Gå til innhold

Mamma kan jeg få en karamell...


Anbefalte innlegg

Det var ikke akkurat det poden ba om , men lefser til jul. Greit nok , men han tåler jo ikke melkeprodukter...

Poden påsto at fikk han bare lefser trengte han ingen andre kaker , ikke engang pepperkakehus!!

Er det noen her som har oppskrift på lefser uten melkeprodukter , eller som vet om noe som kan erstatte rømme og surmelk ?

....så får vi nå se hvordan det blir med de andre kakene...; )

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/77740-mamma-kan-jeg-f%C3%A5-en-karamell/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest ikke undertegnet

Det skulle ikke være noe problem. Selv er jeg veganer (spiser ingen prod. fra dyr), og har aldri hatt noen problemer av den grunn. De har masse produkter i velassorterte helsekostforetninger som kan erstatte melkeprodukter. Jeg bruker f.eks. soyamelk i brødbaking, og det blir kjempegodt. Tror nesten helt sikkert de har noe som kan erstatte rømme også, og som regel blir det akkurat like godt.

Gjest Nikkaba

ville være en verdifull investering for dere!

der finnner du alle slags retter i alle varianter, sikkert lefser også!

her får du en oppskrift på krydderkake fra meg;

Krydderkake uten egg og melk:

1 l melk som tåles, f.eks soyamelk eller rismelk

1 l sukker

200 g smelta margarin uten melk

1,1 l hvetemel

2 ss natron

2 ts nellik

2 ts kanel

4 ss rødt syltetøy (for eksempel tyttebær, bringebær e.l.)

Melk og sukker vispes først deretter tilsetter du de andre ingrediensene.

175 grader, ca. 45 minutter i langpanne.

Variasjon: Man kan bytte ut krydder med kakao eller epler.

Og en oppskrift på muffins; alltid populært hos småttinger;

Muffins uten melk og egg:

4,5 dl mel

0,75 dl sukker

2 1/2 ts bakepulver

1/2 ts salt

1/8 ts natron

1 1/2 ss olje

1 1/2 ss vann

1 ts bakepulver

2 dl eplejuice

0,75 dl. olje (helst soyaolje)

Bland mel, sukker, bakepulver, salt og natron i en stor bolle.

I en mindre bolle blandes olje/vann/bakepulver, deretter tilsettes eplejuice og oljen.

Bland dette inn i den tørre blandingen. Rør godt og fyll hver muffinsform 2/3 full.

Stekes ca. 18 min. eller til de er gyldne på 200 grader midt i ovnen.

Vafler passer alltid, og er alltid populært;

Vafler uten egg og melk:

3 ss sukker

2-3 ts Loprofin (eggerstatter fåes i helsekostforretninger)

1/2 l melk som tåles

1/2 ts salt

1/2 ts bakepulver

ca. 100 g margarin uten melk

mel til røra blir passe tykk

(Oppskriftene er også uten egg, fordi det står slik i kokeboka mi...)

Til slutt; selve julekaken over dem alle;

Skårne pepperkaker uten egg og melk:

250 g margarin uten melk

215 g sukker

1 dl sirup

75 g hakka mandler

50 g hakka sukat (kan sløyfes)

1 ss kanel

½ ss nellik

½ ss natron

500 g hvetemel

Fremgangsmåte:

Varm margarin, sukker og sirup men la det ikke koke. Ta det av varmen

og tilsett mandler, (sukat) og krydder. Rør natronen ut i litt vann og

bland det i røren. Tilsett melet. Lag deigen til brød og press dei godt.

Du kan bruke en firkantet brødform og dele den på tvers dagen etter.

La dei stå til neste dag. Skjer dei i tynne skiver med skarp kniv.

Stekes ved 180 °C til de er gyldne.

Lykke til med baksten!!

ville være en verdifull investering for dere!

der finnner du alle slags retter i alle varianter, sikkert lefser også!

her får du en oppskrift på krydderkake fra meg;

Krydderkake uten egg og melk:

1 l melk som tåles, f.eks soyamelk eller rismelk

1 l sukker

200 g smelta margarin uten melk

1,1 l hvetemel

2 ss natron

2 ts nellik

2 ts kanel

4 ss rødt syltetøy (for eksempel tyttebær, bringebær e.l.)

