Nicklusheletida Skrevet 21. april 2023 Del Skrevet 21. april 2023 Jeg trenger noen oppskrifter på retter med belgfrukter som er raske å lage når vi kommer hjem fra jobb. Skal helst ikke ta mye mer enn en halvtime å lage . Bønnegryter eller andre retter. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/472444-belgfrukter-trenger-oppskrifter/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kashmir- Skrevet 21. april 2023 Del Skrevet 21. april 2023 (endret) Jeg har en oppskrift som er veldig god : 2 dl bønner ( helst brune eller såkalte grytebønner på norsk. Er litt usikker, vi kaller dem svarte bønner, men ikke såå viktig tror jeg) 1 dl basmairis ( husk å skyll den 😎) Ha olje i en gryte/ tykkbunnet kjele, og ha oppi 1 finhakket løk. La det surre litt, og ha oppi en halv grønn og halv rød finhakket paprika. Ha oppi litt salt. La det surre til det er litt karamellisert på medium varme. Ha oppi 1 finhakket hvitløk og la det surre ca ett minutt. Bland inn en dl tomatsaus, 1 teskje malt spisskummen, 1 te skje paprikapulver og litt under en halv teskje cayennepepper. Ha oppi den kokte risen og 1 dl mais og litt salt. Ha oppi litt grønnsaksbuljong og kok opp. Så lav varme i ca 15 min. Hakk opp vårløk og koriander ( ca 1/2 dl av hver) og blant oppi. Til slutt pepper, en ss sitronsaft og olivenolje. Dette er til ca to personer 🙂 Endret 21. april 2023 av Kashmir 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/472444-belgfrukter-trenger-oppskrifter/#findComment-4163484 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kashmir- Skrevet 21. april 2023 Del Skrevet 21. april 2023 Serveres med det brødet du vil. Pitabrød er best syns jeg, eller annet hvitt brød. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/472444-belgfrukter-trenger-oppskrifter/#findComment-4163485 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 22. april 2023 Del Skrevet 22. april 2023 Kashmir skrev (8 timer siden): Ha oppi 1 finhakket hvitløk og la det surre ca ett minutt. 1-2 fedd? Ikke en hel hvitløk vel? 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/472444-belgfrukter-trenger-oppskrifter/#findComment-4163488 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nicklusheletida Skrevet 22. april 2023 Forfatter Del Skrevet 22. april 2023 Kashmir skrev (12 timer siden): Jeg har en oppskrift som er veldig god : 2 dl bønner ( helst brune eller såkalte grytebønner på norsk. Er litt usikker, vi kaller dem svarte bønner, men ikke såå viktig tror jeg) 1 dl basmairis ( husk å skyll den 😎) Ha olje i en gryte/ tykkbunnet kjele, og ha oppi 1 finhakket løk. La det surre litt, og ha oppi en halv grønn og halv rød finhakket paprika. Ha oppi litt salt. La det surre til det er litt karamellisert på medium varme. Ha oppi 1 finhakket hvitløk og la det surre ca ett minutt. Bland inn en dl tomatsaus, 1 teskje malt spisskummen, 1 te skje paprikapulver og litt under en halv teskje cayennepepper. Ha oppi den kokte risen og 1 dl mais og litt salt. Ha oppi litt grønnsaksbuljong og kok opp. Så lav varme i ca 15 min. Hakk opp vårløk og koriander ( ca 1/2 dl av hver) og blant oppi. Til slutt pepper, en ss sitronsaft og olivenolje. Dette er til ca to personer 🙂 Tusen takk for tips Skal prøves. 