Gå til innhold

Lage omelett uten lokk på stekepanna?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Ja, jeg skal innrømme det jeg har aldri i mitt liv laget omelett selv. Men nå fikk jeg veldig lyst på det og tenkte forsøke. Har dermed googlet oppskrift og da oppdaget jeg ett lite problem. Jeg har selvfølgelig en stekepanne, men jeg har ikke noen lokk til den og i alle oppskriftene jeg har lest så står det at man skal bruke lokk? Hva kan jeg gjøre da, noen som vet?

Anonymkode: 5118d...76c

Fortsetter under...

Annonse

AnonymBruker
Dorthe skrev (16 minutter siden):

Jeg bruker også alltid lokk, men mora pleide å snu omeletten og brukte aldri lokk.  Var den omeletten på filmen ferdig?  Den så ut som den ikke var stivnet på den ustekte siden 🙄

Skal være sånn vel.

Anonymkode: f894a...3d0

Annonse

AnonymBruker
morsan skrev (2 minutter siden):

Jeg varierer om jeg bruker lokk eller om jeg flipper. Hvis du ikke har et lokk du kan bruke, kan du bruke aluminiumsfolie. 

Synes du der er noe forskjell på omeletten når du bruker lokk og når du flipper? Så fall hva er forskjellen?

Anonymkode: 5118d...76c

Dorthe skrev (6 timer siden):

Jeg foretrekker med lokk for da blir den luftig.  Og gjerne med fløte isteden for vann for smakens skyld.

Jeg lager aldri den typen omelett som på filmen heller da, det skal sies. :) Jeg blander ev. grønnsaker/kjøtt inn i eggemassen og heller det i panna og legger et raust lag med ost oppå. Den blir myyye tykkere og ettersom det er ost oppå så snur jeg den naturlig nok ikke. Det er det som er omelett for meg, det på filmen er en egge-pannekake.

AnonymBruker skrev (17 timer siden):

Synes du der er noe forskjell på omeletten når du bruker lokk og når du flipper? Så fall hva er forskjellen?

Anonymkode: 5118d...76c

Det blir jo forskjellig, men jeg synes begge deler blir bra. Hver på sitt vis. Flipping velges typisk når jeg lager en mindre porsjon og/eller hvis jeg ikke orker å vente. Hvis jeg da bruker ost, havner den i midten, inni bretten. 

Men dersom det er greit at det tar lengre tid før maten er ferdig, og jeg også lager en større porsjon, gjør jeg oftest som @Lillemus beskriver - har på ost og legger på lokk. 
 

Uansett lokk eller flipp, så har jeg ikke bare én «oppskrift» for omelett. 

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...