Melk og sukker vispes først deretter tilsetter du de andre ingrediensene.

175 grader, ca. 45 minutter i langpanne.

Variasjon: Man kan bytte ut krydder med kakao eller epler.

Og en oppskrift på muffins; alltid populært hos småttinger;

Muffins uten melk og egg:

4,5 dl mel

0,75 dl sukker

2 1/2 ts bakepulver

1/2 ts salt

1/8 ts natron

1 1/2 ss olje

1 1/2 ss vann

1 ts bakepulver

2 dl eplejuice

0,75 dl. olje (helst soyaolje)

Bland mel, sukker, bakepulver, salt og natron i en stor bolle.

I en mindre bolle blandes olje/vann/bakepulver, deretter tilsettes eplejuice og oljen.

Bland dette inn i den tørre blandingen. Rør godt og fyll hver muffinsform 2/3 full.

Stekes ca. 18 min. eller til de er gyldne på 200 grader midt i ovnen.

Vafler passer alltid, og er alltid populært;

Vafler uten egg og melk:

3 ss sukker

2-3 ts Loprofin (eggerstatter fåes i helsekostforretninger)

1/2 l melk som tåles

1/2 ts salt

1/2 ts bakepulver

ca. 100 g margarin uten melk

mel til røra blir passe tykk

(Oppskriftene er også uten egg, fordi det står slik i kokeboka mi...)

Til slutt; selve julekaken over dem alle;

Skårne pepperkaker uten egg og melk:

250 g margarin uten melk

215 g sukker

1 dl sirup

75 g hakka mandler

50 g hakka sukat (kan sløyfes)

1 ss kanel

½ ss nellik

½ ss natron

500 g hvetemel

Fremgangsmåte:

Varm margarin, sukker og sirup men la det ikke koke. Ta det av varmen

og tilsett mandler, (sukat) og krydder. Rør natronen ut i litt vann og

bland det i røren. Tilsett melet. Lag deigen til brød og press dei godt.

Du kan bruke en firkantet brødform og dele den på tvers dagen etter.

La dei stå til neste dag. Skjer dei i tynne skiver med skarp kniv.

Stekes ved 180 °C til de er gyldne.

Lykke til med baksten!!

Tusen takk for oppskriftene .

Har tenkt på den boka , men har egentlig ikke stått fast på annet enn slikt som krever syrnede melkeprodukter.

Dessuten er poden så stor at han burde ha vokst denne intoleransen av seg ifølge legene. Han har bare ikke gjort det enda.

Det skulle ikke være noe problem. Selv er jeg veganer (spiser ingen prod. fra dyr), og har aldri hatt noen problemer av den grunn. De har masse produkter i velassorterte helsekostforetninger som kan erstatte melkeprodukter. Jeg bruker f.eks. soyamelk i brødbaking, og det blir kjempegodt. Tror nesten helt sikkert de har noe som kan erstatte rømme også, og som regel blir det akkurat like godt.

Her på helsekosten vet de dessverre ikke om noe slikt , men de så rart på meg når jeg fortalte at jeg bruker olje og vann i det meste av gjærbakst. : )

Gjest Nikkaba

Tusen takk for oppskriftene .

Har tenkt på den boka , men har egentlig ikke stått fast på annet enn slikt som krever syrnede melkeprodukter.

Dessuten er poden så stor at han burde ha vokst denne intoleransen av seg ifølge legene. Han har bare ikke gjort det enda.

Vokst det av seg?? Unnskyld at jeg sier det, men det finnes faktisk mennesker som lever hele livet med melkeallergi....

Annonse

Vokst det av seg?? Unnskyld at jeg sier det, men det finnes faktisk mennesker som lever hele livet med melkeallergi....

Jepp , vet det . Legene insisterer på at gutten har generell melkeintoleranse , siden de ikke finner ut noen ting på testene. Gnerell intoleranse er noe småbarna vil vokse av seg påstår de. (Den som lever får se : )).

Jeg er ikke like fornøyd med at det er bare dette , men han har det iallefall litt greiere på melkefri kost.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...