Gå til innhold

Hva spiser dere i jula?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg synes risgrøt er så godt, så det spiser jeg en del av i desember (ikke ellers)  Ellers i jula så spiser jeg røkelaks med egg og roastbiff m/tilbehør, enkelt og godt.  Ellers så spiser jeg det jeg får servert. På julaften får jeg gjerne ribbe eller pinnekjøtt. Er vanligvis borte julaften og 1 dag til i jula. Av pålegg så blir det som regel det jeg har dilla på, så det kan være hva som helst. Dessert pleier jeg ikke å spise, med mindre jeg får det borte. 

Pålegg - Sylte. Gleder meg hvert år til desember når jeg kan kose meg med sylte.

Middag - Jeg vil ha pinnekjøtt og ribbe minst èn gang i løpet av desember, men det er ikke så farlig for meg hvilken dag det faller på. Spiser også en del grøt, veldig glad i det.

Dessert - Må ha riskrem minst èn gang i desember, helst oftere.

Pålegg - har ikke noe spesielt der, men kanskje noe kjøttpålegg som jeg spiser lite av til daglig? Roastbiff er alltid en favoritt, fant en pakke i datodisken i går som jeg hadde til frokosten i dag. :) Sylte er godt da.

Middag - på julaften i år blir det kalkunbryst og en viltstek med masse deilig tilbehør. Verken mannen eller jeg er spesielt glad i ribbe, han liker det bedre enn jeg gjør, jeg liker egentlig bare svoren... 😂 Pinnekjøtt skjønner jeg ikke hvordan folk klarer, men det er fordi jeg ikke makter sauesmaken, prøvde meg senest i går på en bit pinnekjøtt på en buffet, men sauelukta slo jo mot meg bare jeg åpnet lokket på serveringsfatet. Da tar jeg heller lutefisk faktisk. Ellers går det i rester 1. juledag og vanlig mat egentlig resten av romjula.

Dessert - på julaften MÅ vi har riskrem! Og den beste lager vi selv. ;) Med krem, grøt (bruker gjerne Fjordland faktisk), litt sukker, et par never malte mandler + noen dråper mandelessens + bittelitt vanilje. Serveres med hjemmelaget rørt jordbærsyltetøy. I romjula kan vi ha multekrem en gang kanskje. Men riskrem er den ultimate juledesserten for meg, spiller liten rolle hva jeg får til middag på julaften, men riskrem til dessert må jeg ha! :D Vi skal faktisk ha riskrem i dag, det er jo første søndag i advent. ;) Smakte riskrem i går og der må de ha hatt i en haug vaniljesukker eller noe, for den smakte pussig, men nå har jeg til gode å få skikkelig god riskrem på restauranter, det er som oftest for mye krem og for lite grøt og ganske smakløst.

Emoji skrev (58 minutter siden):

Pålegg

Middag 

Dessert 

Av det som er spesielt for jula kommer jeg på dette:

Pålegg på godt, hjemmelagd brød eller havrekjeks:

- Hjemmelagd leverpostei med cornichons

- Hjemmelagd kryddersild/ tomatsild/ sennepsild etc

- Lammerull, kanskje litt sylte men det syns jeg ikke er like godt

- Eggesalat/ kokt egg med ansjosfilet

- Div gode oster med chutneys. Pussig nok vil jr, som har en godt utviklet gane, ha Gräddost til jul, og plutselig finner jeg meg i ferd med å trykke i meg den smaksløse, feite, seige saken jeg også 😅

Middag/ kvelds:

- Ribbe med medister, grov julepølse og hjemmelagd rødkål

- Pinnekjøtt med kålrabistabbe og vossakorv

- Kveite med potet, gulrot og smørsaus  

- Rakfisk med lefser, potet, sirup og rødløk

Tidligere hadde vi pinnekjøtt på nyttårsaften, men nå feirer jr med sine venner og jeg føyer meg til min vennegjengs ønske, kalkunbryst. Ok, men ingen høydare for min del :) God saus, poteter og waldorf hører til selvfølgelig. 

Må legge til at det alltid blir noe lett/ «vanlig» en eller flere av dagene, feks pizza eller pasta, bare for å lette på fett-trykket ;) 

Dessert 

- Hjemmelagd karamellpudding

- Multer med krumkaker 

- Hjemmelagd konfekt

- Småkaker (colakaker, pepperkaker, krumkaker og kransekake). Det spiser jeg lite av resten av året  

Riskrem er kanskje en av få ting jeg må tvinge i meg bare for å være høflig. For meg smaker det babygrøt.  

Jeg spiser forskjellig sild og syns sylte og ribbe med grov sennep eller rødbeter er godt. Og så ost med druer og klementinskiver på. Og hjemmelaget leverpostei.  Middager er ribbe, skinkestek og røkte pølser med salt kjøtt og rotmos. Alt med tyttebær til, og det går mye i surkål og rosenkål. 

Spiser lite desserter og kaker, men kromkaker med iskrem og risboller med sjokolade blir der trykket en del nedpå av. 

Nå lurer jeg på hvordan jula blir når jeg kutter ut alt kjøtt og fisk/ sild. Kanskje jeg rett og slett skal spise det kun i jula, og da blir det jo ekstra ekstra høydepunkt, for julepålegget er godt! Og det er en av få ganger i året jeg spiser vanlig brød. Både hvitt og grovt. Og det hender til og med at jeg har smør på.

Nei. Julematen vil jeg ha kjenner jeg 😀

Annonse

Emoji skrev (3 timer siden):

Pålegg

Middag 

Dessert 

Pålegg: Ikke noe spesielt, bortsett fra kanskje sylte, ansjos, og roastbiff. Roastbiff er godt med suragurk og majones/remulade på 😋

Middag: Ribbe, medisterkaker og sossiser på julaften. Tilbehør som surkål, tyttebær og en god saus. Ellers i jula pleier vi å ha kalkun og ørret et par av dagene. 

Dessert er riskrem, fruktcoctail med krem, iskrem, og noen ganger karamellpudding. Fordelt på ulike dager. 

Endret av Vendi

Jeg lager julebrød uten rosiner, en stor boks med min egenlagde eggsalat som jeg blir veldig fornøyd med, rundstykker med valmuefrø (i år blir det ikke valmuefrø for jeg rustestes og det kan slå ut på opiater). Også kjøper jeg en lokal badsturøkt juleskinke. Den er dyr, men mye bedre enn Gilde sin. 

Dette er hva jeg spiser til frokost/lunsj/brunsj i juledagene. 

Til middager så er det mandel i grøten 23 desember i 14-tiden og lutefisk senete på kvelden. Jeg hater lutefisk. :) Så er det ribbe julaften, rester 1 juledag, pinnekjøtt 2 juledag, ofte er det kveite 3 juledag også kalkun på nyttårsaften. 

Ja også blir det jo noen pepperkaker og slikt. Men jeg er ikke av typen som fråtser i jula. 

Endret av Glitter

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...