Dorthe Skrevet 11. mars Del Skrevet 11. mars Jeg elsker gryteretter. Lager det stadig vekk. Antageligvis er jeg helt retro matveien.😉 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/2/#findComment-4258203 Del på andre sider Flere delingsvalg…
laban Skrevet 11. mars Del Skrevet 11. mars Kashmir skrev (4 timer siden): I går lagde jeg kålruletter. Jeg tenkte på kålruletter da jeg så overskriften om retromat. Jeg fikk moren min til å lage det da jeg var barn, fordi jeg hadde lest et stykke i Donald der kålruletter spilte en stor rolle - og det så veldig godt ut på de tegningene. Jeg ble nok skuffet over hvordan det smakte i virkeligheten, for det ble aldri noen fast middagsrett hos oss. Kokt kål er jo ofte ikke barns favorittgrønnsak. Jeg vet ikke om det egentlig var kålruletter i den opprinnelige/amerikanske Donald-fortellingen, eller om de bare hadde valgt en rett som liknet maten på tegningene. Kålruletter er vel litt skandinavisk. 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/2/#findComment-4258233 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kashmir- Skrevet 11. mars Forfatter Del Skrevet 11. mars laban skrev (Akkurat nå): Jeg tenkte på kålruletter da jeg så overskriften om retromat. Jeg fikk moren min til å lage det da jeg var barn, fordi jeg hadde lest et stykke i Donald der kålruletter spilte en stor rolle - og det så veldig godt ut på de tegningene. Jeg ble nok skuffet over hvordan det smakte i virkeligheten, for det ble aldri noen fast middagsrett hos oss. Kokt kål er jo ofte ikke barns favorittgrønnsak. Jeg vet ikke om det egentlig var kålruletter i den opprinnelige/amerikanske Donald-fortellingen, eller om de bare hadde valgt en rett som liknet maten på tegningene. Kålruletter er vel litt skandinavisk. Siden jeg ble nysgjerrig av at gutten sa det var russisk mat, så sjekket jeg ut på nettet. Var flere ulike varianter fra flere ulike land, ofte med sauser og raspet gulrot pluss mer avansert. Så mulig det også var i Donald- blad? 😀 Kål er vel dyrkbar over alt? Eller jeg vet ikke helt da. .. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/2/#findComment-4258234 Del på andre sider Flere delingsvalg…
laban Skrevet 11. mars Del Skrevet 11. mars Kashmir skrev (1 minutt siden): Kål er vel dyrkbar over alt? Det tror jeg nok, i en eller annen form. Det finnes sikkert mange forskjellige varianter av å pakke kjøtt eller annet inn i blad-grønnsaker også. Jeg oppfatter bare den med kål og (medister)kjøttdeig som ganske norsk tradisjon. Artig at det ble tolket som russisk, da 🙂 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/2/#findComment-4258235 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 11. mars Del Skrevet 11. mars påskelilje skrev (8 timer siden): Retrorett og retrorett, fru Blom 🤪 Jeg har jo noen retter som jeg "alltid" har laget, som vi liker godt hos oss: *Kabaret/aspik med hjemmelaget saus/dressing til *Bollefrikassé *Sviskegrøt *Lapskaus/betasuppe *Fiskegrateng *Tilslørte bondepiker +++ Lapskaus/betasuppe og fiskegrateng er jo god, gammeldags mat, som jeg tenker har «holdt seg» i den forstand at det aldri helt har gått av moten/ut av vanlig bruk, slik som en del annen retromat som nevnes her. Samme med kjøttkaker i brun saus. Kanskje ikke like poppis som de engang var. Ekstra skrev (8 timer siden): Ostefondue er godt, men litt kjedelig. Etter fire loffbiter med deilig rennende ost har man liksom fått nok av dét. Spiser gjerne mer enn 4 biter Lillemus skrev (7 timer siden): Mye ost her - ingen som pleide å ha raclette? Min søster hadde raclettejern så det hendte vi hadde raclette-kvelder av og til. Det var mye bedre enn ostefondue og ostesuffle synes jeg. Jo, har raclette, men brukes vel bare utendørs om sommeren - synes det oser så mye. 