Gjest togli Skrevet 8. mai 2002 Del Skrevet 8. mai 2002 Nå har det blitt påvist at mannen min antagelig ikke tåler noe særlig hvetemel og gjær. Han lever på knekkebrød for tiden, men må jo snart få seg ei brødskive også.... Hvordan i huleste lager man (kjøper?) brød som verken inneholder hvetemel eller gjær. Brødet kan evt inneholde _små_ mengder gjær. All informasjon og alle tips taes i mot med takk :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/52671-matintoleranse-br%C3%B8dbakst/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
birdie Skrevet 8. mai 2002 Del Skrevet 8. mai 2002 Snakker vi om glutenfritt her? Da er det jo mange alternativer - enten ferdigbakt (helsekost) eller at du baker selv med spesialmel. Moren min tåler ikke hvetemel (altså ikke gluten, men selve melet), og for henne er løsningen å spise rugknekkebrød. Vanlig brødbakst skeier hun bare ut med i ny og ne.. Mulig at ordentlig rugbrød (sånne mørke skiver, type dansk) er uten hvetemel også. Ellers kan kanskje spelt være et alternativ? Det ligner mye på hvetemel, men er mer næringsrikt (kalt steinaldermel, det var visst det man brukte før vi gikk over til hvetemel). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/52671-matintoleranse-br%C3%B8dbakst/#findComment-211019 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest anonym Skrevet 9. mai 2002 Del Skrevet 9. mai 2002 Hei togli. Kan du fortelle hvordan mannen din reagerer på hvete? mvh 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/52671-matintoleranse-br%C3%B8dbakst/#findComment-211128 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elis31 Skrevet 9. mai 2002 Del Skrevet 9. mai 2002 Snakker vi om glutenfritt her? Da er det jo mange alternativer - enten ferdigbakt (helsekost) eller at du baker selv med spesialmel. Moren min tåler ikke hvetemel (altså ikke gluten, men selve melet), og for henne er løsningen å spise rugknekkebrød. Vanlig brødbakst skeier hun bare ut med i ny og ne.. Mulig at ordentlig rugbrød (sånne mørke skiver, type dansk) er uten hvetemel også. Ellers kan kanskje spelt være et alternativ? Det ligner mye på hvetemel, men er mer næringsrikt (kalt steinaldermel, det var visst det man brukte før vi gikk over til hvetemel). Ja, jeg ble anbefalt spelt av legen min. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/52671-matintoleranse-br%C3%B8dbakst/#findComment-211574 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 9. mai 2002 Del Skrevet 9. mai 2002 Snakker vi om glutenfritt her? Da er det jo mange alternativer - enten ferdigbakt (helsekost) eller at du baker selv med spesialmel. Moren min tåler ikke hvetemel (altså ikke gluten, men selve melet), og for henne er løsningen å spise rugknekkebrød. Vanlig brødbakst skeier hun bare ut med i ny og ne.. Mulig at ordentlig rugbrød (sånne mørke skiver, type dansk) er uten hvetemel også. Ellers kan kanskje spelt være et alternativ? Det ligner mye på hvetemel, men er mer næringsrikt (kalt steinaldermel, det var visst det man brukte før vi gikk over til hvetemel). Problemet er at han heller ikke bør spise gjær.... Jeg bakte spelt-brød i forgårs. Deigen skulle ha 5g gjær og det er jo minimalt i forhold til det som normalt sett er i brød. Problemet er at gubben (kresen som han er...) ikke likte brødet noe særlig. Selv syntes jeg det var veldig godt! Forøvrig lever han på rugknekkebrød for tiden. Liker det kjempegodt, men det blir kanskje litt lite for en voksen mann (og arbeidskar :-))? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/52671-matintoleranse-br%C3%B8dbakst/#findComment-211774 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 9. mai 2002 Del Skrevet 9. mai 2002 Ja, jeg ble anbefalt spelt av legen min. Har du kanskje en god (og enkel) oppskrift på brød bakt med spelt-mel? Kan du evt.dele den med meg, please? :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/52671-matintoleranse-br%C3%B8dbakst/#findComment-211779 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 9. mai 2002 Del Skrevet 9. mai 2002 Hei togli. Kan du fortelle hvordan mannen din reagerer på hvete? mvh Han får lett tarminfeksjoner, trøtt, lite energi, lett kvalm og uvel, sure oppstøt... I en uke har han nå kuttet ut hvete og gjær i det daglige. Skeiet ut på Mac Donalds en dag... Han føler seg mye mye bedre enn for en uke siden! Det er helt utrolig å merke hvor mye mer opplagt og fornøyd han virker nå! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/52671-matintoleranse-br%C3%B8dbakst/#findComment-211783 Del på andre sider Flere delingsvalg…
birdie Skrevet 9. mai 2002 Del Skrevet 9. mai 2002 Problemet er at han heller ikke bør spise gjær.... Jeg bakte spelt-brød i forgårs. Deigen skulle ha 5g gjær og det er jo minimalt i forhold til det som normalt sett er i brød. Problemet er at gubben (kresen som han er...) ikke likte brødet noe særlig. Selv syntes jeg det var veldig godt! Forøvrig lever han på rugknekkebrød for tiden. Liker det kjempegodt, men det blir kanskje litt lite for en voksen mann (og arbeidskar :-))? Sånt tysk/ dansk (?) rugbrød, da? Surdeig eller noe, sånn man kjøper ferdig oppskåret seks-sju skiver, vakuumpakket? Etter at mamma kom over på hvetemel- og gjærfri diett (kuttet også poteter) merket hun også store endringer i allmenntilstanden. Bl.a. gikk hun ned ti kilo på et øyeblikk - hun som ikke tre uker med Nutrilett bet på en gang.. Tydelig at man bør tenke på mat som mer enn bare snadder, ja (f.eks. forfatteren av Sonedietten går faktisk så langt som å si at man bør tenke på mat som medisin). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/52671-matintoleranse-br%C3%B8dbakst/#findComment-211888 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 10. mai 2002 Del Skrevet 10. mai 2002 Sånt tysk/ dansk (?) rugbrød, da? Surdeig eller noe, sånn man kjøper ferdig oppskåret seks-sju skiver, vakuumpakket? Etter at mamma kom over på hvetemel- og gjærfri diett (kuttet også poteter) merket hun også store endringer i allmenntilstanden. Bl.a. gikk hun ned ti kilo på et øyeblikk - hun som ikke tre uker med Nutrilett bet på en gang.. Tydelig at man bør tenke på mat som mer enn bare snadder, ja (f.eks. forfatteren av Sonedietten går faktisk så langt som å si at man bør tenke på mat som medisin). Ja, det er ganske skremmende å tenke på hvordan maten påvirker kroppen vår. Problemene til gubben begynte trolig etter en salmonella-infeksjon for noen år tilbake.... Han er også en slik type som legger på seg med en gang hvis han ikke er i mye fysisk aktivitet. Skal bli spennende å se om dette også blir litt lettere for han nå! Skal forresten sjekke ut dette med dansk brød. Takk ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/52671-matintoleranse-br%C3%B8dbakst/#findComment-212814 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.