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/472444-belgfrukter-trenger-oppskrifter/#findComment-4163533 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ekstra Skrevet 22. april 2023 Del Skrevet 22. april 2023 Kashmir skrev (14 timer siden): Jeg har en oppskrift som er veldig god : 2 dl bønner ( helst brune eller såkalte grytebønner på norsk. Er litt usikker, vi kaller dem svarte bønner, men ikke såå viktig tror jeg) 1 dl basmairis ( husk å skyll den 😎) Ha olje i en gryte/ tykkbunnet kjele, og ha oppi 1 finhakket løk. La det surre litt, og ha oppi en halv grønn og halv rød finhakket paprika. Ha oppi litt salt. La det surre til det er litt karamellisert på medium varme. Ha oppi 1 finhakket hvitløk og la det surre ca ett minutt. Bland inn en dl tomatsaus, 1 teskje malt spisskummen, 1 te skje paprikapulver og litt under en halv teskje cayennepepper. Ha oppi den kokte risen og 1 dl mais og litt salt. Ha oppi litt grønnsaksbuljong og kok opp. Så lav varme i ca 15 min. Hakk opp vårløk og koriander ( ca 1/2 dl av hver) og blant oppi. Til slutt pepper, en ss sitronsaft og olivenolje. Dette er til ca to personer 🙂 Men hvor kommer bønnene inn? 😊 Lurte også på hva du legger i tomatsaus. Mener du tomatpuré? Høres godt ut 😊 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/472444-belgfrukter-trenger-oppskrifter/#findComment-4163557 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nicklusheletida Skrevet 22. april 2023 Forfatter Del Skrevet 22. april 2023 Ekstra skrev (26 minutter siden): Men hvor kommer bønnene inn? 😊 Lurte også på hva du legger i tomatsaus. Mener du tomatpuré? Høres godt ut 😊 Jeg tenkte hakkede tomater. Det er sunnere 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/472444-belgfrukter-trenger-oppskrifter/#findComment-4163558 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kashmir- Skrevet 22. april 2023 Del Skrevet 22. april 2023 Ekstra skrev (27 minutter siden): Men hvor kommer bønnene inn? 😊 Lurte også på hva du legger i tomatsaus. Mener du tomatpuré? Høres godt ut 😊 Det er jo to dl bønner. Kanskje jeg misforsto. Lager tomatsaus, men jeg har brukt sånn pose kjøttdeigsaus også, men litt mindre væske. Men ekte saus er jo helt klart best. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/472444-belgfrukter-trenger-oppskrifter/#findComment-4163559 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vhanja Skrevet 22. april 2023 Del Skrevet 22. april 2023 Bønnestuing er også supert til mexicansk mat. Kan erstatte (eller være i tillegg til) kjøttdeig i ting som taco, nachos og burritos. 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/472444-belgfrukter-trenger-oppskrifter/#findComment-4163560 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ekstra Skrevet 22. april 2023 Del Skrevet 22. april 2023 Kashmir skrev (11 minutter siden): Det er jo to dl bønner. Kanskje jeg misforsto. Lager tomatsaus, men jeg har brukt sånn pose kjøttdeigsaus også, men litt mindre væske. Men ekte saus er jo helt klart best. Jeg så ikke i oppskriften når du har i bønnene, kanskje jeg må lese en gang fil. Hjemmelaget tomatsaus, slik man har til pasta, er godt, men tar jo litt tid, om dette skulle være en hurtigmiddag. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/472444-belgfrukter-trenger-oppskrifter/#findComment-4163562 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kashmir- Skrevet 22. april 2023 Del Skrevet 22. april 2023 Ekstra skrev (2 minutter siden): Jeg så ikke i oppskriften når du har i bønnene, kanskje jeg må lese en gang fil. Hjemmelaget tomatsaus, slik man har til pasta, er godt, men tar jo litt tid, om dette skulle være en hurtigmiddag. Åja. Jeg putter de oppi sammen med risen 🙂 de skal bare varmes . Det tar ikke lang tid å lage. Surrer løk og paprika tar ca ti min. Resten går fort, hvis du har kokt ris vel og merke. Kan jo lage dette dagen etter et annet måltid med ris. 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/472444-belgfrukter-trenger-oppskrifter/#findComment-4163563 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.