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/2/#findComment-4258288 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kayia Skrevet 11. mars Del Skrevet 11. mars morsan skrev (3 timer siden): Lapskaus/betasuppe og fiskegrateng er jo god, gammeldags mat, som jeg tenker har «holdt seg» i den forstand at det aldri helt har gått av moten/ut av vanlig bruk, slik som en del annen retromat som nevnes her. Samme med kjøttkaker i brun saus. Kanskje ikke like poppis som de engang var. Spiser gjerne mer enn 4 biter Jo, har raclette, men brukes vel bare utendørs om sommeren - synes det oser så mye. Støtter alt du sier her. Jeg tenkte også på 1980-, 90- og 2000-talls "motemat" da jeg leste overskriften, typ fiskeboller i terteskjell som flere nevner. Trandisjonelle nasjonalretter som kjøttkaker, kabaret, lapskaus, fårikål, skrei, lever & rogn, lettsaltet torsk etc tenker jeg på som tradisjonsmat. Selv tror jeg ikke jeg har lagd retromat slik vi to definerer det de siste tiårene selv, og kan egentlig ikke komme på å ha fått det servert med unntak av på 80-tallsfest. Fikk feks jegergryte på temafest for et halvår siden, men det var ment ironisk I likehet med Ekstra kan jeg også godt like bernaise på biff fremdeles, men retten "biffsnadder" som var umåtelig poppis i trøndelag back in the days har jeg ikke spist på flere tiår 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/2/#findComment-4258375 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 11. mars Del Skrevet 11. mars Kayia skrev (36 minutter siden): I likehet med Ekstra kan jeg også godt like bernaise på biff fremdeles, men retten "biffsnadder" som var umåtelig poppis i trøndelag back in the days har jeg ikke spist på flere tiår Jeg spiser aldri biffsnadder ute, men vi har begynt å lage det selv og det er faktisk skikkelig snadder! Deler kjøttet i små, tynne skiver, steker det fort i panna og legger det til side. Steker så løk og deretter sopp og har i kjøttet igjen til slutt. Steker i smær og krydrer det godt. Serveres med masse brokkoli og søtpotetfries og selvsagt bearnaise! Nammenam! 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/2/#findComment-4258391 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 11. mars Del Skrevet 11. mars Kayia skrev (44 minutter siden): Støtter alt du sier her. Jeg tenkte også på 1980-, 90- og 2000-talls "motemat" da jeg leste overskriften, typ fiskeboller i terteskjell som flere nevner. Trandisjonelle nasjonalretter som kjøttkaker, kabaret, lapskaus, fårikål, skrei, lever & rogn, lettsaltet torsk etc tenker jeg på som tradisjonsmat. Selv tror jeg ikke jeg har lagd retromat slik vi to definerer det de siste tiårene selv, og kan egentlig ikke komme på å ha fått det servert med unntak av på 80-tallsfest. Fikk feks jegergryte på temafest for et halvår siden, men det var ment ironisk I likehet med Ekstra kan jeg også godt like bernaise på biff fremdeles, men retten "biffsnadder" som var umåtelig poppis i trøndelag back in the days har jeg ikke spist på flere tiår Tradisjonsmat, ja! Det var rette ordet Ellers var det vel jeg som trakk fram bearnaisen. Var forresten biffsnadder bare poppis i Trøndelag? 😅 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/2/#findComment-4258396 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nicklusheletida Skrevet 11. mars Del Skrevet 11. mars Lillemus skrev (12 timer siden): Mye ost her - ingen som pleide å ha raclette? Min søster hadde raclettejern så det hendte vi hadde raclette-kvelder av og til. Det var mye bedre enn ostefondue og ostesuffle synes jeg. Det fikk jeg servert i sommer. Kjempegodt 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/2/#findComment-4258398 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kayia Skrevet 11. mars Del Skrevet 11. mars morsan skrev (54 minutter siden): Tradisjonsmat, ja! Det var rette ordet Ellers var det vel jeg som trakk fram bearnaisen. Var forresten biffsnadder bare poppis i Trøndelag? 😅 Nei det var sikkert en landeplage. Hadde dere løvsteik med grillkrydder og bernaise sørpå forresten? Lurer på om det var noe ordentlig kjøtt i den flisa vi fikk servert egentlig… 😂 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/2/#findComment-4258405 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 12. mars Del Skrevet 12. mars Kayia skrev (8 timer siden): Nei det var sikkert en landeplage. Hadde dere løvsteik med grillkrydder og bernaise sørpå forresten? Lurer på om det var noe ordentlig kjøtt i den flisa vi fikk servert egentlig… 😂 Det selges fremdeles fra frysedisken... Vi prøvde det en gang her bare for moro skyld. Blir ikke gjort igjen. Liker folk virkelig den skosåla der!? Det skal jo etter det som står på pakken inneholde 98% grovkvernet storfekjøtt, men det skulle man ikke tro. