Gjest lollipoppen Skrevet 11. august 2002 Del Skrevet 11. august 2002 Skal lage svinekjøtt i sursøt saus, men jeg aner ikke hvordan en slik saus lages. Hadde tenkt strimlet svinekjøtt, sopp, løk, bambusskudd og altså saus. Anyone? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/67145-oppskrift-p%C3%A5-surs%C3%B8t-saus/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vanedis Skrevet 11. august 2002 Del Skrevet 11. august 2002 Du får kjøpt ferdig sursøt saus. Jeg har to oppskrifter på sursøtt svinekjøtt. Legger ved oppskriften på begge. så du evt. kan få litt inspirasjon... Sursøtt svinekjøtt (4 porsjoner) 1/2 ts salt 350 g svinemørbrad, skåret i små biter 2 egg, lettpisket 4 ss masienna olje til frytyrsteking 1 gulrot, i løvtynne skviver 1 løk, i fine båter 160 g ananas, i små biter 1/2 rød paprika + 1/2 grønn paprika, i små biter 1 selleristilk i skiver 75 g søtsyltede kinesiske grønnsaker, grovhakket 3 ss hvitvinseddik 3 ss soyasaus 2 ss tomatpure 2 ss sukker 2 ss appelsinsaft 2 ts ekstra maisenna, blandet med 1 ss vann 1. Gni kjøttet med salt. Dypp alle kjøttbitene i egg og rull dem i maisenna. Legg kjøttet i ett lag på en tallerken. Kjøttet bør stekes umidellbart fordi det blir klebrig av å sta. 2. Varm oljen i en wok til middels temperatur og stek 4 kjøttbiter i 3 min. til de er gyllenbrune. Ta opp kjøttet med en hullsleiv og la det dryppe av på kjøkkenpapir. Gjenta med resten av kjøttet. 3. Hell ut alt unntatt 1 ss olje i woken, varm den opp igjen og rørestek gulrot, løk og ananas i 2 min. eller til gulroten er så vidt mør. Tilsett paprika, selleri og syltede grønnsaker og stek i 2 min. til. 4. Bland eddik, soyasaus, tomatpure, sukker og appelsinsaft i en liten bolle og rør i maisenna-blandingen. Hell sausen over grønnsakene og rør til blandingen koker og tykner. Legg i kjøttet og rør godt for å dekke det med saus. Sursøtt svinekjøtt (2 porsjoner) 150 g svinefilet 2 1/2 ss maisenna utrørt i 1 1/2 ss vann salt 1 egg 1 vårløk 3 hvitløksfedd 5 dl olje til fritering 3 ss hakkede tomater (fra boks) gnidd gjennom en sikt 2 ss kjøttbuljon eller vann 3-5 ss sukker 2 ss lys risvineddik 1. Skjær kjøttet i 1 cm tykke skiver og del dem i strimler, 1 1/2 cm brede og 4 cm lange. 2. Rør sammen maisennablandingen, salt og egg og bland det med kjøttstrimlene. 3. Skyll og rens vårløken og skjær den i tynne skiver. Skrell hvitløken og skjær den i tynne skiver. 4. Varm oljen i en tykkbunnet gryte, høy stekepanne eller wok. Stek kjøttet i 2-3 omganger i ca. 3 min. til deiglaget er gyllentbrunt. Ta det opp og hold det varmt. 5. Ha litt av oljen over i en stekepanne. Stek vårløk og hvitløk under omrøring på sterk varme til det dufter. Tilsett tomater og vann. Smak til med sausen med sukker, eddik og salt. Kok under omrøring til sausen er tykk. 6. Tilsett kjøttet og server straks mens deigen rundt kjøttet fremdeles er sprø. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/67145-oppskrift-p%C3%A5-surs%C3%B8t-saus/#findComment-309159 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amiga Skrevet 11. august 2002 Del Skrevet 11. august 2002 Det er mulig du finner noe her: http://www.google.com/search?q=Surs%C3%B8t+saus&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=no&btnG=Google-s%C3%B8k&lr=lang_no 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/67145-oppskrift-p%C3%A5-surs%C3%B8t-saus/#findComment-309163 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.