Gå til innhold

Hva liker dere å ha på koldtbord?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Vendi skrev (4 timer siden):

Vi har hatt koldtbord noen ganger på nyttårsaften når vi har hatt gjester. Venninna mi og jeg pleier å samarbeide om maten, og det vi lager i stand da er (fritt etter hukommelsen) roastbiff, gurkemeie, karbonader, spekeskinke, vanlig skinke, eggerøre og laks. Fersk løk og sprø løk, salater, pluss en stor bolle med frisk salat. Kabaret, hvitløksbaguetter og oppskårede loffeskiver. Og smør. :)

Med fare for at du mente guacamole eller noe annet, hvordan tilbereder du gurkemeie? Ps. Har ikke lest hel tråden så mulig du allerede har besvart dette 😊

emilie321 skrev (14 minutter siden):

Har en stor meny her og obs ikke langt unna, så kan høre på meny først.

Akkurat bacondadler bør du lage selv, helst tett innpå servering slik at de er sprø og lune.

Jeg liker godt å finne en frisk potetsalat på koldtbord, lag gjerne en med rømme & eple og en uten (med olje, bacon og hvitløk). Jeg syns også pai og en helbakt laks eller ørret (gjerne bakt i folie) er godt på tradisjonelle norske koldtbord. 

Koldbord kan være beste i selskap, og det er altid noe alle liker.

Av kjøtt : oppskåret kyllingfilet og gjerne kalkun. Roastbiff og litt spekemat, karbonader og gjerne kjottboller. 

Fisk : ville lagd tunfisksalat oh

røkt laks. En hel ovnsbakt fisk av noe slag med urter og sitron. 

Mye grønnsaker, og noe jeg syns er viktug er ulike sauser og dressinger som gjerne er prikken over i'en. 

Frukt og litt snacks. Noe varmretter bruker det å være, og har fått alt fra varm lapskaus, gode supper og stekte poteter med godt krydder og urter. 

Og oster! Ost og frukt er et must! 😊

Annonse

Vendi skrev (26 minutter siden):

Vet ikke hvorfor jeg kalte det gurkemeie, men mente sånn syltet agurkmix som kjøpes på glass 😆 Og så glemte jeg å nevne remulade, som også er godt inntil roastbiff 😊

Remulade er sykt godt! 

Det er slikt jeg mener med saus og dressing osv som gjør det lille ( store) ekstra!

Nicklusheletida
Kashmir skrev (3 timer siden):

Koldbord kan være beste i selskap, og det er altid noe alle liker.

Av kjøtt : oppskåret kyllingfilet og gjerne kalkun. Roastbiff og litt spekemat, karbonader og gjerne kjottboller. 

Fisk : ville lagd tunfisksalat oh

røkt laks. En hel ovnsbakt fisk av noe slag med urter og sitron. 

Mye grønnsaker, og noe jeg syns er viktug er ulike sauser og dressinger som gjerne er prikken over i'en. 

Frukt og litt snacks. Noe varmretter bruker det å være, og har fått alt fra varm lapskaus, gode supper og stekte poteter med godt krydder og urter. 

Og oster! Ost og frukt er et must! 😊

Frukt ( melon) og snacka må være med ja. Det glemte jeg å skrive. Så kjekt det var med denne tråden nå. Trenger ikke å skrive handleliste. Har det meste her :)

Nicklusheletida
Ekstra skrev (8 timer siden):

Koldtbord er jo vanvittig mye jobb, med mindre det meste bestilles, så tror ikke jeg ville valgt det til så mange. En fordel er selvfølgelig at mye kan gjøres litt i forkant.

Ville selv satt pris på at det var variert, både med kjøtt og fisk og grønnsaksretter. Og godt brød og annet tilbehør.

Smør har jeg ingen spesiell formening om, annet enn at det bør finnes, og gjerne aïoli også.

Aioli er viktig. Takk for at du minnet meg på det. ( Selv om det ikke var meg du svarte )

Nicklusheletida
Vhanja skrev (På 22.8.2023 den 12.23):

Bacondadler er skikkelig godt. Jeg har også veldig sansen for lefseruller - noen med røkelaks og noen med skinke. Kan spise meg mett på dem alene.

Det kom et "krav" fra døtrene mine om at bacondadler skulle være med på koldbordet i morgen. Jeg har aldri hørt om det, men ene datteren vil lage :)

Endret av Nicklusheletida
Nicklusheletida
Nicklusheletida skrev (På 26.8.2023 den 11.36):

Det kom et "krav" fra døtrene mine om at bacondadler skulle være med på koldbordet i morgen. Jeg har aldri hørt om det, men ene datteren vil lage :)

Og det var KJEMPEGODT. Dette skal jeg lage flere ganger. 

  • 3 uker senere...
Nicklusheletida skrev (På 27.8.2023 den 19.27):

Og det var KJEMPEGODT. Dette skal jeg lage flere ganger. 

Da har jeg fått noen som kan det, til å lage bacondadler.  Gleder meg til å smake de. Har fått delegert litt arbeid, så tror dette blir bra.

Annonse

Nicklusheletida
emilie321 skrev (1 time siden):

Da har jeg fått noen som kan det, til å lage bacondadler.  Gleder meg til å smake de. Har fått delegert litt arbeid, så tror dette blir bra.

Bare gled deg :) Fint at du dro frem tråden foressten, for nå kom jeg på at jeg vil lage det på hytta i høstferien :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...