Kan Drømmelett varmes? Har lyst på hvit pizza, men gidder ikke kjøpe en hel creme fraiche for bare noen få skjeer. Jeg lager porsjonspizza så det skal veldig lite til. Og så er det disse kaloriene da.... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/472028-dr%C3%B8mmelett/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eva Sofie Skrevet 8. april 2023 Del Skrevet 8. april 2023 Dette ble et sent svar... Drømmelett egner seg dårlig til varmebehandling over tid pga. lavt fettinnhold. Derfor må den ev. tilsettes helt mot slutten. Det er for øvrig en tommelfingerregel - lite fett, dårligere evne til langtidskoking. Lite fett, kan tilsettes mot slutten. Men jeg antar likevel at det går på pizza. Der kokes ikke sausen direkte. Prøvde du? Vi skal ha pizza i kveld... Men med andre ord, er crème fraîche (vanlig) tradisjonelt best til varmebehandling, men den lette varianten er mindre egnet til dette. Crème fraîche holder seg en god stund i kjøleskapet selv om den er åpnet, og om den begynner å gå ut på dato, kan du hive den oppi en røre med vafler, sveler eller pannekaker... Eller noe annet - der det er rømme i en oppskrift, kan du erstatte det med crème fraîche... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/472028-dr%C3%B8mmelett/#findComment-4161172 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Glitter Skrevet 8. april 2023 Del Skrevet 8. april 2023 Eva Sofie skrev (1 time siden): Dette ble et sent svar... Drømmelett egner seg dårlig til varmebehandling over tid pga. lavt fettinnhold. Derfor må den ev. tilsettes helt mot slutten. Det er for øvrig en tommelfingerregel - lite fett, dårligere evne til langtidskoking. Lite fett, kan tilsettes mot slutten. Men jeg antar likevel at det går på pizza. Der kokes ikke sausen direkte. Prøvde du? Vi skal ha pizza i kveld... Men med andre ord, er crème fraîche (vanlig) tradisjonelt best til varmebehandling, men den lette varianten er mindre egnet til dette. Crème fraîche holder seg en god stund i kjøleskapet selv om den er åpnet, og om den begynner å gå ut på dato, kan du hive den oppi en røre med vafler, sveler eller pannekaker... Eller noe annet - der det er rømme i en oppskrift, kan du erstatte det med crème fraîche... Crème fresh holder seg etter best før dato. Men du mente kanskje når den begynner å bli dårlig. Selv så bruker jeg luktesansen både med melk og rømme. Kjøttpålegg som kylling kaster jeg på datoen derimot. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/472028-dr%C3%B8mmelett/#findComment-4161174 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eva Sofie Skrevet 8. april 2023 Del Skrevet 8. april 2023 Glitter skrev (12 timer siden): Crème fresh holder seg etter best før dato. Men du mente kanskje når den begynner å bli dårlig. Selv så bruker jeg luktesansen både med melk og rømme. Kjøttpålegg som kylling kaster jeg på datoen derimot. Ser jeg skrev "gå ut på dato", men i tankene hadde jeg det du beskriver, om den begynner å bli dårlig, så takk for presiseringen. Vi gjør det samme her i heimen som deg, bruker lukt, syn og smak. Om f.eks. syrnede produkter, som rømme, yoghurt m.m. har skilt seg litt, kan den røres sammen. Vi ser også an f.eks. kyllingpålegg og kjøttpålegg med varsomhet. Ofte kan kyllingpålegg holde opptil en uke etter datostemplingen om den har vært uåpnet og oppbevart riktig. Vi putter også skinkepakker som vi ser at ikke vil bli spist opp i fryseren, og bruker de f.eks. i ost- og skinkehorn, i matmuffins e.l. 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/472028-dr%C3%B8mmelett/#findComment-4161276 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fru2020 Skrevet 8. april 2023 Forfatter Del Skrevet 8. april 2023 Jeg får prøve drømmeletten på pizza en gang. Jeg lager så godt som aldri mat med rømme. Ikke noen fremragende husmor her. Jeg har aldri lagd lapper eller sveler. Vafler har jeg laget en gang og det var særdeles mislykket😂 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/472028-dr%C3%B8mmelett/#findComment-4161290 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.