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/2/#findComment-4258423 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kayia Skrevet 12. mars Del Skrevet 12. mars Lillemus skrev (14 timer siden): Det selges fremdeles fra frysedisken... Vi prøvde det en gang her bare for moro skyld. Blir ikke gjort igjen. Liker folk virkelig den skosåla der!? Det skal jo etter det som står på pakken inneholde 98% grovkvernet storfekjøtt, men det skulle man ikke tro. Når du sier det har jeg vel sett noe i frysedisken ja, men det har ikke fristet å se nærmere på det... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/2/#findComment-4258600 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vhanja Skrevet 12. mars Del Skrevet 12. mars Lillemus skrev (14 timer siden): Det selges fremdeles fra frysedisken... Vi prøvde det en gang her bare for moro skyld. Blir ikke gjort igjen. Liker folk virkelig den skosåla der!? Det skal jo etter det som står på pakken inneholde 98% grovkvernet storfekjøtt, men det skulle man ikke tro. Jeg liker den! Krydrer med masse, masse pepper. Steker kort tid på høy varme og serverer med pommes frites eller helst slottpoteter. Perfekt lørdagskos. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/2/#findComment-4258603 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 13. mars Del Skrevet 13. mars Kayia skrev (På 11.3.2024 den 22.19): Hadde dere løvsteik med grillkrydder og bernaise sørpå forresten? Lurer på om det var noe ordentlig kjøtt i den flisa vi fikk servert egentlig… 😂 Ingen veikro med respekt for seg selv kunne vel unnlate å ha løvstek back in the days! 😅 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/2/#findComment-4258670 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 13. mars Del Skrevet 13. mars Lillemus skrev (På 12.3.2024 den 6.26): Det skal jo etter det som står på pakken inneholde 98% grovkvernet storfekjøtt, men det skulle man ikke tro. Her skulle jeg til å påstå at det ikke var kvernet kjøtt, men flatbanket kjøtt, men så fant jeg ut at begge deler er riktig i flg Wiki! «Løvbiff, løvbit eller løvstek er et tynt, stekt kjøttstykke som består av enten presset, kvernet kjøtt eller et helt stykke kjøtt som er banket flatt.» 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/2/#findComment-4258671 Del på andre sider Flere delingsvalg…
laban Skrevet 13. mars Del Skrevet 13. mars Vhanja skrev (14 timer siden): Jeg liker den! Krydrer med masse, masse pepper. Steker kort tid på høy varme og serverer med pommes frites eller helst slottpoteter. Vi har også løvbiff med ovnspoteter (pommes frites eller noe liknende) og grønnsaker iblant. Den butikken vi pleier å handle middag i, har en variant vi synes smaker godt når den krydres litt. 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/2/#findComment-4258672 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kashmir- Skrevet 13. mars Forfatter Del Skrevet 13. mars Jeg googlet løvstek, og ser for meg at det må være lett å lage mer kreative retter av den. Så bla oppskrift på fylt løvbiff, og surret i bacon må det jo bli bra til fls en fresh salat med litt syrlighet. Og kanskje med hjemmelaget potet eller ertepure? Kanskje ikke noe man bør spise hver dag, men en gang iblant. Tror jeg skal prøve med surret bacon rundt. Faktisk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/2/#findComment-4258674 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vhanja Skrevet 13. mars Del Skrevet 13. mars Kashmir skrev (1 minutt siden): Jeg googlet løvstek, og ser for meg at det må være lett å lage mer kreative retter av den. Så bla oppskrift på fylt løvbiff, og surret i bacon må det jo bli bra til fls en fresh salat med litt syrlighet. Og kanskje med hjemmelaget potet eller ertepure? Kanskje ikke noe man bør spise hver dag, men en gang iblant. Tror jeg skal prøve med surret bacon rundt. Faktisk. Ser for meg det også kan være godt i pitabrød 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/2/#findComment-4258677 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Worriesome Plenty 2 Skrevet 14. mars Del Skrevet 14. mars Kunne tenkt meg å lage fløyelsgrøt. Det har jeg ikke spist siden jeg var barn. 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/2/#findComment-4258994 Del på andre sider Flere delingsvalg…
erik123 Skrevet 14. mars Del Skrevet 14. mars Det må bli blodpudding og lungemos, det hadde vi på 60-70 tallet. Var veldig godt. God drikke til. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/2/#findComment-4258996 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.